Tesla Model 3 is óók beter dan de huidige BMW M3

Auteur: , 108 Reacties

Goed, of slecht nieuws?

Tesla Model 3 is óók beter dan de huidige BMW M3

Het mag duidelijk zijn dat Tesla met zijn kleinste auto, de Model 3, een puik apparaat heeft neergezet. Vriend en vijand bejubelen hem alsof hij eigenhandig voor een totale revolutie heeft gezorgd. Hoewel wij daar spoedig ons eigen zegje over kunnen doen, moeten we voorlopig nog even afgaan op de mening van anderen.

Hiervoor zullen we een kleine throwback doen naar de eerste dagen van januari, 2018. Destijds kwam het nieuws naar buiten dat de Model 3, toen nog een auto die door relatief weinig mensen was bestuurd, zou rijden als een BMW E46 M3. Een claim van dit formaat kan makkelijk worden gemaakt, maar of men het ook daadwerkelijk zal geloven, dat is een totaal andere kwestie. Gelukkig was de boodschapper een betrouwbare bron, namelijk een oud-testrijder die jarenlang voor het Beierse merk werkte.

Dankzij zijn formaat en speelse rij-eigenschappen is een vergelijking tussen de Model 3 en M3 sowieso snel gemaakt. Toch is het weinig indrukwekkend als blijkt dat een futuristische auto als de Model 3 hetzelfde stuurt als een auto die twintig jaar geleden als “de standaard” werd gezien. Het Amerikaanse EuroSport Tuning vond het daarom hoog tijd dat de Model 3, en dan in het specifiek het AWD Performance-model, naast de huidige M3 werd gelegd. En wat blijkt, de Tesla staat nog behoorlijk zijn mannetje.

Op aanvraag van het Amerikaanse bedrijf maakte een marketingbureau een fraai plaatje waarin de belangrijkste gegevens van beide auto’s worden vergeleken. Met name de acceleratiecijfers liggen in het voordeel van de EV, al mag dit natuurlijk geen verrassing meer zijn. Waar de Model 3 dankzij zijn direct beschikbare volledige vermogen in ongeveer 3,5 seconden naar de 100 km/u trekt, is de 431 pk sterke M3 ruim een halve seconde trager. Op de kwartmijl wint de M3 al weer het nodige terrein: hier is het verschil nog maar 0,2 seconde. De nieuwe BMW M3, die over niet al te lange tijd zijn debuut zal maken, brengt hier mogelijk verandering in.

Hét nadeel voor de Model 3 Performance is zijn gewicht. Door de grote hoeveelheid batterijen onderin de auto weegt hij ruim 200 kg zwaarder dan de BMW – die met zijn ruim 1.600 kg overigens ook geen lichtgewicht genoemd mag worden. Toch zullen deze niet-aanwezige grammen de krachtige 3 Serie met name op het circuit een voordeel geven. Daarbij is de Model 3 geen geweldige circuittijger, daar oververhitting van de accu’s absoluut iets is om rekening mee te houden. Tenslotte mag de prijs in de Verenigde Staten vergelijkbaar zijn, in Nederland valt dat nog vies tegen. De BMW is tienduizenden euro’s duurder. (KLIK voor groot)

Tesla Model 3 is óók beter dan de huidige BMW M3108 reacties

Dus de Model 3 is beter dan de huidige M3 omdat hij net iets sneller accelereert? Interessant…
@viezefreddyw: Ja, echt nieuw nieuws dit…
@viezefreddyw: de model S is daarmee eigenlijk de beste auto ter wereld. Afgaande op dit artikel.. Humor.
@str8six: topfuel dragster is nog sneller ;)
@viezefreddyw: diarree is ook sneller dan gewoon kakken. Dat maakt het nog niet beter.
@gebruikersnaam3: mooi verwoord.
@gebruikersnaam3: en daar gaat mijn ontbijt
@gebruikersnaam3: ahhaahhahahaahahaha +veel
@gebruikersnaam3: Slow clap.
@gebruikersnaam3: eensch, dat is ook een van de redenen dat ik een stoma heb. Niks beters aan dus!!
@gebruikersnaam3: uitstekende analogie, houden we erin!
@viezefreddyw: Nou ja, er zijn hier reageerders genoeg die bij de introductie van een willekeurige nieuwe auto teksten bezigen als “dat is veel te langzaam/te weinig vermogen, want concurrent X gaat wel 0.3 seconden sneller naar de 100”, dus wat dat betreft…

Zelfde verhaal voor een auto als de GT86. “Te weinig vermogen, dan verlies je zelfs ee nstoplichtsprintje van een gechipte leasediesel”. Precies voor dat volk is dit soort staatjes dus bedoeld. Grappig dat een groot deel van dat type mensen nu in een omgekeerde reflex schiet “want verbrandingsmotor, theytookurjebz!!!”.
@vaakbenjetebang: Daar kan je lang of kort over lullen maar een stoplichtsprintje verliezen van een Lease Diesel is wel echt ruk hoor.
@donstil: … maar welk volwassen persoon verlaagt zich nou tot een stoplichtsprintje? En als dat dan zo belangrijk voor die persoon is, blijft hem slechts één ding over: een Tesla. QED. Toch?
@vaakbenjetebang: Wij hier alemaal mag ik hopen? Ik zit hier toch wel op Autoblog? Of ga je me nou vertellen dat ik per ongeluk op saaielullenblog terecht ben gekomen?
@vondick: Er zijn hier ook mensen die auto’s oordelen op hoe ze rijden. Hoe de auto voelt. Hoe de auto een bocht pakt en hoe hij dan op de weg ligt. Hoe de auto met je communiceert. Wat je voelt in het stuur en in je rug als je een bocht uit accelereert. Hoe je een auto kan neerzetten wanneer je een bocht nadert. Dat zijn aspecten waarin het genoemde voorbeeld, de GT86, in uitblinkt.

En ja, dan verlies je een stoplichtsprint. Maar win je het op rijplezier. Een GT86 is echt heel leuk. Een 106 Rallye ook. Ik heb deze week me kapot gelachen met een Fiat Panda 100HP. Ik verloor letterlijk elk sprintje van een Golf diesel. Kon mij het schelen, de rotondes en bochten nam ik met een grote glimlach in dat ding. En juist die glimlach is het mij waard.
@viezefreddyw: Je kunt mij zeker tot één van die mensen rekenen. Voor mij al 2x de reden geweest om een BMW aan te schaffen. Ooit wil ik als hobbywagen voor de nieuwe Renault Alpine gaan; ultiem stuurplezier. Maar dat was niet mijn punt. Er werd geroepen dat je als volwassen man geen stoplichtsprintjes zou willen doen. Ik rij z
@vondick: Je mag hopen wat je wilt. Zelf hoop ik dat geen enkele echte autoliefhebber zich tot stoplichtsprintjes verlaagt, en wel hierom: de meeste van dergelijke sprintjes worden in de binnenstad gedaan, vaak door bedenkelijke types in bedenkelijke voertuigen. Type nachtapotheker in gehuurde AMG op Duitse platen, of van tribal-tatoeage voorzien testosteronbommetje met geldingsdrang in matig onderhouden, maar van grote velgen met Kinforest UHP-banden voorziene BMW (of andere oudere auto die de bestuurder een zekere ‘status’ moet verlenen om te compenseren voor het feit dat deze in het echte leven niet zo veel in de melk te brokkelen heeft). Dat is het auto-equivalent van overlastgevende hangjongere zijn en dat heeft bar weinig met autoliefhebberij te maken.
@vaakbenjetebang: ohw, maar in dat geval moeten we ook bierdrinken maar afraden. Er zijn zoveel rare mensen die bierdrinken. Daar mag je natuurlijk niet mee vergeleken worden. De meeste stoplichtsprintjes die ik heb meegemaakt waren puur voor de fun en werd er op tijd netjes afgeremd. Voor bedenkelijke types kun je uberhaupt beter gewoon een soort spamfilter instellen.
@donstil: waarom? Het gaat toch om de lol die je hebt met je auto. Met een 106 rallye trek je ook de straatstenen niet uit de grond maar gegarandeerd meer fun dan die leaserijder.
@viezefreddyw: ik ben ook niet akkoord met de artikel maar interpreteer het anders. Naar wat ik ervan begrijp zijn de rijeigenschappen van de model 3 in dagelijks gebruik beter dan de huidige m3. Maar op circuit is de m3 nog steeds beter omdat je bij deze geen risico op overhitte batterijen hebt. Op zich zegt mij dit niets, zeker aangezien ik die stofzuiger niet echt kan vergelijken aangezien niemand in mijn omgeving 1 bezit. De gemiddelde petrolhead koopt een auto uit emotie, een m3 bijvoorbeeld heeft een geschiedenis, bijna elke jongen zou ooit gedroomd hebben van een m3. Als ik die stofzuiger bekijk krijg ik dat gevoel wow niet. Wat ik wel knap vind is dat het een mooi stukje technologie is en ik vind mooi wat ze presteren zoals de autonome functie, over the air updates die gratis zijn en functies toevoegen. Maar als je mij vraagt of ik er vandaag 1 zou kopen is de antwoord nee, en zeker niet voor een prijs van boven de 40000euro.
Electrische auto’s zijn net zo slecht voor het milieu als de eerste en beste benzine of diesel. Ze zijn door de subsidies (door de gewone burger betaald) alleen aantrekkelijk voor de alreeds gefortuneerden, en voor gemeentes die milieubewust willen voorkomen.
Ga eens weg met dit soort tesla artikelen
@wildewesten: Exact, waar wordt precies de claim waar gemaakt? Ik zie wat marketing propaganda maar nog geen model 3 die een snellere rondetijd op laten we zeggen de Nordschleife af rond als de M3.
@wildewesten: hé, er zit een knop op je pc, die helpt je zo uit de puree, druk ‘m in en ga maar mee, de bloemen buiten zetten…
@pomoek: Ah bah wat een misére.
@viezefreddyw: als fanboys weer gaan blèren
@wildewesten: Ik vind het artikel eigenlijk best een leuke vergelijking. Maar geef dat artikel gewoon even een fatsoenlijke titel die ook daadwerkelijk met de inhoud te maken heeft! Nee de Model 3 is niet beter dan een M3. Hij is wel zo ontzettend goed dat je hem er mee kunt vergelijken.
En ze zien er beiden niet uit. De e92 en de e46 waren heerlijk subtiel en toch bruut. Bij de huidige m3 is de voorbumper half weggesmolten. Front Model 3 ziet er uit als een vis.
@nasty: it’s funny because it’s true
Puur op papier waarschijnlijk..hetgeen spottersvolk ook altijd naar kijkt..M3 is sowieso op 148 en nog tig redenen beter dan een Tesla model 3.
Hebben ze ook de beleving vergeleken? Zoals het motorgeluid? 😬
@hbk62: Het zou toch armoede zijn als de M3 alleen daarin beter zou zijn.
@fanboy: denk dat het interieur ook wat beter is. En de afwerking. En de restwaarde. En het uiterlijk. En het rijgedrag. En…
@gebruikersnaam3: restwaarde van de m3 beter? De 2de hands prijzen van de model 3 zijn duurder dan de nieuw prijzen 🤔
@tortuga: over 5 jaar niet
@gebruikersnaam3: ik denk het eerlijk gezegd wel.
@pomoek: als de batterijtjes vervangen moeten worden na 2 ton, rijdt de M3 nog vrolijk door en moeten de model3 eigenaren 20k aftikken voor nieuwe accu’s.
@loserboi932: een m3 met 2 ton op de teller heeft nog meer waardeverlies dan een tesla.. kijk maar eens naar die taxi’s die jaar geleden te koop stonden… de goedkoopste was iets van een 50k met 320.000km op de teller
@loserboi932: Mwoa, dat valt nog te bezien. Van alle hybride- en elektrische voertuigen met een accupakket zijn er nog maar bar weinig waarbij het accupakket daadwerkelijk vervangen is. Waar ik werk heb ik regelmatig met een Prius te maken en je kunt er van vinden wat je wilt, maar het is een volkomen hufterproof apparaat en met de accu’s gebeurt ook helemaal niets raars, ook niet na 10-ish jaar. Als ik dan de onderhoudskosten van dat accupakket (zijnde nul) afzet tegen de kosten aan regulier onderhoud aan de verbrandingsmotoren van conventionele auto’s die we op dezelfde wijze inzetten als de Prii, dan vertellen de getallen ook hier een duidelijk verhaal – en dat spreekt bepaald niet voor de verbrandingsmotor.
@loserboi932: 200.000km is geen enkel probleem voor de Tesla accus.
M3 motoren daarentegen…
(iets met lagerschalen?)
@loserboi932: Alleen de batterijen hoeveel totaal nog niet vervangen te worden na 2 ton. Ook niet na 4 ton.
En bij die tijd heeft een auto ala een M3 al gigantisch veel kosten gemaakt.
@tortuga: Dat heeft een reden he… Levertijd bijvoorbeeld.
@gebruikersnaam3: Afwerking interieur zou kunnen, ik hoop binnenkort een Model 3 van binnen te kunnen bekijken.
Uiterlijk? Ik vind de nieuwe BMWs echt niet perfect en de model 3 is wel een hele strakke auto. Maarja is ook subjectief.
Restwaarde zit heel goed bij Tesla.
Beter rijgedrag zou kunnen, maar Tesla heeft volop grip, laag zwaarte punt en een fantastisch “gas” respons.

Ik denk dat het binnenkort alleen nog de beleving is en het mogelijk oververhitten van accu’s is bij circuit gebruik wat een verschil maakt.
@fanboy: ik heb nog nooit een zware auto gereden waarbij je het gewicht niet voelt. Ik heb ook nog nooit een lichte auto gereden waarbij je het lichtgewicht niet voelt. Nu vind ik de m3 ook al 300kg te zwaar, maar die model 3 moet je wel last van hebben met dat gewicht.

Maar los daarvan is het een vrij nutteloos vergelijk. De verbrandingsmotor is vooral op een circuit best wel belangrijk voor de beleving. En beleving is wat het leuk maakt, snelheid is maar een getalletje.
@lekbak: Opzich merk je het gewicht wel, maar zelfs bij een Model S merk je meteen dat ie als een huis op de weg ligt. En als je voldoende vermogen hebt om het gewicht te compenseren (en dat heb je) dan hoeft het niet zo’n probleem te zijn. Ik heb liever ook een licht gewicht auto (ik heb ’85-er MR2 van 1000 kilo) maarja, ze bouwen ook superzware en supersnelle Bugatti’s
In deze vergelijking is de Model 3 “maar” 200 kilo zwaarder, en hij trekt sneller op. Ik kan me voorstellen dat het zwaartepunt bij de Model 3 lager ligt. En ze hebben allebei ongeveer 50/50 gewichtsverdeling (Model 3 = 47/53)
@fanboy: En dn nog. Al dat gezwam over circuit-gebruik altijd… als ik een circuitdag doe met mijn trackdaybarrel, weet je wat ik dan vooral tegenkom? Juist! Andere trackdaybarrels: E36-met-kooi, Clio-met-kooi, u kent het rijtje met de usual suspects wel. Het aantal auto’s ‘nieuw uit de verpakking’ dat op fora en dit soort reageerderspanelen op een voetstuk wordt geplaatst ‘want goed op het circuit’ zie ik maar zelden. Dat is vast geen toeval.

‘Goed op het circuit’ is door de marketingmensen van diverse fabrikanten haarfijn herkend en uitgemolken om een auto populair te maken op da internetz en dus op die manier af te stralen op het hele merk. Chapeau! Wat dat betreft is de moderne sportieve auto niet veel anders meer dan een echte terreinwagen: enorm competent voor een specifieke toepassing, die vrijwel 0% van de kopers ook echt voor ogen heeft als hij de auto koopt. Imago über alles. Het mooiste is nog dat het een groot deel van het reagurende, 3e-hands gechipte verkeerdwielaandrijver rijdende klootjesvolk er nog in tuint ook.
@vaakbenjetebang: Helemaal mee eens.

En daarbij is het veelal een design keus geloof ik, want als je een elektrische weer uitvoert met een dikke gril, radiator erin aangesloten op de waterkoeling van de accu’s zou je nog best wat kunnen doen. Maar het zijn allemaal kosten voor iets wat in de praktijk nooit nodig is.

(Wel komisch dat al die benzine auto’s gewoon 60% van de energie moeten afvoeren en dat dat werkt. Dus 100KW motor = 150KW aan warmte afvoeren. Bij een elektrische auto is dat maar 10% o.i.d.)
@fanboy: En geloof maar dat er uiteindelijk ook elektrische performance-auto’s gaan komen die de specifieke nadelen voor circuit-gebruik oplossen. Je gaat een soort omgekeerde evolutie zien van de auto met plofmotor. Die heeft er 100-ish jaar over gedaan om alles te combineren in 1 pakket (zeg, een M5). De elektrische auto begint dan in zekere zin met een voorsprong, want verpletterende performance in rechte lijn ligt al voor het oprapen. Die andere facetten worden er sneller in ge-engineerd dan bij de plofmotor-auto de absolute performance, daar heb ik wel vertrouwen in.
@fanboy: Tuurlijk, maar voor mij is dat wel degelijk een belangrijk element.
@hbk62: Ook daar is de M3 geen hoogvlieger.
Prima iedereen aan de model 3 graag! Hopelijk kunnen de liefhebbers dan in auto’s blijven rijden!
@gebruikersnaam3: zo kun je het inderdaad ook zien. De elektrische auto is een aanvulling niet een bedreiging.
Je moet dan ook een M2 kopen.
@tttijn: om eerlijk te zijn vind ik de M2 leuker dan de M3 (BMW dus) en de M4. Alhoewel de M2 wel wat ‘nerveuzer’ is dan de M3. Gaat even over de oude M2 nog trouwens, niet de nieuwe met de M3 motor.
@viezefreddyw: Inderdaad, een papieren exercitie. Ga dan even een rondje op het circuit en tijden rijgedrag vergelijken.
Op zich had Tesla wel eens een Model 3 aangepast waardoor hij een betere tijd neerzette dan een Ferrari, maar lijkt me nuttig om de standaard auto te vergelijken.
@fanboy: circuit is natuurlijk ook oninteressant, zinloos rondjes rijden. Je moet ze vergelijken in de dagelijke praktijk op de openbare weg en dat de breedte van de glimlach van de bestuurder meten.
@mashell: pak dan een mx5 erbij. Eens kijken welke van de drie dan wint….
@kerre: Onzinnige vergelijking, zoals de MX-5 fanboys wel vaker doen. Even een ritje Spanje op en neer in een Model 3 of in een MX-5 of een comfortabele Dreier, kijken wie dan nog lacht.
@skinnybmw: net zo’n onzinnige vergelijking als op papier de spec’s van de m3 vergelijken met de tesla en dan bepalen dat er een beter is als de andere….

Btw, vaak genoeg met een mx5 op vakantie geweest. Zwitserse en Oostenrijkse bergpassen, Roadtrip door Zweden en Noorwegen (2x) gehad. Dus comfortabel genoeg. Maar dat is n=1.
@kerre: Hangt er vanaf wat je onder ‘comfortabel’ verstaat. Heb ook ervaring met lange roadtrips in een seventies Alfa Spider en heb ook meerdere generaties MX-5 mogen rijden maar dat is voor mij niet de definitie van comfortabel reizen. Hartstikke leuk op mooie binnenweggetje, big smile gegarandeerd maar een lange reis op de snelweg is niet echt relaxt. Of je moet een fanboy zijn natuurlijk😉
@skinnybmw: haha. Eens👍🏼
En dan toch nog dit bericht!

https://drimble.nl/economie/58085960/aandeel-tesla-onderuit-na-negatief-rapport-over-model-3-auto.html
@rhellema: leuk maar in hetzelfde artikel staat dat de problemen al weer verholpen zijn
@lippie: Yup het standaard excuus van fabrikanten, VW had ze ook allemaal verholpen toch tsi en sjoemeldiesels ;)
De m3 graag, maar dan zonder de exuberante km-onafhankelijke belastingen … voor de fun.
De model 3 ernaast voor de dagelijkse verplaatsingen.

Jup ze zijn hier beiden welkom!
Ik ben ook benieuwd hoe ze het verbruik van de Tesla naar MPG hebben omgerekend.
@potver7: Meestal pakken ze het aantal kilowattuur wat er aan energie zit in een liter benzine (waarvan in het gunstigste geval maar 40% benut kan worden door brandstofmotor omdat ze nou eenmaal niet efficienter zijn).
Vervolgens kijken ze hoe ver een elektrische auto op die kilowatturen kan komen en dat is heel ver.

Dat is m.i. niet zo’n relevante vergelijking, je kunt beter omrekenen naar hoeveel je kwijt bent, dus in Nederland 22ct/kilowattuur waar je dan in ieder geval 5 kilometer op rijdt. Dat is sowieso veeeel goedkoper dan allerlei sportieve benzine modellen zoals een M3
Kom maar door met de vergelijkende test.
Toch de M3 voor mij. Overigens, niet om het spul af te kraken maar in de tekst staat dat het volledige vermogen direct beschikbaar is in de model 3, dit is niet correct, vermogen en koppel zijn twee verschillende dingen.
beter niet meer over Tesla praten op Autoblog!Want ik vind een elektrische auto geen echte auto!Moet aparte blog voor komen maar niet hier op Autoblog!
@martijn77helmond: oh dus omdat jij iets vind moet de rest maar bokken?
Gezellig vast thuis moet jou
@m-tfsi: en ‘beter’ neem je een taalcursus. Mijn hemel
@bisazza: hahahaha rukbunkerheld
@m-tfsi: hoe is het met je hand dan, blaren zeker. Ken je het spreekwoord ‘de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet’. Lijkt me hierboven van toepassing.
Je kijkt in deze vergelijking alleen naar het fun element van deze auto’s. 90% van de tijd sta je ermee in de file.
@pomoek: ligt eraan waar je woont.
Jullie zouden het artikel in het FD van vandaag eens moeten lezen, waarin de Amerikaanse ANWB/Wegenwacht advies geeft de Model 3 niet te kopen, zo slecht is die
@joostlab: zou jij advies van onze conservatieve anwb aannemen als petrolhead?
“Door de grote hoeveelheid batterijen onderin de auto weegt hij ruim 200 kg zwaarder dan de BMW”. Een auto weegt 200 kg meer of is 200 kg zwaarder.
ikschrijfenkeloverteslas is al aan zijn vrijdag gebed begonnen, wat een elektrofundamentalist.
@johnwaters: pas maar op hij heeft nogal lange tenen, los van zijn gebrekkige zinsopbouw en grammaticale missers slaan zijn stukkies vaak kant nog wal, geen aanwinst voor AB, # weg met ikschijfookoverautos.
@toniominestrone: Het raakt kant noch wal
Het slaat als een kut op dirk

Kies er eentje.
Schijnbaar is Trumps pathalogisch fantaseren besmettellijk…

Tesla is er ook mee geincfecteerd.

Wanneer de Bouwkwaliiteit van Teslas die van BMW evenaart…
Is zelfs ons jongste forumlid hoog bejaard
Tegenwoordig is een Tesla blijkbaar een argument. Die wegen namelijk zwaar. Objecten daarentegen wegen veel.
En afwerking dan?
Denk dat je wat berichtgeving hebt gemist van de afgelopen dag over de Tesla 3.
De m3….. iedere dag
Je kunt sputteren wat je wilt hier op Autoblog, maar de toekomst is heel simpel; elektrisch voor dagelijks vervoer en een leuke hobbyauto voor het weekend.
Ik vind het prima. Voor woon-werkverkeer is elektrisch ideaal.
@cazzo046: eens!
De hobby auto wordt alleen geen nieuwe M3, maar een luchtgekoelde-carburatie-mobiel.
Bij de nieuwe BMW’s komt het geluid toch ook uit de speakers.
Voor snelheid kun je beter een EV nemen.
flat6 of 383CI V8 🤔
@cazzo046: Volgens mij gaat het hier niet over of elektrisch rijden de toekomst heeft, daar is iedereen het wel over eens, het gaat om de suggestieve toon van dit soort non berichten.
-edit: nutteloze bijdrage-
@goodolddays: 👍👍👍
Hij weegt meer, of is zwaarder….
De reden dat men van stoommachine’s over ging op brandstof motoren was dat de stoommachine lomp groot was en daarom moeilijke toegepast kon worden. De brandstofmotor was kleiner efficiënter en dus beter toepasbaar. 134 jaar na de eerste auto met verbrandingsmotor is de verbrandingsmotor wel uitontwikkeld en is het tijd voor iets nieuws, iets wat stiller, kleiner, efficiënter en betrouwbaarder is als dat oude lompe domme ding wat we nu gebruiken.
Laten we de elektromotor eens proberen!

Nu rijd ik nog in een oude diesel maar ik zie mijzelf wel overstappen op elektra en de model 3 ziet er in mijn ogen goed uit!
Beleving! iets wat niet in cijfers is uit te drukken, Tesla is 0 beleving en daarbij voorbaat al e grote verliezer hoe snel ze ook mogen zijn.
Wel eens in zon ding gereden?
Tesla vs BMW.. kieren vs strak… simpel vs uitgebreid.. Rit naar Spanje regelmatig stoppen of in 1 keer doorknallen.. Logische keuze voor een auto liefhebber!
Ooit gehoord van actieradius?
Qua rijden kwam de Model 3 er onlangs in een test van de Autovisie best goed uit. Over alles er omheen (dashboard, circuit prestaties enz) kun je discussiëren…
De BMW heeft een smeuiige brandstofmotor, gekoppeld aan een mooie handgeschakelde zesbak. Zelfs als niet-liefhebber van BMW zou ik de M3 blind kiezen.
@tge1: ik ook. Tesla’s moeten van deze aardbol verwijdert worden
Grootste verschil is dat de Tesla Model 3 een topsnelheid heeft van 200 km/u (https://ev-database.nl/auto/1060/Tesla-Model-3), de M3 250 km/u (+) en de Tesla 3 dat kort volhoud en met de M3 je er een eind mee kunt doorrijden.
@praetor:
Mijn wagen heeft een top van 230km/u.
Is zeer relevant, want dat rij ik natuurlijk dagelijks. Uren achter elkaar… not.

Doe 5 rondjes na elkaar op de “Ring” en bekijk dan het resultaat. Ben benieuwd!
Het artikel is in ieder geval goed voor heel wat clicks, ikzelf heb een E46 M3 gehad en nu T M3 Performance in bestelling. Wegligging van de Tesla is door de elektronica én gewichtsverdeling fenomenaal te noemen. De acceleratie is al alles over gezegd , het probleem van overhitten speelt in de praktijk niet echt. En de dagen dat ik meer dan 400 km doe zijn op te vangen door het geweldige superchargen, uniek in de EV wereld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).