‘Verzamelaar’ moet zijn 150-delige autocollectie inleveren

Auteur: , 16 Reacties

Geen zorgen, het heeft een reden.

Autoverzameling

Auto’s verzamelen lijkt voor velen een sport te zijn. Klein of groot, bizarre hypercars of toekomstige klassiekers: er zijn genoeg genres waar je meerdere auto’s in kan kopen. Soms is dat raar, ‘want auto’s zijn om in gereden te worden’. Maar meestal zit er veel liefde, aandacht en passie in dergelijke verzamelingen.

Hoe anders is dat bij een verzamelaar in Philadelphia, VS. Hij heeft een collectie van 150 auto’s: dat klinkt als een puike verzameling. Maar de ‘achtertuin’ waar hij de auto’s bewaarde leek net een autokerkhof, als we de Google-beelden mogen geloven.

Autokerkhof

De man leed aan verzamelwoede, waardoor zo’n beetje alles wat bestempeld kan worden als ‘auto’ de collectie binnen rolt. Meestal gewoon schroot wat je voor een paar honderd dollar op de kop kunt tikken. Dat het niet rijdt of slecht in staat is, is bijzaak.

Dat hij zijn verzameling niet echt binnen de perken kan houden is jammer, maar dat gebeurt soms. De bizarre plaatsing van de ‘schroothoop’ waar de man zijn auto’s bewaarde, dat was een doorn in het oog van de politie. Het erf is volgens de politie wel van de man, maar vanwege wetten die gaan over het ‘verstoren van de omgeving’ (nuisance property) is de politie al sinds 2016 bezig de collectie op te ruimen. De man zegt hier niks vanaf te weten en de enige hint die hij had was een briefje dat hij de auto’s binnen vijf dagen moest verwijderen.

Het bleef niet plakken: een grote operatie met meerdere takelwagens heeft ervoor gezorgd dat de collectie verdwenen is. Kennelijk goed voor de rest van de wijk. Enigszins sneu voor de man is het wel, maar het was ook wel een beetje uit de hand gelopen. (via Action News)16 reacties

Enerzijds snap ikwel dat de omgeving het zat was. Anderzijds zijn juist dat de plekken die 40/50 jaar erna geweldig zijn om te bezoeken.
@seicilindri: Lijkkt me niet dat er zeldzame autos staan of autos in goede staat
@dees: auto’s die nu niet zeldzaam zijn kunnen dat over 40/50 jaar best wél zijn..
@phevtreb: zowat elke auto dus. Behalve in Cuba.
@seicilindri: Dan moet je dat ergens in de woestijn gaan doen, in Philly zijn die bakken binnen 25 jaar compleet weggeroest.
Niet 1 auto vermeld met merk of type. Autoblog lijdt aan artikel-verzamelwoede, een hoop artikels met weinig waarde?
Raar dat dit kan. Tuurlijk moet je iemand kunnen aanspreken op zijn verzameldrang en zeker als dat uit de hand loopt, maar toch, al is het schroot, voor een ander kan het wat ‘waard’ zijn.
Had vroeger ook een collega die aan precies hetzelfde leed. Beste man kocht werkelijk alles. Had op een bepaald moment ruim 26 auto’s op zijn naam staan en behalve zijn titansilber SL500, geen van allen meer waard dan €1500/2000. Vond het altijd leuk om door zijn “collectie” te snuffelen en kocht wel eens iets moois van hem voor een prikkie. Zo had ik een vrij gave Jag X300 voor omgerekend €700 op de kop getikt en had ik dankzij hem eindelijk een koper voor mijn verroeste E39 528i. Op een gegeven moment zag hij dan wel zijn fout in en begon die met een grote verkoop. Hij heeft er nu nog maar 8, tsja het is een verbetering… Die puntgave SL500 heeft hij helaas nooit weggedaan, anders zou ik het wel weten.
@mopar: welk jaar was de SL
Die S-klasse coupé graag voor mij…
Hier in Rotterdam zit er ook zo 1, af en toe wordt er weleens een auto verkocht en dan willen ze opeens €50,- extra voor de velgen.
Als je streetview bekijkt zie je dat de auto’s zelfs op de stoep staan tussen het onkruid. En zou dat de eigenaar zijn naast het hek?
https://goo.gl/maps/Pdgs4jC92Hs
@metalmike: Ja, hij komt uit West-Philadelphia, born and raised.
@Jochempie: in the playground is where he spent most of his days.

Maar daar mocht hij niet met auto’s spelen, vandaar zijn verzameldrang.
Ook sneu voor die man
Wat hadden ze dán verwacht… Aan Old York Road kun je geen New York verwachten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).