Serieus, Lamborghini maakt off-roader van Huracán EVO

Auteur: , 30 Reacties

Het moet niet gekker worden.

Lamborghini mag dan onlosmakelijk verbonden zijn met snelle sportauto’s, het merk heeft absoluut een geschiedenis met off-roaders en SUV’s. Het merk, van oorsprong gespecialiseerd in het maken van tractoren, heeft jaren geleden bijvoorbeeld de illustere LM002 in productie gehad. Tegenwoordig produceren de Italianen de Urus, al is dit voornamelijk om een grotere doelgroep te bereiken en daarmee meer geld binnen te harken.

Vandaag doet Lamborghini voorzichtig een stap in een opmerkelijke richting: het maakt van zijn meest krachtige en sportieve Huracán een heuse off-roader. De zogenaamde Huracán Sterrato is een studiemodel op basis van de EVO. Dit betekent dat hij wordt voortgestuwd door de 640 pk sterke 5,2-liter V10 uit de EVO en diens LVDI-systeem gebruikt om de vier wielen zo goed en efficiënt mogelijk aan te drijven. Het systeem is in de Sterrato overigens gekalibreerd voor onverharde terreinen, waardoor het zich focust op acceleratie en tractie. Daarnaast wordt overstuur zoveel mogelijk gestimuleerd.

De aanpassingen aan de Huracán gaan uiteraard verder dan enkel wat geknutsel aan de elektrische systemen. Zo is de Sterrato voorzien van een liftkit die de auto ongeveer 5 centimeter hoger op zijn poten zet. De Lamborghini krijgt daarnaast een nieuw lichaam waarbij de wielkasten zijn vergroot om plaats te maken voor ballonbanden, die 20″ velgen omhelsen. De Sterrato kan tenslotte rekenen op een aantal verstevigingen en een LED-verlichtingspakket.

Hoewel dit een vrij merkwaardig bericht is voor de vroege dinsdagavond, is het zeker niet de eerste keer dat Lamborghini een dergelijk idee uitwerkt. In het verleden heeft het bijvoorbeeld soortgelijke auto’s gemaakt op basis van de Jarama en de Urraco.30 reacties

Tja. Dit is gewoon extreem tof!
1 april valt laat dit jaar
@mopar70: komt door El Niño
Ironisch, in de tijd dat veel SUV’s steeds minder geschikt worden voor onverharde wegen maakt Lamborghini juist een heuse off-roader van haar sportauto.
Lambo goes wrc?
@beardman: Zou wel lachen zijn, een Lambo met een 1.6 turbo :p
Mooi voor de garbagerun
@lompey: volgens mij wil Lamborghini gewoon de Belgische markt veroveren! 😉
@drdre1: hahahahaha! Als Belg ga ik helemaal strijk! Verder was Alex Choi hen al voor!
@tortuga: ☺, nog nooit van gehoord, even gegoogled, zow… Die is zowaar nóg extremer
@tortuga: moest ook aan Alex Choi denken toen ik dit las. Zijn Lambo is nog extremer. Meer Mad Max-ontwerp dan WRC-design.
Vet, doet me een beetje aan de Stratos in rally trim denken!
Een Golf Cross Country on steroids dus
Zelfs Lamborghini zelf wil de urus dus eigenlijk niet…
De Audi Nanuk en Giugiaro Parkour concepts vond ik echt geweldig, dus drie keer raden wat ik hiervan vind. Het verbaast me eigenlijk dat dit in de tijd van “niches zijn er om te vullen” nog geen mainstream ding is, voor zover je daarvan kunt spreken bij een supercar. In markten zoals Scandinavië, het Midden-Oosten en België zou dit echt perfect zijn.
@edge:
Vergeet de Mega Track niet, ook zo’n machtig apparaat. En Venturi met hun one-off (gecancelde) Dakar versie van de Atlantique.
Hier gingen al even geruchten over, blij dat Lambo het ook effectief doet.

Dit gaan we meer zien de komende jaren, eigenlijk ergens zelfs verrassend dat geen enkel merk niet eerder op het idee kwam.
Heb ik gemist dat Jon Olson de nieuwe ceo is geworden daar? 🤷🏼‍♂️ Mis alleen nog de dakkoffer maar die zal vast wel mogelijk zijn.
@zeevink: nah heeft Olssen niets mee te maken.
Geweldig, zou alleen hoger op z’n poten moeten staan. Da ding komt geen heuvel op.
Ik wacht tot een tuner hem verlaagd.
@boomhauwer: Mogt je hem kopen haal je de normale lambo
@ozzytrk: mogt?
@sirprize: Doe je ook voortaan een spatie en dan een vraagteken zoals dit : mogt ? .Mocht je een keer iemand verbeteren doe het dan goed.
@ozzytrk: je bent een snelle leerling 🤣 plus 1 voor jou
Zo’n SUV wil ik wel
Helden! Dit idee had ik eigenlijk al wel een tijdje om te doen met een Gallardo, wanneer de mogelijkheden er zouden zijn om zoiets te kunnen (laten) maken..
Tupperware-Lambo. Wat een gedrocht maar het idee is leuk, vind ik. Maar voor mij liever een GT3 Evo spec.
Wat een fantastisch ding, en zo uit het niets. Precies zulke gekke en overdreven dingen zie ik graag van Lambo. Nu hopen dat het ook het productiestadium haalt want op de een of andere manier heb ik het idee dat hier nog kopers voor zijn ook.
Fijn voor de rijkaards in de minder begaanbare gebieden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).