Twijfelaars opgelet, de Chiron is bijna uitverkocht

Auteur: , 24 Reacties

Sla je slag, nu het nog kan.

Bugatti Chiron '19

De Bugatti Veyron is een van de meest interessante auto’s van de afgelopen jaren. De onbegrensde mogelijkheden, financiële middelen en pure arrogantie van Piëch zorgde voor een absoluut meesterwerk waar niemand warm of koud van werd. Niet dat een Veyron een saaie auto is, verre van dat zelfs.

Het is voornamelijk knap dat ze ‘m ontiegelijk capabel hebben gemaakt, terwijl je het hebt over een supercar met 1001 pk. Een beetje als een nymfomane met een Master in Nucleaire Geneeskunde. Heel erg knap, maar niet de eerste kwaliteit waar je onwillekeurig toch aan denkt. Of wil denken.

Bugatti Veyron & Veyron La Finale '15

Dat bleek uit de interesse voor de hypercar van Volkswagen, want men liep niet bepaald de deur plat voor een Veyron. Pas na 9 jaar waren alle 450 productieslots vergeven. Voor de context, Ferrari had 400 exemplaren van de Enzo en Laferrari al uitverkocht voordat de auto officieel geïntroduceerd was.

Bugatti Veyron - Chiron

Hoe gaat het dan eigenlijk met de opvolger, de Chiron? Niet eens zo verkeerd eigenlijk. Bugatti heeft nog altijd niet de naam niet die Ferrari wél heeft als het gaat om supercars, gek genoeg. Aan het Amerikaanse Car & Driver liet een woordvoerder van Bugatti weten dat van de 500 Chirons het grote deel al is verkocht of besteld. Er zijn minder dan 100 slots beschikbaar.

Bugatti Chiron Sport '19

Mocht je zo’n Chiron wel zien zitten, moet je wel geduld hebben. Nu bestellen is ongeveer in 2022 rijden. Van de 400 Chirons die besteld zijn, zijn er al 180 exemplaren afgeleverd. Op dit moment is de Chiron Sport populairder dan de Chiron ‘basis’. Mocht je eindelijk je Chiron in ontvangst hebben genomen, moet je hem nog wel verzekeren, wat stervensduur schijnt te zijn.24 reacties

En dan moet je er nog 2 jaar op wachten voor die klaar ..

Maarrrrr .. er is een shortcut ..
Speciaal voor jou ..
cause you are special friend ..

Tis niet dat we die meuk moeten dumpen in de woestijn ..
Ik zweer je 100.000% ..
@lincoln: 2 jaar wachten, dat betekent ook dat de CO2 bovengrens van 156g naar 144g is gezakt. Elk grammetje erboven mag je €458,- per gram voor aftikken.

Dus waar Perridon onlangs 178k heeft afgetikt, mag je daar nog even, puur omdat je Nederlander bent, +/- €6000 bovenop tellen.

Tuurlijk kan elke Chiron-koper dat missen..hoger opgeleiden zullen hem helemaal niet aanschaffen, bespaar je miljoenen mee!
@ghost: die zet ‘m echt niet gelijk on NL platen, eerst een paar jaar in Frankrijk laten registreren. Al zal die man er niet veel pijn in z’n portomonnee van voelen.
@moondustfocus: lees het nog even een keertje goed door..😉👍🏼
@lincoln: en in die 2 jaar tijd zijn er altijd mensen die hem toch niet willen dus komen er weer super dure auto te koop
Die donker blauwe vind ik wel erg goed uitzien.
101 slots.

Heb ‘m net afbesteld.
@karaya: wat kostte dat afbestellen?
@karaya: er staat minder dan 100 ;-)
Vind die grille wel op een flamoes van die nymfomane met een Master in Nucleaire Geneeskunde lijken.
@utregcity: dokter Christmas Jones?
Ik heb de Chiron altijd een beetje zielloos gevonden, het verplichte nummer na de geniale Veyron. Eigenlijk is ’t een soort Veyron Charleston.
Wees gerust….er komen nog 27 specials van de Chiron en van elke special worden er zo’n 2 tot max 12 gebouwd. Je kunt dus nog tot 2028 gewoon door blijven sparen!
@iphonistvongates: en dan mag je 2 jaar genieten en dan in 2030 moet heel Nederland af van de verbrandingsmotoren. Hoeveel EV’s zal je ervoor terug krijgen bij inruil?
Ik zou hem niet verzekeren hoor, alleen WA.

Je zou alleen dingen moeten verzekeren die je zelf niet kan betalen. In dit geval lijkt me dat niet zo’n punt.
@rijbewijzer: en zaken die niet vervangbaar zijn, unieke zaken zoals kunst … je leven ;-)
@rijbewijzer: Onverzekerd rijden is in dit geval wel goedkoper ja.
Ik ga snel mn spaarvarkentje kapot slaan!
Helaas, als ik de bank moet geloven kom ik een miljoen te kort. Volgende keer beter dus.
@venividivici: Ik ben ook met m’n 2e miljoen bezig. De eerste is mislukt…..
Als je ziet dat ze voor de Veyron 10 jaar, vier “basisversies” en ontelbaar veel speciaaltjes nodig hebben gehad om hem uit te verkopen, vind ik het bijzonder knap dat ze met enkel de Chiron, de Chiron Sport en één speciaaltje (de 110 Ans Bugatti) na drie jaar al over de 400 verkochte exemplaren zitten.
@Edge: tellen de 5 Divo’s ook mee?
@edge: er staat nergens dat er 400 verkocht zijn, er zijn nog maar 100 slots beschikbaar.
Het kan dus ook zijn dat ze daarna aan de specialtjes gaan beginnen 🤔
Nee, dank je ….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).