SCG 003: de DIY-supercar van James Glickenhaus

Auteur: , 25 Reacties

De man die alles al heeft, gaat gewoon zijn eigen supercars bouwen. Inclusief Honda V6, dus we zijn benieuwd naar een duel met de nieuwe NSX...

James Glickenhaus

Hoe zou de wereld eruit zien zonder James Glickenhaus? Een stuk saaier. Niet alleen waren we dan een aantal matige b-films armer, ook hadden we nooit de prachtige Ferrari P4/5 Competizione mogen aanschouwen. Maar zelfs een Ferrari naar wens laten ontwerpen door Pininfarina en er vervolgens mee gaan racen was niet voldoende voor Glickenhaus, een met Ferrari’s tot aan de nok toe gevulde garage evenmin. Nee, James Glickenhaus moest en zou zijn eigen supercar gaan ontwerpen en bouwen.

Vorige week was het zover, en werd het doek digitaal van de Glickenhaus SCG-003 getrokken. Natuurlijk staat deze heerlijke supercar met Honda 3.5 twin-turbo V6 ook in Genève te schitteren. En alsof dat niet genoeg is, gaat Glickenhaus met de raceversie ook de 24 uur van Le Mans rijden. En James is pas tevreden als hij heeft gewonnen. Hij is zo lekker gewoon gebleven.

25 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Zover ik weet is de P4/5 gewoon een Ferrari. Aanvankelijk was dat niet de bedoeling maar dat is nu wel zo.
@papa: voor wat betreft de Ferrari P4/5 heb je gelijk…echter verwijst de link groot en deels naar artikelen over de P4/5 Competizione en die mag het stijgerende paardje dan weer niet dragen.

The car, called the P4/5 Competizione, would not be a conversion of his road car but instead an entirely new car with a Ferrari chassis, VIN and drivetrain. On May 2010 however, it was revealed that the Competizione would in fact be raced in 2011, based on a 430 Scuderia. It would be built to FIA GT2 standards and raced by Scuderia Cameron Glickenhaus in an Experimental Class under the direction of Paolo Garella, former Head of Special Projects at Pininfarina. Ferrari completely distanced themselves from the P4/5 Competizione project in 2011, refusing to sell the team parts for vital engine rebuilds between races.[9] The car finished 39th in the 2011 24 Hours Nürburgring (after bursting into flames) and in 2012 won its class and finished 12th overall.[10]
Ik wens hem veel succes, je dromen moet je najagen toch?
Hoe zit het dan met toelating op de openbare weg met dit soort auto’s. Er moeten er toch altijd meerdere van zijn in verband met botsproeven of niet?
@ghost:
Gelukkig bestaat er nog zoiets als een single vehicle approvement.
Zo deed Donkervoort het ook altijd, het zelfde geldt voor zover ik kan nagaan ook voor Radical en Ariel.
@ghost: In stukken “importeren”, in elkaar zetten, en via de SVA laten homologeren.
@Vincegail: maar dat deed kaizo toen ook met een R34 GTR en die werd toch ook verdacht van fraude?
@ghost: Die waren gebruikt, dus ze mochten alleen op grond van historie en met showcar doeleinden (met een lage maximum kilometerstand per annum) op de openbare wegen van Verstatigde Eenden begeven. Daarom verlaten veel geïmporteerde R34’s de Verstatigde Eenden van Amerika. Dat is goed nieuws voor de liefhebbers uit Canada, Europa en Zuidoost-Azië. Dat is beter dan wanneer ome Sam het laat shredden.
@AutomotiveDesigner: aha, weer wat geleerd, Thanks!
@ghost: Graag gedaan. :-)
De P4/5 is een Ferrari, de P4/5 competizione mocht de naam Ferrari van Ferrari niet meer dragen.
Mooie auto en stoer dat hij hiermee in de gt klasse meedoet.
Natuurlijk altijd mooi als je je eigen auto’s mag bouwen.
@purepet9000: ook een fan van de producten van Revell?
Hoogtepunt van geneve…. gaaf toch om zoiets te maken…. kost zo n projectje eigenlijk? 10 miljoen?
Volgens AutoVisie willen ze nog steeds een VW W12 in de straatversie, omdat die net als de Honda V6 zeer compact is.
@dracae:
Helaas is AudiVisie geen schim meer van het ooit zo objectieve en onafhankelijke Autovisie..
Wat overbleef is en reclameprul van de Televaag..
Ik ben er 25 jaar lid van geweest en heb het langzaam zien verloederen, het gedwongen vertrek van Ton Roks was de genadeslag.
@tupperware: Ook ik ben niet bepaald blij dat Roks moest vertrekken, maar dat zegt niks over dit verhaal. Ze hadden een uitgebreid verhaal in 3 delen, stonden er als het ware boven op. Ook is de journalist die dit schreef een van de betere. Die W12 zal dus echt wel op het wensenlijstje van Glickenhause staan , of hebben gestaan.
@tupperware: onafhankelijk? Vroeger was het Alfavisie, nu vooral BMW visie.
Ik heb echt bewondering voor zijn fantasieën, en ik denk dat hij ze wel waarmaakt. Wát een doorzettingsvermogen!
En nu nog Benson and Hedges reclame er op!
Die achterkant vind ik op de nieuwe ford gt 40 lijken maar verder wel een mooie auto
Deze setup lijkt wel erg veel op die van de Ford GT 2015.
De eerste persfoto’s/renders wist ik niet precies wat ik er van moet denken. Maar de foto’s zo vind ik hem prachtig! Ook mooi carbon-fiber trouwens, mooie glans.

BTW, wel echt de trend nu om de achterkant zoveel mogelijk open te houden. De nieuwe Ford GT, die Nissan Le mans, deze en de laFerrari en P1 hebben ook een vergelijkbare gedachte.
Als dit DIY is, dan huur ik nu subiet een aannemer om m’n huis te verbouwen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).