TechArt snapt de Porsche 911 Carrera T niet helemaal

Auteur: , 16 Reacties

Ja, leuk, maar...

De Porsche 911 is momenteel één van de meest veelzijdige auto’s van het moment: voor elke wens is er een versie van het Duitse icoon. De auto wordt in principe in de markt gezet als een combinatie tussen een ‘Gran Turismo’ en een sportauto. De Carrera-versies zijn simpel, de Turbo-versies zijn compleet en snel, de GT2-versies zijn übersnel en de GT3-versies zijn puristisch. Tenminste, op papier. De meest puristische 911 staat namelijk nog helemaal niet zo lang in de prijslijsten. Dat is namelijk de Carrera T (rijtest).

Porsche 911 Carrera T (991.2)

Wat is er zo speciaal aan de Carrera T? Dat het de eenvoudigste 911 is. De motor levert een bescheiden 370 pk, hij komt standaard met een eenvoudige handbak (maar ook een PDK-bak is beschikbaar) en een achterbank of infotainmentsysteem staan allebei op de optielijst. Overigens kosten die beide opties geen cent als je ze wél wilt. Ook qua uiterlijk is de auto eenvoudig: behalve een zwarte streep op de zijkant met ‘Carrera T’ erop (die overigens ook zonder bijbetaling er niet op hoeft) is het gewoon een 911. Geen heftige spoilers of splitters, geen carbon onderdelen, niks. Hij mag dan iets duurder zijn dan de reguliere Carrera, het is geen peperdure supergelimiteerde 911. Gewoon een bereikbare, puristische 911.

Alles aan deze auto is dus ontworpen met de puristische sportwagenliefhebber in het achterhoofd. En zoals we weten helpt het dan niet om het vermogen te boosten, je wilt gevoel. En met een laag gewicht en een handbak is de auto dus eigenlijk nagenoeg perfect. “Niet waar!”, aldus TechArt. De Duitse tuner staat niet bepaald bekend om subtiele projecten, dus dan valt deze gele 911 nog best mee, toch?

911 TechArt achterkant

Het probleem is dan ook niet dat een Carrera T niet het goede startpunt is. Het probleem is wat TechArt wil bereiken. Ze voeren namelijk het vermogen van de T op naar 430 pk, tevens krijgt de auto dikke velgen en een nieuwe uitlaatset mee, die per vier pijpen uit de achterkant komt. Normaal subtiele doch effectieve mods, maar niet voor de Carrera T. Die moet gewoon lekker simpel blijven. Blèren doe je maar met een 911 Turbo.

Mocht je nou toch de meerprijs van de Turbo willen rechtpraten bij TechArt, dan kan dat voor 8.000 euro. Naast de T is de tuningset ook beschikbaar voor de hele Carrera-serie, ook de 4S en de GTS. Laatstgenoemde krijgen een toch best flinke pk-boost naar 510 stuks. Da’s net geen 991.2 GT3 RS. Bij die auto’s zal TechArt puik werk leveren. Maar voor de Carrera T slaan ze, wat mij betreft, de plank volledig mis.16 reacties

Dit is inderdaad het totaal tegenovergestelde wat je wilt als je een 911 koopt.
Porsche:zoveel versies van hetzelfde model dat zelf de tuners er geen bal meer van snappen
@trolle: het zullen wel Belgen zijn.
Motortuning altijd +1 maar die 4 steigerpijpen is geen porem..
@vetnek: Tech”Art”…

De oprichter zal wel Aart heten.
@karhengst: Meneer Aart kan het beter bij televisie houden zoals Sesamstraat, haha!
Mja, wat is nou de meerwaarde van het kunnen kiezen van een infotainmentsysteem en achterbank bij de Carrera T? Heb je dan niet gewon een hele dure Carrera met ronde uitlaten in plaats van trapeziumvormige, want die heeft ook 370pk en is ook met handbakkie leverbaar.
@Edge: de Carrera heeft geen lusjes als handgreep!
Vreselijk die pijpjes naast elkaar….. hetgeen wat ik ook altijd vreselijk vind staan bij de Corvettes.
@ablogjunk: een een BMW M3
Toen de T aangekondigd werd dacht ik dat hij niks toe zou voegen aan het gamma. Maar na mijn eerste ervaringen ermee moet ik zeggen dat het een van de gaafste 911jes is!
Ik zou er weinig meer aan doen.
Ik begrijp de Carrera T ook niet. Dus ik snap het wel.
Die uitlaten zien er echt niet uit. Vermogenstoename is altijd wel prima
Hé autoblog, waarom plaatsen jullie de foto’s van de nieuwe 911 niet? Die is al voor 98 procent naakt gespot. Vooral voor degene die de foto’ nog niet hebben gezien :-)
@750i: als je goed kijkt zie je dat op de foto’s watermerken zitten a.k.a rechten. Die kun je niet zomaar plaatsen..
@rubenpriest: ok sorry dat wist ik niet. Bedankt voor je uitleg. Toppie!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).