Tesla stopt met omstreden vriendenprogramma

Auteur: , 27 Reacties

Het zat eraan te komen.

Tesla stopt met omstreden vriendenprogramma

Elon Musk is dan wel meerdere malen op de vingers gemept om de rare fratsen die hij op Twitter heeft uitgehaald, meestal zijn de berichten die hij de wereld inslingert het bespreken wel waard. Vandaag hebben we wederom te maken met zo een aankondiging, want het Zuid-Afrikaanse opperhoofd heeft laten weten spoedig een einde te breien aan het omstreden vriendenprogramma.

Het programma waarover we spreken wordt door Tesla zelf het ‘customer referral program‘ genoemd en is ervoor bedoeld om klanten aan te trekken door ze extra’s te bieden. Als gevolg van de beëindiging van het programma, verliezen Tesla-eigenaren die nieuwe klanten hebben weten te werven hun voordelen. De klap komt echter vooral hard aan bij mensen die het verwijzingsprogramma willen misbruikt gebruiken om een nieuwe Tesla te kopen. Waar zij normaal gesproken zes maanden gratis gebruik konden maken van Tesla’s Supercharger, zal dit vanaf 1 februari niet langer mogelijk zijn. Op Twitter roept Musk potentiële kopers dan ook op het programma nu te gebruiken, omdat zij anders niet meer van deze extra’s zullen kunnen genieten.

Hoewel Musk het in zijn bericht niet expliciet heeft vermeld, rekenen we erop dat iedereen die voor het eind van het verwijzingsprogramma een auto koopt via een huidige Tesla-eigenaar, de komende zes maanden nog wel gebruik zal kunnen maken van de voordelen.

De reden dat Tesla stopt met het programma is vrij simpel: het kost de autofabrikant simpelweg teveel geld. Met name nu de goedkopere Model 3 op de markt is gebracht, kan Tesla deze misgelopen inkomsten zeker gebruiken. Het aantal Tesla’s op de wegen neemt nu in rap tempo toe, dus is het logisch dat de Amerikaanse elektrogigant de knoop doorhakt en besluit dat het geld toch belangrijk is om het bedrijf winstgevend te maken – en ook te houden. Tesla wil het positieve momentum van de afgelopen kwartalen immers wat graag voortzetten.27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Er zijn zelfs mensen die via het referral program gratis de nieuwe Roadster van $200.000 krijgen als ze 50 referrals hebben (easy voor met name YouTubers en mensen met veel Twitter volgers die hun link gewoon overal posten). Ik snap wel dat het op een gegeven moment teveel gaat kosten, helemaal omdat die referrals toch wel een Tesla zouden kopen.
@deuxani: what’s inside family op youtube.
Leuk kanaal.
@kobus1967: Of bekender nog. MKBHD

Ben benieuwd of die auto’s geleverd gaan worden.
@deuxani: maar is dat misbruik, of gewoon een fantastische marketingtool?
@kareljansen: Ik denk dat het een mooie marketing tool is om mensen te belonen die op social media positief over Tesla zijn en met succes anderen converten. Maar een gratis auto van 2 ton…. dat gaat wel erg ver natuurlijk. Want zeker niet dat al die 50 referrals een Tesla kopen dankzij een YouTuber, misschien wel geneen van die 50.
@deuxani: Klopt uiteraard, maar wat zou de kale kostprijs zijn van zo’n ding? 30K? , of laten we 50 zeggen? Dit komt natuurlijk maar extreem weinig voor, en levert wel enorm veel media aandacht op.
Kan je het niet aanpassen? A la ‘Red carpet treatment’ zoals bij Lexus? Je betaald meer, je krijgt minder, maar bent wel lid van de Tesla club. Dan kunnen ze er wellicht zelfs winst mee maken.
@ikschrijfookoverautos: De kosten zit hem in dit geval niet alleen in paar kilowatturen die ze gratis weggeven maar met name aan de andere kant van het referral programma. Zij waarvan hun referralcode wordt toepast ontvangen erg leuke kado’s van Tesla. Bij 3 mensen die jouw referralcode hebben gebruikt krijg je bijvb een dikke set velgen van 22 inch velgen ter waarde van 4 a 5000 dollar.
En bij 50 stuks, idd een auto van 2 ton kado.
Die kerel is toch veel te slim om er vrienden op na te houden ..
Het valt me nu pas op, maar van die neus kun je nog best een gaaf smoeltje maken:
De vorm lijkt opvallend veel op de grille van een Aston Martin, dus even in mat- of hoogglanszwart uitvoeren en het ziet er al een stuk flitsender uit.

Mocht de winst nu tegenvallen, dan zou Elon dit ook (a la Audi) als een dure optie in de verkooplijst kunnen zetten. Of nog beter: alleen het topmodel uitvoeren met deze neus, waardoor deze wat exclusiever wordt.

Eigenlijk geen idee wat dit met het artikel te maken heeft, maar mijn gedachten dwaalden even af.
Sorry…
@gandini: Eigenlijk doet Tesla hetzelfde met de neus als Porsche. Om hun SUV’s qua stijl te doen aansluiten op de sportwagens, zit de grille altijd onder de koplampen. Je ziet precies hetzelfde bij de Taycan. Bij de meeste merken zit dat (deels) tussen de lampunits. En daar worstelen sommige merken heel erg hard mee, ook bij hun EV-modellen *hoest* audi / bmw *kuch*
@gandini: voor de Model 3 zijn er al nosejobs beschikbaar. Front fascia replacement van Unplugged Performance: https://unpluggedperformance.com/product/ascension-front-fascia-model-3/
@stephane8200: Klopt, maar die helpen de “Aston Martin look” om zeep. Ik bedoelde meer een accentkleur voor de vorm die er van nature al in zit, zodat het meer op een echte grille lijkt.
@gandini: zoiets als dit: https://www.rpmtesla.com/products/upper-nosecone-wrap-decal

Misschien is er nog wel meer te vinden zelfs.
@stephane8200: Ja inderdaad zoiets bedoelde ik, maar dan voor de Model 3. Ik denk dat het gezien de vorm een stuk mooier zal staan dan bij de Model S. Misschien vanmiddag eens Photoshoppen.
via Android app
@gandini: een grille op een Tesla? Nee bedankt!
Lijkt wel het VriendenvanRutteprogramma…

Had de halve familie en bijna al mijn collega’s, buren, vrienden en vage kennissen zo gek gekregen om ook op de VVD te stemmen…

Stopt die gast ineens met het Referalprogram omdat hij, net als Musk, genoeg zieltjes gewonnen had. Kon ik fluiten naar de beloofde 1000 Euro.
@moveyourmind: 😂😂😂
Je kunt inderdaad maar beter geen omstreden vrienden hebben.
Hoplakee, weg ermee.
Een teken van volwassenheid, stoppen met het pyramidespel en als fabrikant gewoon geld gaan verdienen.
Voor zover ik het kan zien staat het referral program nu alleen maar open op Model S en Model D modellen. Dus de Model 3 staat er al niet eens meer bij.
via Android app
@stephane8200: Model D.. Juist ja. En nee, wat je zegt klopt niet.
@stfu: model X bedoel ik. Typefout. D zit boven de X op toetsenbord.

En ik snap wat je zegt over niet gelijk hebben omdat het er vandaag anders uit ziet dan gisteren. Na klikken op de referral link gisteren stond de Model 3 niet meer er tussen. Vandaag weer wel.

Ik heb geen schermprints om het te bewijzen, dus ik hoop dat je het van me aan wil nemen. Ik ben bezig met het bestellen van een Model 3 LR dus vandaar dat ik het gisteren heb gezien.
@stephane8200: Oh op die manier. Model 3 referral werkt inderdaad nog wel t/m einde deze maand.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).