Huh? Tesla-hater komt nu zelf met elektrisch project

Auteur: , 17 Reacties

De ex-baas van General Motors heeft snode plannen om de markt op zijn kop te zetten.

Bob Lutz is niet de persoon om zijn kijk op de automobiele industrie onder stoelen of banken te steken. Integendeel, als oud bewindslid van GM heeft hij genoeg expertise om zijn mening te laten galmen. Dit doet hij dan ook maar al te graag. Naast te verkondigen dat de auto zoals we die nu kennen over 20 jaar morsdood is, heeft hij al tijden de pik op Elon Musk en zijn strategieën.

Desondanks is hij enorm te spreken over de producten die Tesla eruit weet te pompen, mits alles een beetje vlot verloopt. Bob zal misschien enige inspiratie hebben getrokken uit het succes van de elektrogigant, want hij is inmiddels alweer even bezig met het bouwen van groene pickups. Dat is best een beetje vreemd, gezien zijn overkritische blik op, nou ja, alles.

Bob gaat tegenwoordig door het leven als hoofd van Via Motors, een bedrijf dat zich specialiseert in het kopen en verkopen van elektrische aandrijflijnen en range-extenders voor commerciële voertuigen.

Via is ervan overtuigd dat elektrisch rijden de toekomst is. Om hierop in te spelen, wil het bedrijf binnen nu en twee jaar een van de eerste bedrijven zijn die volledig elektrische pickups op de Amerikaanse en Chinese markt brengt. Voor Via zelf leek het er lange tijd op dat het haar eigen doelen niet kon halen, maar na een flinke financiële boost van Geely, vader van Volvo en Lotus, bevinden ze zich weer op de rails.

Van alle gespecialiseerde bedrijven heeft Geely uiteindelijk voor Via gekozen omdat het bedrijf beschikt over buitengewoon geavanceerde technieken op het gebied van commerciële voertuigen. Nu de samenwerking tot stand is gekomen, kunnen de bedrijven hun volledig elektrische pickup misschien wel zo vroeg als begin 2019 op de markt brengen.17 reacties

Die gast waait echt met alle winden mee…
Bob lutz, was dat niet een personage uit beverly hills cops 2?
Tesla! Klikkerdeklik
Belachelijk dat Geely niet wil investeren in autoblog.nlers ..

Want dat zijn de echte ingenieurs en bedrijfskundigen op automotief gebied ..
inclusief glazen bol ..
Beetje als een dinosaurus sierlijk leren dansen…
gaat met veel effort best wel lukken, maar je was beter met ander ‘start materiaal’ begonnen.
Maar goed, yanks rijden nu eenmaal graag grote en lompe vierwielers…
@ukbob:

In NY heeft bijna niemand een auto ..
@lincoln: wil je daarmee zeggen dat yanks niet in gemiddeld grotere auto’s rijden dan wij hier in Nederland?
@rrvliet:

Nope ..
wel dat ze meer lopen en het ov gebruiken ..
Bob. Lutser. Je bent over the hill. Doneer eens wat van je immense hoop poen aan goede doelen en ga lekker van je pensioen genieten.
@roland78:

Het besluit van Geely om geen geld in jou te steken had je niet beter kunnen verwoorden ..
@lincoln: Welk besluit: Heb je de notities toevallig ergens liggen?
Ik weet het niet hoor. Ik heb niet zo heel erg veel vertrouwen in die Lutz. Hij roept van alles, begint aan allerlei projecten, maar verder dan een studiemodel komt het meestal niet. Ik bedoel, heeft er iemand al een VLF Destino V8 of Force 1 gespot? En met dit Via Motors loopt hij ook al meer dan 5 jaar onder z’n arm. Herinneren we ons die omgekatte Silverado uit 2013 nog?

Het zou mooi zijn als het allemaal lukt, maar vooralsnog komt Lutz op mij over als een ambitieuze luchtfietser à la Victor Muller, met als enige verschil dat Lutz’ bedrijven wat beter met hun geld om lijken te gaan en niet zes keer per jaar op het randje van de afgrond staan.
Je zou bij Bob Lutz eerder verwachten dat hij een Tesla pakt, alle electromeuk eruit ragt en er een dikke V8 inhangt.
Heeft hij ook bij de Fisker Karma gedaan.
Hij zal ook niet een van de eerste zijn, volgens mij rijd de overheid hier in DC al met pickup trucks die electrisch zijn. Maar goed dat zullen wel peperdure one offs zijn en niet zozeer voor the masses.
Nieuwe hobby van Hobby Bob?
Electro-fried
Sorry, maar Bob Lutz is al jaren verbonden met Via Motors… Heeft tot nu toe niet veel bereikt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).