Vierde generatie Octavia gaat de NL snelweg verfraaien

Auteur: , 37 Reacties

Papa moet immers wel een verstandige auto leasen!

Skoda Octavia '20

Vorige week werd vernieuwde Skoda Superb onthuld. De nieuwe, grote hatchback van Skoda is de perfecte zakenlimo/gezinsauto. Zeker in de ‘Combi’-uitvoering zul je qua ruimte weinig wensen over hebben. Voor velen is de Superb nét even een maatje te groot.

Niet getreurd, er is nog altijd een Skoda Octavia. Ondanks dat het een prima auto is (die nog immens populair is in de lease), beginnen de jaartjes te tellen. De auto is geïntroduceerd in december 2012 en enkele jaren geleden voorzien van een facelift. Hoogste tijd voor een compleet nieuwe model dus.

Skoda Octavia '20

Het Russische Kolesa.ru nam alvast het initiatief om aan te tonnen hoe de derde generatie Octavia eruit zou kunnen komen te zien. Kolesa zit er overigens niet vaak heel erg naast met hun voorspellingen. In het geval van de Octavia is dat ook niet heel erg vreemd. De Octavia is altijd een behouden auto geweest met een strakke snit. Sowieso behoudt zijn hatchback koetswerk met sedan-achtige looks.

Skoda Octavia '20

Verder zien we strakkere koplampen en plattere achterlichten, net zoals we die aantreffen bij de vernieuwde Superb. Ook hier staat er in chique letters S K O D A op de achterkant. Dat is net zo ironisch als in sierlijke letters ‘Boerenkool met kuiltje jus en rookworst’ op een menu-kaart schrijft. De vernieuwde Octavia maakt zijn debuut op de IAA in Frankfurt aan het einde van dit jaar. Uiteraard zal de zeer populaire Octavia Combi ook terugkeren.

Image-credit: Kolesa.ru.37 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Als dit hem gaat worden.. dan is hij mooier dan hij eigenlijk zou mogen zijn.
@ihrte: Octavia > random ander vergelijkbaar geprijsd VAG-product. Hiermee rij je echt niet voor schut
@el-loco: je rijdt altijd voor schut in een Skoda!
Wonder?. Hoezo een wonder?.
@mikje90: Check de verkoopcijfers ;-).
-edit, thanks! Is inmiddels gefixt!-

OT: ziet er niet onaardig uit.
Daar zou hij in mijn ogen enorm van opknappen, want de huidige Octavia vind ik niet zo geslaagd.
Nette auto maar beetje gedrongen design. Wagen zou voor het mooie iets langer moeten zijn. Hopelijk ligt het aan de foto renders.
@mopar: gebaseerd op de Golf voor langer moet je bij de Superb zijn.
@sketcher: Die denkwijze klopte t/m de Golf VI. Zowel de Golf 7, Octavia als Superb zijn allemaal gebouwd op basis van MQB. Net Lego.
@bernoulli: en de Golf is geen MQB? 😉
@rs001: ho! Read again 🤭
Als dit het gaat worden dan krijgt ie weer een gigantische kofferbak. Ziet er goed uit.
De Octavia is blijkbaar onder Willeme zijn stand.
@johnwaters: Doe niet zo mal. Het is net zoiets als tegen melk zijn. Of tegen een t-shirt. Of een half gesneden wit. Gewoon een prima auto: bijna D-segment ruimte voor een scherpe C-segment prijs. Niets mis mee. Tikkeltje saai in alle opzichten, maar dat is mijn koelkast ook. Evenals mijn oven.
@willeme: ik heb toevallig wel een heel spannende koelkast en oven😉
@willeme: mijn oven heeft zelfs meer design dan m’n octaafje. Maar 150pk heeft de oven dan weet niet, dat maakt ook wat goed.
@johnwaters: je leest wat je wilt lezen .. zoveel is me wel duidelijk. Heb je er zelf een?
@bischero: neen, ik heb geen Octavia.
IAA einde van het jaar? September is nou biet echt het einde van het jaar. Of verschijnt hij bij de dealers voor het eind van het jaar?

Hij ziet er in elk geval weer mooier uit dan zijn VW familie lid als hij er echt zo uit komt te zien en de Golf zo lelijk is als de spinonage foto’s doen geloven.
Als station in een hippe kleur en mooie wielen nog altijd een geweldige wagen.
@dutchdriftking: maar je ziet ze nooit in een hippe kleur en met mooie wielen. Zwart en saai moet de business line zijn.
Niet elektrisch? Dan wel niemand hem hebben. Tegenwoordig denken die knakkers dat je met een Tesla Model 3 het mannetje bent…maar goed, ik heb het al zo vaak hier gezegd; dit land is zichzelf volledig kwijt, en in mijn optiek kapot.
@ghost: En het loopt zo hoog bij je op, dat je die gedachtes wilde delen door je blik op een Skoda?
@ghost: met die 0..100 tijden van die Tesla ben je echt wel het mannetje. Dat zijn sportwagen prestaties, eigenlijk veel te snel voor de types die er in rijden.
@mashell: ja met een tesla ja, niet met een Skoda
Ik dacht eerst naar een versie van de Audi A2 te kijken. Zo inwisselbaar zijn de Vagjes dus. Mazzel voor Skoda. Pech voor Audi.
‘Boerenkool met kuiltje jus en rookworst’ vind ik anders wel lekker.
@donjunior: Vooral die van de Vegetarische Slagerij. I kid you not. 👌🏾
Da’s een beste hitlersnor wanneer hij zo in het zwart is uitgevoerd. Chromen randje oogt chiquer.
Ook al zo’n grote grill….
Doet me denken aan vroeger. Klein jongetje met grote rugzak. Toen zei je:” He rugzak! Waar ga je met dat jongetje naar toe?” Nu is het: “ He grill! Waar ga je met die auto naar toe?”
Mooi wat ze hebben gedaan met de voorkant. De rest van de auto is ook mooi maar wel een beetje saai.
Echt fraaier wordt het echt niet op de weg met zo’n saaie auto. Helemaal niks is er bijzonder aan deze auto.
@nijhofp: Gewoon ter info: met wat rijdt U?
@wimof: ter info, ik heb de nieuwe Volvo V60 T5 inscription. Op mijn instagram kan je de foto’s van de auto wel zien indien je interesse hebt, nijhofp
Groetjes Paul Nijhof
Raar dat er nog niemand heeft geschreven dat een zwarte grille echt niet meer kan. Althans bij andere bepaalde duitse merken lees ik het regelmatig. Jammer dat de raamstijlen ook niet zwart zijn in dit geval. Past toch beter bij elkaar dan. Eigenlijk hebben ze geprobeerd een saaie modale auto naar een ander niveau te tillen volgens mij dan.
Zo heel veel maakt het niet uit. Skoda Octavia Station: 610 liter kofferbak. Superb Station: 660 liter. Het zegt iets over de mega Octavia kofferbak die Skoda bouwt op dat oude Golf platform.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).