TechArt geeft de Porsche Macan een nieuw smoelwerk

Auteur: , 8 Reacties

Je kon je Porsche Macan al naar TechArt brengen voor een nieuw setje lichtmetalen velgen, maar de Duitse tuner komt nu met een veel completer pakket. Tipje van de sluier? Het blijft deze keer niet bij een nieuwe look.

Natuurlijk is het uiterlijk van de Porsche wel het eerste waar je naar kijkt. TechArt heeft zich daarom uitgeleefd op een nieuwe bumper, side skirts, dakspoiler en diffuser, allemaal gemaakt van PU-RIM. Mocht je liever wat koolstofvezel op je auto plakken, dan kan dat in het geval van de bumper, dakspoiler en zijspiegels.

De upgrades voor de motoren zijn begin 2015 beschikbaar, maar TechArt weet al wel wat het van plan is met je Porsche-blok. Heb je de Macan Turbo, dan kun je daar met de TechArt Power Kit zo’n 50 pk en 70 Nm (totaal 450 pk en 620 Nm) extra uit halen. Zo haal je in 4,4 seconden de 100 km/u en haal je maximaal 271 km/u. Ja, toch al gauw 5 km/u harder dan de standaardversie. Maar of dat wel zo veilig is…

Je kunt ook een roestvrijstalen uitlaatsysteem aanvinken, zo lang je maar beschikt over de Macan S of Macan Turbo. Heb je de Macan S Diesel op de oprit staan, dan zul je nog even geduld moeten hebben, maar TechArt belooft ook voor deze Porsche-rijders een sportiever uitlaatsysteem op de markt te brengen.

TechArt is zelf nog het meest tevreden met de nieuwe wielophanging. Het systeem van de tuner kan zichzelf namelijk aanpassen wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld als je even stoer wilt doen met je lage SUV. In de Sport Plus-stand schiet de Macan namelijk 30 mm omlaag. Je kunt je pakket natuurlijk compleet maken met de TechArt-velgen, maar daar hoeven we je natuurlijk niets meer over te vertellen.8 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mooiste compacte SUV van het moment voor mij, maar doe toch maar zonder tuningkit.
Ik zie eerlijk gezegd geen heeeeel groot verschil, maar daarom juist misschien wel mooi!
Niet slecht!
jagmaseratiferrari
De mooiste compacte SUV vind ik de Volvo XC60.
Verder vind ik de Lexus NX en een lekker aangeklede bordeaux rode Mazda CX-5 met zwarte velgen ook erg gaaf.

De Macan en de Q5 een pot nat.
@jagmaseratiferrari: ik vind dat weer zo kort door de bocht met je één pot nat. Onderbouw je mening dan graag waarom je dat vindt?
jagmaseratiferrari
@888natan: De Macan heeft het platform van de Q5 daarnaast deelt het een hoop onderdelen van de Q5 en er liggen zelfs een VW blok in de Macan. Paar onderdelen anders, verder heeft Macan een ander systeem en een Porsche logo en hoppaa ze laten je geloven dat dit een totaal andere auto is.
Maar goed zoals ik al zei niet mijn auto.
Ja tuurlijk, zet hem maar in het donker neer. Dan zie je alles ook zo veel beter.
Staat hem eigenlijk helemaal niet slecht!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).