Venturi sluit definitief de fabriekspoorten

Auteur: , 13 Reacties

Venturi maakt vanaf vandaag geen auto's meer. Niet dat ze dat in de afgelopen jaren wel deden, maar vanaf nu is sluiting van de fabriek officieel. Daarmee komt aan deze elektro-pionier een lang voorzien einde.

Venturi Fetish

Onlangs nam larssb de taak op zich de eerste Venturi’s van de vergetelheid te redden, maar het heeft klaarblijkelijk niet tot een hernieuwde interesse in het merk geleid. In ieder geval niet voor de elektrische sportwagen die het Monegaskische merk kon leveren. Deze is het niet gelukt om in dertien jaar tot een succes te worden en de fabriek gaat noodgewongen op slot.

Overigens heeft het Venturi achter de 400 GT en de Atlantique niet heel veel te maken met het Venturi dat in 2002 met de Fetish op de proppen kwam. Een kleine elektrische sportwagen met 240 pk en een bereik van 160 kilometer. In 2008 was de auto nog altijd niet in productie en kwam de Tesla Roadster het kaas van Venturi’s brood eten. Met 0-100 in 3,5 seconden was de Fetish dan wel sneller dan de Tesla, met 300.000 euro was hij ook drie keer zo duur.

Steeds maar werd er getracht de aandacht op zich te houden, met een elektrische buggy, een elektrische recordauto, een of ander moeilijk te plaatsten wagentje op rupsbanden en zelfs deelname aan de elektrische Formule e. Tevergeefs, zo blijkt nu. Het merk heeft zojuist laten weten 17 medewerkers te ontslaan en de autoproductie per direct te staken. De overige helft van het personeel mag nog even aanblijven om het Formule e-project in goede banen te leiden, maar we verwachten dat ook zij na de laatste race volgende week opzoek kunnen naar ander werk. Venturi is dood, zoveel is wel duidelijk.13 reacties

Hmm… Het zal vast een leuk autootje geweest zijn, maar hij ziet er uit als een veredelde Renault Sport Spider… Dat is natuurlijk geen 300.000 euro waard..
Gelukkig hebben we PGO nog ..
Het is altijd triest als een autofabrikant de deuren moet sluiten, hoe lelijk de geproduceerde auto’s ook waren. Voor elke lelijke auto zijn er tientallen mensen elke dag gepassioneerd aan het werk. Zelfs lelijke auto’s worden daarmee mooi.
De lijnen van de veyron 😐
@888natan: neem er nog 1
Fetish? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
“Oh verschrikkelijk ik ga ze zΓ³ erg missen!” – Said no one ever
Was een leuke auto geweest als er een benzine motor in had gezeten en de auto veeeeel goedkoper was geweest. Nu is het gewoon een kansloos project. Jammer maar helaas.
Dan heet je als autobouwer al Venturi (je denkt eerder aan een keukenmachine dan aan een auto…) en dan noem je je creatie Fetish! Hilarisch gewoon.

Gekke Fransozen ook altijd, maar wel jammer natuurlijk dat ze stopen. Zonde niet, maar gewoon jammer.
Venturwie?
Wauw lijkt wel kruising tussen renault spider en opel speedster
300.000?!! Vinden ze het gek dat dat niks is geworden.
Goedzo, dit soort creaties zijn niks voor op de weg. Lelijke auto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).