Verstappen was zuur door uitbundige Ricciardo

Auteur: , 50 Reacties

Welkom bij Autosport Boulevard.

Daniel Ricciardo '18

Wat was het toch spannend afgelopen weekend! Nee, niet zozeer de GP van Mexico zelf. Natuurlijk zeer indrukwekkend hoe Verstappen het hele veld compleet zoek reed, maar op de eerste bocht na was er niet veel spanning te bemerken. Zeker voor de neutrale toeschouwer (en zijn we dat niet allemaal?) was de culturele rondleiding in Mexico vrij saai. We hebben het natuurlijk over de kwalificatie van een dag eerder. Verstappen was bijzonder dichtbij om zijn eerste pole binnen te halen. Het hele weekend domineerde hij al de vrije trainingen, dus waren de verwachtingen hooggespannen.

Wat volgde was een episch uurtje met een magistraal laatste kwartier. Zo mooi kan de Formule 1 zijn. Zo pijnlijk ook, want het was niet de jonge Nederlander, maar zijn Australische teamgenoot die nípt pole wist te halen. Waarschijnlijk is het de jeugdigheid en het fanatisme, maar in het eerste interview met David Coulthard kwam er een behoorlijk zure reactie uit Neerlands hoop in bange dagen. Er was van alles mis met de auto. Met name de motor moest het (weer) ontgelden. Omdat wij een oranje bril op hebben, kijken we er iets anders naar, maar als Hamilton of Vettel zo gereageerd had, dan was de kritiek niet van de lucht.

Daniel Ricciardo '18

In het Nederlandse sport-programma ‘Peptalk’ laat Jos Verstappen weten waarom Max zuurder was dan een kilo augurk-concentraat:

Ik was ook echt niet blij en ik heb hem gesproken voordat hij ging slapen. Ik probeerde hem een beetje te kalmeren, maar hij was erg boos dat de auto niet in orde was. Maar een poleposition is mooi, maar winnen is veel belangrijker.

Aldus Verstappen Senior. We weten het, die auto was niet goed. Maar was dat de enige reden om zo vol azijn te reageren? Want ook de volgende zondag was MV33 nog steeds niet te genieten, volgens Jos. Dat kwam niet alleen door de auto, maar ook de teamgenoot van Verstappen Junior. Daniel Ricciardo zou zijn feestje íets te vrolijk hebben gevierd.

Voorafgaand aan de Grand Prix was hij nog steeds geïrriteerd door het mislopen van de eerste startplek en de uitbundigheid van Ricciardo. Zonder haperingen in zijn motor had hij nog twee of drie tienden sneller gekund.

Daniel Ricciardo '18

Het moge duidelijk zijn, de appel valt niet ver van de boom. Beide Limburgse coureurs zijn waanzinnig snel en niet op hun mondje gevallen. Maar het misgunnen naar Ricciardo is (mogen we dat zeggen?) een tikkeltje arrogant. Dat die auto niet werkt en dat je nooit meer de jongste pole-zitter kan worden is uiteraard een reden om zuurder dan een Meid van Holland te zijn. Maar de coureur die het meeste pech heeft gehad van alle F1-coureurs dit jaar verwijten dat hij na lange tijd ‘te uitbundig’ een succesje viert is niet chique. Maar ja, ze zijn er niet om chique te zijn, maar om te winnen. Iets wat dus uitstekend lukte!

Podium Mexico 201850 reacties

Ik kan het me helemaal voorstellen, zat zelf ook al te balen als een stekker. Vermoedelijk heeft Max de balans in de auto perfect weten te krijgen en heeft Daniel (die het hele weekend duidelijk langzamer was) daar maximaal van geprofiteerd.
Daniel heeft natuurlijk gewoon een perfecte ronde gereden, maar die overdreven blijheid is idd irritant. Ik vind het ook niet zo professioneel (net als die shoey’s de hele tijd) omdat dat ook aangeeft dat het kennelijk heel bijzonder is, terwijl het voor iemand va zijn niveau een van de vele moet zijn.
@fastshifter: Ik kan het me ook voorstellen voor het eerste kwartier. Om hier de volgende dag nog last van te hebben vind ik zeker geen aangename karaktereigenschap. Ik gun het Ricciardo van harte en geef hem groot gelijk dat hij dol blij was met alle pech die hij heeft gehad!
@jeroen83: En precies die eigenschap is in mijn optiek degene die er voor zorgt dat Max nooit in een topteam zal rijden. Hij kan niet relatieveren.
@airc: Buiten het feit dat hij al in een topteam rijdt, is het misschien wel precies die eigenschap die ervoor gezorgd heeft dat hij nu staat waar hij staat.
@airc: vandaar dat zowel Ferrari als Mercedes al bij hem op de stoep hebben gestaan. Overigens zie je andere coureurs ook nooit boos worden en gaten in motorhomes slaan en zulks meer… 😂
moest hier serieus om lachen haha! @rollingstoned:
@airc: Hij rijdt al in een topteam.
@airc: gast, Max is 21 en moet nog mentaal volwassen worden. Hij heeft nog tijd zat, Vettel is ook pas sinds dit seizoen mentaal volwassen geworden
@fastshifter: Wat een onzin! Waarom zou RIC niet blij mogen zijn, en het niet mogen vieren, omdat zijn team maat en concurent MAAR 2de werd? Kom op zeg, nu ook al snowflakes in F1?

Tuurlijk baalde VER, ik zat ook te vloeken, had gehoopt op dat record. Maar het hoort gewoon bij de sport, ook mechanische kwalen. Het blijft een mechanische sport.
Verstappen is een sportman dus natuurlijk is hij boos maar je zal zoiets toch moeten accepteren en verder gaan, en volgens mij heeft hij dat ook gedaan.
@sketcher: Natuurlijk hoeft Ric zich niet in te houden voor Max. Maar in het algemeen geeft de mate van uitbundigheid aan hoe speciaal de prestatie voor de persoon is. Je ziet vaak dat tennissers die door het dolle zijn bij het bereiken van de finale, maar dan de finale niet winnen. Immers ze hebben voor hun eigen gevoel al de topprestatie bereikt.

Een pole position is uiteindelijk maar een begin van een mogelijke overwinning. Daarom moet je dat naar mijn idee niet vieren als een eindoverwinning. Maar goed, dat is ook maar mijn psychologie van de koude grond.
@fastshifter: “Een pole position is uiteindelijk maar een begin van een mogelijke overwinning. Daarom moet je dat naar mijn idee niet vieren als een eindoverwinning”.
Helemaal waar en daarom moet je ook niet de augurk spelen als iemand anders er met die pole position vandoor gaat. Zeker niet als die iemand zo ongelooflijk veel pech kent, dan mag die best eens een succesje vieren, zelfs al is het maar klein bier. De augurk van Max is bijzonder onlogisch, als ze Max achteraan zetten haalt hij immers ook het podium wel.
@fastshifter: wat een klinkklare onzin. RIC & VER hun hele leven is gefocust op deze paar jaren in de F1. RIC heeft dit seizoen ontiegelijk veel pech, nu heeft ie pole te pakken (na zes kut kwalificaties en races) daardoor is ie ontzettend blij, geef hem eens ongelijk. Voor VER is er geen vuiltje aan de lucht rijdt dit seizoen top voor de wagen die hij heeft. Waar ik me aan stoor is da t VER senior weer eens iets doms loopt te raaskallen waardoor VER in allerlei media gezeur over zich heen krijgt, terwijl zijn pa kak loopt te strooien. Focus je op je eigen kracht, en die heeft VER genoeg en ook laten zien dit seizoen.
Ik had mijn teamgenoot gewoon dat record gegund. Maar daarom ben ik dus ook geen F1 coureur.
Gelukkig heeft hij zelf zijn overwinning lekker ingetogen gevierd

https://i.imgur.com/2rZ9Kid.jpg

https://i.imgur.com/uWrTad5.jpg
@dizono: tsja, van die pole koop je niks (zie RIC), de overwinning daarentegen…
@Stefje: Je koopt er in dit geval niks voor nee. Waarom je dan zo zuur moet zijn om chagrijnig te worden hoe iemand zijn pole viert is mij een raadsel.
@viezefreddyw: Zou mooi zijn als Max volgend jaar kampioen wordt zonder ooit maar een pole te hebben gereden😉
De blijdschap van Ricciardo was zeker ook omdat hij Verstappen had verslagen. Misschien moet ik zeggen vooral. Het ging natuurlijk al het hele weekend over dat Verstappen de jongste polezitter kon worden. Ik denk dat Ricciardo zich goed bewust was van de irritatie bij Verstappen en daar ook echt wel van heeft genoten. Ik ben er ook van overtuigd dat de overwinning de zure smaak van het missen van de pole niet heeft weg gespoeld bij Verstappen. Zijn gezeur over de auto vond ik overigens zwak, hij was in q2 helemaal happy met de wagen en ook tijdens de race was er niets aan de hand met de auto.
@pomoek: dat laatste is niet waar, Max liep het weekend te klagen over zijn motormappings e.d.
@rollingstoned: Dan heb ik dat gemist.
@pomoek: Kijk anders even op gpblog, gpudate, motorsport.com of f1today… “Na het stilvallen in VT2 mopperde Max Verstappen voor de zoveelste keer dit seizoen over de motor. “De motor lijkt ‘all over the place’ te zijn”, waarna Max vanaf de pitmuur de opdracht kreeg de garage in te duiken.”

@pomoek: luister even de boordradio na zijn P1 in Q2. Hij is dan ook al helemaal niet happy met de reacties van de motor en geeft dat duidelijk aan.Hij was wel blij met de auto zelf. Je moet dat wel apart zien. Max was in de race ook blij met de auto, maar zeker nog niet met de motor. Vandaar zijn reactie achteraf. Max heeft gedomineerd, maar moest wederom wel weer om de problemen heen rijden.
@aapuitdemouw: en @rollingstoned: ik krijg het nog druk! 😋 Dank!
@pomoek: Inderdaad die visie draag ik ook. Ik weet niet wat er gebeurd is achter de schermen, maar ik heb het idee dat Ricciardo het hele Red-Bull team ff een ‘punch in the face’ wilde geven. Max eens lekker verslaan en h’m dat record lekker niet gunde en na de race roepen (niet sjiek en respectvol naar je jarenlange werkgever en team) dat hij niet meer in die klote Red-Bull auto wil rijden.
Kan de objectiviteit in dit artikel waarderen ome Willem!
Ben blij om te lezen dat autoblog enige objectiviteit bij de lezers probeert op te roepen!
Voor mij laat dit vooral maar weer zien dat er echt geen enkele reden is om fan te zijn van Verstappen. Fantastisch dat je talent hebt, leuk dat je het goed doet, maar zo’n rotte persoonlijkheid.
@r525: nou nou, rotte persoonlijkheid valt ook wel weer mee toch. Niets ten nadele van Max, maar het ventje is nog aardig groen achter de oren. Ik deed en zei ook nog een hoop domme shit op zijn leeftijd, maar dat werd niet door alle media uitgelicht.
@2wheeler: Ik vind 21 geen leeftijd meer waar leeftijd een excuus is. Die grens passeer je voor mij wel (uiterlijk) als je 18 bent. En ook dan dien je al lang na te denken hoe je je gedraagt. Nu weet ik dat ik sowieso een beetje gevoelig ben voor arrogante types, dus vandaar dat ik rot voor anderen wellicht wat zwaar klinkt.
Maar uitspraken als “moet je een kopstoot hebben” en “als je kritiek op mij hebt, heb je er geen verstand van” (niet geciteerd, maar kwam het wel op neer) doet, tja, dan klinkt rot voor mij toch wel terecht.
@r525: je zou hem bijna opnemen in een tbs kliniek he.. beetje overdreven
@r525: Oh ja, want Senna, Prost, Schumacher, Hamilton en Alonso etc, etc. zijn natuurlijk allemaal van die lieverdjes. 🤣
@rollingstoned: Waar schrijf ik precies dat je groot fan van die mannen moet zijn dan? Dit artikel gaat bovendien over Verstappen, zie niet wat andere coureurs daar mee te maken hebben?
@r525: ik refeer naar jouw “rotte persoonlijkheid”. Niet dat je fan van ze moet zijn.
@r525: Wat een onzin over die rotte persoonlijkheid. Max was notabene de eerste die RIC feliciteerde met zijn pole, direct nadat hij uit de auto was gestapt. Een teken van professionaliteit en respect..
@r525: wel grappig dat je dat al een rot persoonlijkheid vindt. Welke super wereld woon jij? Kom eens naar Rdam zuid …
Jos zei, dat hij “ DACHT “dat Max het er moeilijk mee had. Hij heeft dat nooit gezegd.
Ik vraag mij af wat hij had moeten doen om dan niet “ rot “ over te komen?

Zijn voeten kussen? Knielen?
Hij feliciteerde toch? Ik zou mijn helm weggooien en weglopen. Maar goed ik heb ook mijn emoties nooit onder controle , mijn gebrek ( lol )
Of moet hij “ FUCKKKKK “ roepen of gaten in muren slaan, middelvingers opsteken zoals de perfect DR? ( zou ik ook doen )

Ik snap die negativiteit van jou niet, ze strijden om die pole , plek of overwinning terwijl miljoenen mensen meekijken en een mening hebben en je vooral ophemelen of afkraken. Dat geeft toch druk? Welke sporter heeft dat niet? Waarom moeten ze een soort superlieve altijd respect tonende overbescheiden koorknaapje spelen?

We willen toch juist het gevecht zien, bloed zweet en tranen? Ben benieuwd hoe jij het ziet?

vrouwmensen zeuren nog minder…
“chique’ en ‘Verstappen’ hoort niet echt bij elkaar toch?
Tenminste niet als de appel niet ver van de boom valt….
@iJoost: je spelt het “chic”, “chique” wordt als bijvoeglijk naamwoord gebruikt.
Ik heb ‘t zo moeiluuuuuuk, m’n leven is zo zwaaaaaaaaar…aldus Brigitte Kaandorp.
Jammer dat Max de pole niet aan z’n collega gunde. Moet hij nog ff leren. Maar ja hij won wel!👍🏻
Ik denk dat Max een uitstekend voorbeeld van bloed-fanatiek is. Gelukkig is het nog steeds mogelijk om van de F1 en met name Max z’n geweldige prestaties te genieten zonder oranjeboy te zijn!
Max is (helaas) geen sympathieke leuke jongen.. we kunnen als ‘fans’ ook niet alles hebben.
@crepito: Voor leuke sympathieke jongens kun je beter naar Boer zoekt Vrouw kijken… 😜
Ik denk dat Max weinig problemen had gehad met het niet halen van de pole als Ricciardo 0,2 sec sneller was geweest. Dan had Max gedacht: tja met de problemen die ik had zat het er niet in en Daniël heeft een erg goede ronde gereden. Eentje waar ik zelf trots op zou zijn geweest”.
Dan was het oké geweest. Maar om los te gaan omdat je op het juiste moment een scheet laat en 0,026 sec sneller bent is ideaal flauw. Dat het voor Ricciardo vooral de ontlading was na veel ellende had Max kunnen snappen. Dat Daniël vervolgens de deksel hard op de neus kreeg in de race was gelukkig geen reden voor Max om Daniël aan te pakken of kritiek te leveren. Dus ZO volwassen is Max dan wel weer..
Max is een slecht verliezer. Daar miet hij mee leren omgaan want het siert hem niet. De overwinnig was een mooie dat dan wel!
@roadster1976:
“Show me a good loser and I’ll show you a loser”
Max was de eerste die hem feliciteerde. Volgens mij had Ricciardo dat niet verwacht want hij reageerde nog al ongemakkelijk.

En itt wat er naar de buitenwereld wordt getoond denk ik niet dat die relatie zo goed is als wordt gedacht. Krijg het gevoel dat vooral Ricciardo nogal wat problemen heeft met Verstappen. Hij heeft ook door dat hij volledig overvleugeld wordt door Verstappen. Kreeg meer het gevoel dat het vieren van Ricciardo meer in het gezicht wrijven was dan echt vieren was.

Daarnaast krijg ik ook het idee dat Hamilton al mindgames aan het spelen is met Verstappen. In Amerika wilde hij benadrukken dat hij ruimte liet en in Mexico deed hij dat weer. Vooral niet willen dat Verstappen lof krijgt.

Het is duidelijk dat zij ook inzien dat Verstappen de volgende F1 ster aan het firmament is.
Inmiddels is bekend dat na de Q er bij Max een nieuw fly by wire systeem ingezet is omdat dat de reden was van het inhouden van de motor bij uitkomen langzame bochten. Iets waar alleen de auto van Max last van had. Dus je kunt kritiek hebben maar Max had dus wel gelijk en zocht geen excuus. En iedereen die de boordradio van Max tijdens de race geluisterd heeft, weet dat hij samen met Horner het uitvallen van Ricciardo besproken heeft en zijn letterlijke woorden waren “a shame for Daniel as he looked really competitive with his one stop.” De media wil dat er een bitch fight ontstaat maar de rijders zelf zijn gewoon oprecht in hun reacties. Daniel blij uiteraard met pole na zoveel ellende en Max pissed voor missen pole door weer gekloot met de auto.
@aapuitdemouw: goed verhaal! 👍
Max moet eerst maar een kampioenschap winnen voordat ie zich zo walgelijk mag gedragen.. arrogant verwende nep Nederlander
Fantastische race van Verstappen. Een echte prof.
Ik had ook het gevoel dat Ricciardo niet erg sportief was in zijn overdreven karikaturale blijdschap over de pole position. Het lag er te dik bovenop.
Maar goed, het is ook niet makkelijk voor die Aurstraliër, hij kan het tempo van Verstappen eigenlijk nauwelijks meer bijbenen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).