‘Spyker onthult in 2014 nieuw D8-concept’

Auteur: , 19 Reacties

Volgend jaar maart, tijdens de autosalon van Genève, komt Spyker met een nieuwe conceptversie van de D8 (S)SUV, precies acht jaar nadat de eerste versie, toen nog D12 genaamd, aan het publiek werd getoond.

Comeback Kid: Spyker D8 SSUV

Spykers CEO, Lord Skycastle, heeft immers een mooie deal met de Chinezen gesloten, en dus liggen er weer keiharde renmimbi’s in het laatje. Autocar maakte een praatje met Skycastle, die begin september ook nog als jurylid aan de bak moet tijdens het Salon Privé-evenement, en tekende het volgende op: “The engineering has been done, but we need to build the tools and put the car into production.”

Op termijn verwacht Spyker 1.000 D8’s per jaar te kunnen verkopen, voornamelijk in de ‘nieuwe markten’, waar hij moet gaan concurreren met de aankomende dikkerds van Bentley en Lamborghini. Details over de SUV, zoals bijvoorbeeld welke motor gebruikt gaat worden, moeten zich later nog uitkristalliseren. Maar dat is bijzaak natuurlijk, als er maar een bemmend nieuw ‘Peking 2 Paris‘ concept uit de hoge hoed wordt getoverd, dan volgt de rest vanzelf.

Voordat het zo ver is, komt Spyker eerst nog met een open Venator op de proppen. De cabriovariant van de B6 is inmiddels officieel aangekondigd voor het Pebble Beach Councours d’Elegance, dat aanstaande zondag op het Californische schiereiland Monterey van start gaat.

Samenvattend: Spyker strooit weer lustig met concepts, maar voor concrete productiemodellen moeten we nog even geduld hebben. Dat is in ieder geval een heel consistente bedrijfsvoering.19 reacties

Ondanks al dat geharrewar blijft het één van de gaafste automerken ter wereld..
Binnenkort op dit blog….
Een lijstje met 10 Spykers die (nog) niet in productie zijn gegaan….


En dat hoogstwaarschijnlijk ook nooit zullen doen.
@jrk68: Yes, laten we een jaarlijkse update maken van het lijstje…
http://www.autoblog.nl/nieuws/top-8-spykers-die-nog-niet-in-productie-zijn-gegaan-57110
The curious case of Victor Muller..
Mijn held…
Ik vond ‘m lelijk. Maar na het zien van de Bentley is dit opeens een pareltje. Ach, als er markt is voor zo’n Bentley en zo’n Fornasari, dan toch zeker ook hiervoor.
deze is lelijk maar die Bentley is een gedrocht. maar ze zullen het vast goed doen bij sjeiks en andere rijke stinkerds zonder smaak.
Ik denk dat spyker beter de handdoek in de ring gooit. Ze hebben niets dan problemen en al hun designs zijn gebaseerd op een ontwerp van meer dan tien jaar oud.
Alweer een Spyker D8 concept ding…. … Niet dat ik het mooi vind maar bouw dat ding toch eens eindelijk!
Misschien kunnen ze zich beter eerst focussen op het in productie nemen van 1 model, ipv werken aan 10 verschillende concepten die er uiteindelijk toch allemaal niet gaan komen.
@autospotter15:

Je kan het ook zo zien. Van de 10 concept modellen die ze uitbrengen rolt er maar 1 van de band af.
Zozo, 1000 stuks per jaar. Ambitieus, zoals gewoonlijk…
Moest wel lachen om de kop van deze. Blog. Overigens lord skycastle (luchtkasteel) is dat gezien de naam een hoax?
@pomoek: Ik weet dat het maandag is, maar wat denk je zelf…?
@casey: Ja je hebt gelijk, niet zo scherp van me…
Die D8 is echt prachtig. Natuurlijk een vreemd ding, maar daardoor juist interessant. Ik weet nog goed hoe verbaasd iedereen keek op de AutoRAI destijds..
En nu bouwen dat spul. Kunnen we hier in Nederland tenminste nog lekker verdienen aan al die Russen en Chinezen.
Eerst vandaag -nabeurs- de halfjaarcijfers maar eens afwachten. Ben benieuwd of er een fatsoenlijk aantal van het bestaande model C8 Aileron is gebouwd.
Hij is al gebruikt in TDU 2 (Test Drive Unlimited 2).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).