Skoda Scala nu ook verkrijgbaar op aardgas

Auteur: , 24 Reacties

De familie is nu compleet.

Skoda Scala nu ook verkrijgbaar op gas

In Berlijn heeft Skoda deze week een nieuwe versie van de Scala onthuld. De zogenaamde G-TEC is voorzien van een krachtbron die aardgas opslobbert. De meest ecovriendelijke uitvoering van Skoda’s nieuwe hatchback moet aan het eind van dit jaar op de markt komen als alternatief voor hen die de meer conventionele benzine- en dieselmotoren liever links laten liggen.

De Skoda Scala G-TEC wordt aangedreven door een éénliter G-TEC motor, die goed is voor 90 pk en 160 Nm. Ruim voldoende voor de driecilinder, die bovenal zuinigheid predikt. De tweede CNG-auto in de catalogus van Skoda heeft een rijbereik van 410 kilometer, puur op aardgas. Naast de drie brandstoftanks voor aardgas beschikt de Scala over een enkele benzinetank. Deze is slechts 9 liter groot, maar schroeft het rijbereik wel op naar 630 kilometer. Best indrukwekkend.

Skoda Scala nu ook verkrijgbaar op gas

Skoda wil met zijn CNG-motoren geen tegenstand bieden aan de opkomst van elektrische auto’s. Integendeel, het merk ziet het eerder als een manier om deze overgangsperiode soepeler te laten verlopen. Zoals gezegd is aardgas milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld fossiele brandstoffen.

“Natural gas will play a key role in ŠKODA’s engine portfolio over the coming years in order to lower CO2 emissions. Our natural-gas engines are becoming more and more popular with our customers because of their low emissions.”24 reacties

wat een scala aan voordelen, ba-dum-tss
Aardgas is een fossiele brandstof…
@dappers: maar brandt relatief schoon in vergelijking met benzine of diesel.
@dappers: In Duitsland wordt er meer op e-gas en biogas gereden. Is wat anders dan aardgas, welke deze auto ook kan verstoken.
@dappers: Daar is een alternatief voor in de vorm van groengas. Dat is biogas opgewaardeerd naar aardgaskwaliteit.
@naturalpower: en de rest. Opgewaardeerd biogas of andere schonere brandstoffen is dat niet waar het artikel over spreekt. Het staat gewoon klunzig om iets af te zetten tegen de verzamelnaam van het object waar je over schrijft.
@dappers: Inderdaad, je hebt het beter gelezen dan ik. Zoals het er nu staat, zou aardgas geen fossiele brandstof zijn, wat het natuurlijk wel is.
@dappers: Groengas is een niet fossiele brandstof en is de duurzamere variant van aardgas wat ook gewoon getankt kan worden in NL.
@AB: is het een idee als jullie een artikel maken over de verschillende typen brandstoffen, de voor- en nadelen ervan en wanneer het financieel rendabel is om voor een bepaald type brandstof te kiezen? Zou leuk zijn als we hier een handig overzicht van kregen.
@berlinetta: Goed plan! Hoewel geen brandstof, mss ook elektriciteit in beschouwing meenemen.
@911targa: Zeker ook elektriciteit. In mijn hoofd had ik die er ook bij zitten, maar het is inderdaad geen brandstof te noemen.
@911targa: Tesla weet er anders wel een brandstof van te maken.
@911targa: vergeet GTL niet, dat is synthetische diesel maar dan veel schoner dan diesel. En ook beter voor je motor.
@sirprize: echter uit aardgas geproduceerd en wordt middels een paar oliegestookte tankers extra heen en weer gevaren…
@p3r0x: Volgens de WtW methode is de CO2-uitstoot van GTL-producten grotendeels vergelijkbaar met soortgelijke producten uit de conventionele raffinage.
@berlinetta: als ze dan gelijk meenemen wat de toekomst brengt voor occasions (wat al bekend is) dan zou dat verhelderend kunnen zijn.
Waarschijnlijk ga ik volgend jaar weer privé rijden (a 35dkm p/j) maar zit enorm te twijfel wat te doen: Diesel/LPG/Hybride, nieuw is geen optie net zoals EV
@haaren: een diesel kopen (momenteel best gunstig geprijst) en er vanuit gaan dat deze over 5 jaar weinig meer waard is.
@haaren: CNG/groengas rijden is ook nog een optie! Leuke modellen af fabriek van een Up! tot aan een Audi A3/A4/A5! Tweedehands te vinden op smartgreencars.nl.
@berlinetta: heel goed idee! Een zaterdag special bijvoorbeeld?
Op aardgas een rijbereik van 410km. Met 9 liter brandstof erbij 630km. Da’s een verbruik van 1:24,44. Hoe dan?
@schreute01: 70 km/u op de snelweg 😉
@sirprize: Misschien iets meer dan 70 km/u, maar hij zal zeker begrensd worden als hij op benzine overgaat.
Ik heb altijd al een Skoda willen hebben, m’n droomauto.
Gas in een auto is een stuk beter plan dan affakkelen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).