Supersportieve Kamiq GT verbergt groot geheim

Auteur: , 10 Reacties

Autofabrikanten willen niet dat Autobloglezers dit weten!

Skoda Kamiq GT '19

Terwijl wij met smart wachten op de nieuwe Skoda Octavia, hebben de Tsjechen een andere verrassing in petto. Niet voor ons, maar voor de Chinese medemens. Waarschijnlijk vinden de hoge heren van Skoda het geweldig om te eten bij een Chin. Ind. Spec. Rest. en zich daar te goed te doen aan bami, babi pangang en van die weeïge en zoete tomatensoep.

Maar wat krijgen ze in China dan? Welnu, Skoda kondigt de Kamiq GT aan. De Kamiq is de kleinste crossover van Skoda en wij in Europa kunnen ‘m krijgen als reguliere vijfdeurs CUV. Eigenlijk een hatchback die hoog opd e poten staat. De Kamiq GT is een stukje sportiever. Maar niet alles is wat het lijkt.

Skoda Kamiq GT '19

Ok, dat sportievere is aan de achterzijde te zien. De BMW X6-esque achterzijde verraadt de sportieve intenties van dit voertuig. Maar je wordt gefopt waar je bij staat. Ondanks dat het een hele nieuwe auto gaat worden en de auto ‘Kamiq’ heet, heeft de auto niets te maken met onze Kamiq.

Skoda Kamiq (CN) '19

De Chinese Kamiq is namelijk een andere auto die tegen een lagere prijs gebouwd wordt. Daarom is de basis niet het welbekende MQB-platform, maar het stokoude PQ-platform. Over aandrijflijnen is vooralsnog niets bekend, maar verwacht vertrouwde Volkswagen-techniek. De Kamiq is overigens niet de eerste sportieve Skoda crossover, ook de Kodiaq GT is gebouwd volgens hetzelfde recept.10 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat is hier dan het geheim achter?
“Autofabrikanten willen niet dat Autobloglezers dit weten!”
Want?
@stfu: Titel puur om kliks te genereren.
@stfu: Is het sarcasme radartje stuk bij je? Of ben je altijd zo zuur? Dit is gewoon een mooie knipoog naar al die andere sensatie titels op het www.
@stfu: WaT Er ToEn GeBeUrDe ZaL Je VeRsTeLd DoEn StAaN!
Waarschijnlijk zijn de motoren ook van een oudere generatie. Waarschijnlijk heb je gewoon weer een carburateur en handchoke.
@mikje90: slinger
@mikje90: Ja, motoren lopen op haver, bix en water.
Een klant van mij, een autotechnieker, drukte me laatst nog op mij hart, koop nooit iets dat nieuw is van VAG. Misschien is VAG bang om de chinezen nogmaals als testpiloten te gebruiken zoals met die miserie met Audi jaren geleden? Er is waarschijnlijk een groter marktpotentieel ginder en een schandaal heeft waarschijnlijk een grotere impact. En ook omdat chinezen misschien iets minder gefortuneerd zijn in het algemeen (middenklasse dan?).
Dit zijn dus maar gissingen allemaal, vul zelf maar aan of corrigeer :)
Hij is elektrisch, is sneller, heeft een groter rijbreik en laadt sneller op dan een Porsche Taican? Grote problemen die al zo vroeg aan de orde zijn…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).