Waarom Hamilton toch meer kans maakt dan Max

Auteur: , 32 Reacties

Ah, nee toch? Niet nóg een keer?

Bottas Hamilton

Het blijft het onderwerp van de dag: gaat Max de wereldtitel binnenhalen? Helmut Marko voert de druk op, Christian Horner voert de druk op en Verstappen heeft er ongetwijfeld zin in. De samenwerking met Honda biedt veel mogelijkheden: meer financiële middelen, een fabrieksmotor en de geruststelling dat Honda van plan is voorlopig in de F1 te blijven. Volgens de heren van Red Bull zat er vrij weinig verschil in de PU (power unit) van Honda en die van Renault.

Echter, als we de Italiaanse krant La Gazetta dello Sport mogen geloven, is het gewoon Hamilton die er met de wereldtitel vandoor gaat. Volgens de Italiaanse krant is de motor van Mercedes serieus herontworpen en worden er maar weinig ‘2018’-onderdelen meegenomen naar de motor voor 2019. Alleen al met het KERS-systeem schijnt Mercedes winst geboekt te hebben. De mannen uit Brixworth (waar de Mercedes motoren gebouwd worden) hebben 12 pk weten te vinden, zonder toename in het brandstofverbruik.

Toto Wolff

Volgens Toto Wolff ging de ontwikkeling ‘niet van een leien dakje en gaf de input niet het gewenste resultaat.’ Zelfs in de wintermaanden zijn ze heerlijk aan het ‘sand-baggen’. Net zoals Lewis Hamilton op de baan. Ze hebben overal last van, maar uiteindelijk staan ze gewoon vooraan. In Melbourne verwachten we (helaas) dat het niet anders zal zijn. De GP van Australië start op zondag 17 maart, 06:00 (Nederlandse tijd).32 reacties

Briljant. Mercedes weet de winter sponsoroptredens zo te organiseren dat de coureurs aan het strand kunnen blijven liggen en stand-ins het werk kunnen doen.
Wie het wordt maakt mij eigenlijk niet eens veel uit.. als het overall maar spannender wordt!
Ik zie de comments alweer verschijnen het komende seizoen… “Lewis is echt goed”, “Lewis is een veel betere coureur dan Max”, “Lewis is wereldklasse en een legende” bla bla bla en uiteindelijk is het gewoon de wagen van Mercedes die het beste is en Lewis alleen maar een very lucky driver of it. Zet Max maar in die auto van Bottas en Lewis kijkt in no time tegen de kont van Max!
@venividivici: Njaaa, dat weet je niet. Is ook maar speculeren. Feit is wel dat Hamilton een onwijs goede coureur is. Doet altijd wat hij moet doen en is op de baan uiterst kalm. Kan hem amper op fouten wijzen.
@viezefreddyw: precies. Ben geen fan van Lewis maar hij is zo verdomd goed in wat ie doet. Hard en vooral foutloos rijden.
@viezefreddyw: plus hij kan altijd iets meer brengen als het nodig is. Het lijkt wel of hij druk nodig heeft om optimaal te presteren
@viezefreddyw: Hamilton is zeker een goede coureur, maar om nou te zeggen dé beste coureur ofzo vind ik te veel eer met zo’n top auto onder z’n reet. Ik hoop net als Lewis zelf dat Red-Bull het ein-de-lijk voor elkaar heeft met Honda om stevig aan te haken/bij te blijven. Dan kunnen we écht de krachtmeting eens zien tussen Lewis en Max. O ja… Vethol doet ook nog mee trouwens haha.
@viezefreddyw: Juist mensen die niet weten waar ze het over hebben doen alsof het alleen over de auto gaat. En Hamilton bewijst al sinds voordat hij in de F1 kwam dat hij een van de beste coureurs ooit is. Meer dan andere grote talenten zoals bijv. Max, aangezien Max een rijke vader had, die voormalig F1-coureur is en alle belangrijke contacten had en alles gericht had op het begeleiden van zijn zoon.
Dat gelul over dat het de snelste auto is, is in de eerste plaats niet waar, aangezien de Ferrari ook snel is, sinds vorig jaar al en dit jaar sneller was dan de Mercedes. Daarnaast heeft Hamilton gewoon drie wereldkampioenen verslagen in dezelfde auto. Dus de beste ooit? Lastig te zeggen. Eén van de besten ooit? 100% en als een van de weinigen die deze titel mogen dragen heeft hij dit ook gewoon bewezen. Afgezien van Prost heeft niemand dit gedaan in deze mate.
@kenju: Mooie eerste zin van je. Slaat op jezelf waarschijnlijk gezien je onzin comment. Max een rijke vader had enz haha. Verdiep je eerst ff in de vader van Lewis joh.
@venividivici: Jij suggeert dat het de typische reactie is om te zeggen dat Lewis zo goed is. Ik zeg dat het juist niet zo is en mensen die niet weten zeggen wat ik noem. Als jij je daardoor aangesproken voelt is dat voor jezelf. Ik onderbouw mijn verhaal overigens ook. En ik moet me verdiepen in de vader van Hamilton? Ik denk dat jij dit niet gedaan hebt of vooral de ontkennende onzin gelezen hebt van mensen die niet willen erkennen dat Hamilton een van de weinigen is die het zonder geld gered heeft. Hamilton komt uit Stevenage. Recentelijk was daar nog een heel ding om te doen. Het staat erom bekend een achterstandige gemeente te zijn. Als je denkt dat Anthony Hamilton eigenlijk heel rijk was, maar toch daar bleef wonen… En dan heb ik het niet eens over de verhalen die er gewoon liggen over hoe Hamilton met een tweedehandse kart moest meedoen en achteraan moest beginnen in iedere kwalificatie en alsnog wist te winnen en hoe hij het geluk had hulp te krijgen van iemand als de vader van Button die zijn kart voor hem gratis afstelde, etc. etc. Maar goed, het is wel duidelijk waar je idee vandaan komt en dat je gewoon je eigen idee als feit wil zien op basis van een eigen sympathie en antipathie.
@venividivici: En Max sneller dan Hamilton? Zou zomaar kunnen. Echter moet dat nog maar bewezen worden. Feit is dat Hamilton voordat hij de F1 in kwam meer titels had dan Max (die er geen één heeft) en betere coureurs verslagen heeft in dezelfde auto. Max verloor van Ricciardo in het eerste seizoen (waarin hij pas na een paar races instapte) en tweede seizoen en dit seizoen was hij duidelijk sneller, maar had Ricciardo ook ontzettend veel problemen. Daarnaast heeft Max fouten gemaakt die Hamilton nooit zou hebben gemaakt. En de keren dat de auto’s vergelijkbaar waren qua snelheid, zoals in de regen tijdens de kwalificatie in Hongarije of in Duitsland tijdens de race, had Hamilton gewoon het betere van het werk.
Max is wel erg jong nog. Maar als coureur ouder dan de meeste jonge coureurs aangezien hij al zo vroeg begonnen is en zo intens begeleid is door zijn vader.
@kenju: ik ben het vrijwel volledig met je eens op een paar dingetjes na. Hamilton heeft ook een paar zepers begaan, grindbak inrijden op het moment dat hij de pits inrijdt op Interlagos en in de pitsstraat tegen Raikkonen opbotsen die daar stond te wachten tot het licht op groen ging, en er zijn ongetwijfeld nog wel wat foutjes van Lewis op youtube te vinden ;-).
@pomoek: O, zeker weten. Maar ik heb ook niet gezegd dat hij geen fouten gemaakt heeft. Maar daarom heb ik het ook niet over de fouten van Max, omdat ik dat ook te opportunistisch vind. Dat is immers een weg naar beter worden en dat heeft Max ook bewezen. Max wil het niet toegeven, maar hij heeft zich niet alleen ontwikkeld, maar heeft dit ook gewoon gedaan door iets aan te passen. Waar hij eerst altijd op 100% ging, doet hij dit nu op 95%. Hierdoor ziet niet alles wat hij doet eruit als een ‘accident waiting to happen’ zoals Karun Chandhok het m.i. zo treffend zei tijdens zijn Autosport-talk van van het weekend.

Maar @venividivici vergelijkt de twee en wil eigenlijk zeggen dat Max de beste is en Hamilton niet zo bijzonder, maar het verschil tussen deze twee hebben we eigenlijk gewoon kunnen zien. Max heeft de stabiliteit en ervaring niet en op dat punt kun je niet zeggen dat hij zomaar effe Hamilton zou verslaan.

Verder is het is maar de vraag of hij dit gaat krijgen aangezien hij nu natuurlijk al 4 seizoenen achter de rug heeft (plus een lading aan pre-F1 klasse races). Iets als met Ocon en zijn reactie op zijn fout in Japan waarop hij stelt dat Raikkonen plaats had kunnen maken terwijl hij zelf van buiten de baan kwam of hoe zijn hoofd de toerenbegrenzer in gaat op bepaalde momenten (nadat hij bijv. op Monza die straf kreeg nav dat incident met Bottas en een virtuele en uiteindelijke plek verspeelt), zoals Olav Mol dit zo mooi zegt, lijkt een ding te zijn die met meer dan ervaring te maken heeft.
Haha, die laatste zin. Alsof dit het laatste artikel over F1 is tot die tijd ;)
Heb het idee dat Mercedes nooit het achterste van haar tong heeft laten zien. Hierdoor lijkt het kampioenschap spannender dan het is.
Volgens de Italiaanse krant is de motor van Mercedes serieus herontwerpen? Dat klopt niet helemaal.

OT: Ben bang dat Mercedes gewoon weer zal domineren komend seizoen:
In maart zullen we het pas zeker weten.
Haha net of Maxi cosi ooit kans maakt op de wereld titel.
@herbert: ooit? Ja vast wel. Aankomend seizoen? Nee waarschijnlijk niet nee.
@raceface: blijf het hopen voor jullie fanboys ;)
@raceface: zijn pa was ook een supertalent dat bij een topteam zat en toch ging de carriere in een neerwaartse spiraal. Dat lag niet (alleen) aan hem maar is hem gewoon overkomen. Als de Honda slecht gaat en er een nieuw talent opduikt dan is Max Verstappen opeens oud nieuws, door de teambazen vergeten en wordt het moeilijk om nog bij een kampioenschap winnend team te komen.
@mashell: vindt dat wel héél kort door de bocht. Aan de andere kant : Ricciardo. Als hij niet de mazzel heeft dat Renault dit jaar een topauto neerzet is het voor hem voorlopig afgelopen wat titelkansen betreft. Aan de andere kant: Button. Was jarenlang deelnemer en op een haar na zijn baantje kwijt toen hij plotseling kampioen werd. Aan de andere kant: Perez. Was ooit toptalent bij McLaren en is nu al superblij als hij op p5 eindigt in een race. Aan de andere kant: Wie weet wordt Kubica dit jaar wel kampioen!
@pomoek: eigenlijk zeg je het zelfde, omdat er elk jaar maar één kampioen wordt (en sommigen zelfs die titels verzamelen) zullen de meeste talenten gewoon geen kampioen worden. Er komt ook de kunde om op het juiste moment op de juiste plek te zijn en een flinke dosis geluk bij kijken.
@pomoek: Ik denk dat het voor Perez te vroeg was. Maar ik denk dat hij nu prima in een topauto zou kunnen rijden. Hij is de beste coureur van ‘Formule 1.5’ m.i.
@herbert: zuurpruim alert
Of Hamilton moet zo stoer zijn als Valentino Rossi die van Honda (de beste, net als Mercedes) naar Yamaha gaan en toch meteen WK worden. Als ie zo stoer is moet ie met Max ruilen en laten zien of ie nog kan winnen dan.
@marcelvanderheijden: Dit had ook een beetje met eer te maken. Rossi had in dat seizoen ervoor gezegd dat hij graag naar Ducati zou overstappen. Eerst een jaartje bij Honda bijtekenen en dan naar Ducati, want als Italiaan, blablabla.

Honda heeft daarop gezegd dat niemand voor slechts één jaar tekent, ook ‘meneer Valentino Rossi niet’. Hiermee trapten ze Rossi op zijn pikkie.

Overigens is Hamilton ook naar Mercedes gegaan op het moment dat het geen winnend team was natuurlijk. Toen Hamilton daar kwam waren ze nog niet in het hybride tijdperk.
@kenju: waar ze Rossi mee op z’n pikkie trapten, was door te stellen dat zelfs een aap op de V5 RC211V had kunnen winnen. Het jaar erop snoerde VR46 ze de mond, op een op dat moment inferieure Yamaha. Mooie tijden.
@racerx: Heb je een linkje naar dat verhaal? Ik kan het nergens vinden. Verder is het natuurlijk wel zo dat de RCV ontzettend dominant was en behalve Suzuki enigszins op bepaalde momenten, niemand wat in te brengen had tegen de Honda’s. Het was de enige 4-tact die zo ver ontwikkeld was. De M1 in het seizoen erop was wel veel beter. De Honda was beter overall, maar in de bochten zou de Yamaha beter zijn. Het blijft jammer dat Biaggi pas in 2005 een kans kreeg op een fabrieksmotor, ik denk dat dat de enige was die een kans maakte tegen Rossi. Maar zijn 5e plek dat seizoen zei wellicht wat over waar hij op dat moment in zijn carrière was.
@marcelvanderheijden: En wat deed Hamilton in 2012? Juist, hij stapte over van het top team McLaren naar subtopper Mercedes en de rest in geschiedenis.
Hamilton heeft gewoon geluk dat Gaston Mazzacane tegenwoordig niet meer meedoet.
Jullie praten allemaal poep.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).