Saleens Tesla Model S komt er zo uit te zien

Auteur: , 14 Reacties

Werp een blik op de voorkant van deze door Saleen opgeleukte Tesla en vertel ons: is het een verbetering ten opzichte van de reguliere Model S?

Het pk-hongerige Saleen verdient zijn brood doorgaans met het tunen van Mustangs en het bouwen van supercars. Serieuze supercars. Recent kondigde Steve Saleen aan dat er ook een elektrische creatie in de planning zat. Later bleek het te gaan om een omgebouwde Tesla.

Dit weekeinde zijn de eerste schetsen onthuld. De elektrische Model S(aleen) heeft een nieuwe voor- en achterbumper van carbonfiber gekregen, een grotere set velgen met daarachter keramische remschijven en een diffuser die, samen met de toch al platte onderkant, meer downforce moet genereren, bijgestaan door de omhoogstaande spoiler op de achterklep.

Saleens Tesla Model S komt er zo uit te zien

De groter vraag is echter wat Steve en zijn Saleen-werknemers met de aandrijflijn hebben gedaan. Daarover laat hij enkel het volgende los: “The true Saleen mark will be best exhibited by the mechanical enhancements that will only be seen as the live vehicle hits the streets this summer”. Meer pk’s? Wij gaan er gemakshalve maar even vanuit. Maar durft Saleen het ook aan om doodleuk de elektromotor van Tesla te vervangen en een krachtiger exemplaar tussen de achterwielen te leggen? Het zal hoe dan ook niet al te gunstig zijn voor de actieradius van het accupakket, tenzij hij volledig Bob Lutz op Musks elektrosedan gaat en er een plofmotor inhangt. Dat zou nog eens een stunt zijn.14 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Nee, nee dat is het niet.
Zou er gewoon een plofmotor inhangen.
Ls3 erin en guaaan! Helaas, Dat zal niet zo makkelijk gaan..
Lijkt me sterk dat ze een krachtigere motor er in gooien. Er zit ontzettend veel R&D in dat blokjne van Tesla, lijkt me sterk dat een tuner dat beter kan.
Puur naar het uiterlijk gekeken ziet het er prima uit…waarom zou een elektr. auto lelijk moeten zijn [of blijven]?

Niet dat ik de model S een lelijke auto vond, hoor! Sterker, het is de auto die Jaguar HAD moeten maken [minus de elektromotor]!
Als ze er 1 van hun bulderende V8’s in hangen prima. Doen ze dat niet dan mogen ze dat plastic van mij ook achterwegen laten.
Dat ziet er retegoed uit!
Komt denk ik vooral omdat er geen grille aan de voorkant zit. (en dus ook geen neppe op een grille lijkend stuk iets) Elektrowaggies hebben dat namelijk helemaal niet nodig.
Schetsjes zien er prima uit. Maar de Model S is van zichzelf natuurlijk geen Multipla, ik zie ze steeds meer rijden in Groningen, prima design. Leuke V6 (Liever I6) met pk’tje of 350 en die elektromotor lekker laten zitten lijkt me prima voor deze Saleen.
Top! Misschien is de achterkant wat overdreven maar het is super dat die lelijke T-“grill” weg is gewerkt..
Kunnen ze bij Porsche die bumper wel waarderen denk je? Dat is zowat 1 op 1 overgenomen.
Och range extender erin en dan ben ik al gelukkig hoor. 500 km is niet altijd genoeg en dan is de oplaadtijd wel een belemmering
@dunhozzie: @dev:

Dat had dus een gewone reactie moeten zijn geen reactie op je opmerking
@Dev: ik dacht ook al dat ik naar een panamera aan het kijken was
Vind het eigenlijk lelijker worden zo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).