Yes, er is weer een nieuwe VelociRaptor!

Auteur: , 14 Reacties

Deze keer iets heter gewassen dan normaal.

Hennessey Ranger VelociRaptor '19

De autosalon van Genève staat traditioneel garant voor nieuws, heel erg veel nieuws. Dat wil echter niet zeggen dat er daarbuiten geen autonieuws op onze digitale deurmat ploft. Zoals bijvoorbeeld van het Texaanse Hennessey.

Het nieuws is overigens relevanter dan normaal, want ditmaal betreft het een goedkopere auto die we in Europa ook nog weleens tegenkomen. Althans in de basis kan de Ford Ranger in Raptor-uitvoering geleverd worden. Net als bij de F-150 Raptor is de Ranger Raptor de extra snelle, stoere en luxere variant.

Hennessey Ranger Velociraptor

Waar de F-150 Raptor een V6 heeft, moet de Raptor het doen met een 2.3 liter EcoBoost. Standaard levert deze al een niet misselijke 270 pk, maar Hennessey heeft het vermogen op weten te schroeven. Zo is er een nieuw inlaatsysteem, uitlaatsysteem en ECU gemonteerd door de Amerikanen. Het resultaat is een bijzonder optie viercilinder: 350 pk en 521 Nm. Goed voor een 0-96 km/u tijd van 6,1 seconden.

Hennessey Ranger VelociRaptor '19

Er is gelukkig meer gebeurd. Het chassis is aangepakt, maar in plaats van het ding te verlagen, heeft Hennessey de Ranger dik 10 centimeter verhoogd, ideaal voor de betere zandbakken. Zo is er meer plaats voor de 17″ velgen met enorme BF Goodrich banden.

Dan de prijzen. De totaalprijs is 65.000 dollar, dat is inclusief een splinternieuwe Ranger Raptor. Mocht je al een Ranger Raptor kunnen aanleveren, hoef je slechts 20.000 dollar uit te geven. Beide prijzen zijn inclusief garantie van Hennessey van 3 jaar of 58.000 km. Er worden slechts 500 Rangers in VelociRaptor uitvoering gebouwd.14 reacties

Geniaal apparaat dit! Pakken ze ook de diesel aan? Die is voor de gemiddelde ondernemer natuurlijk nog interessanter. Een F150 Raptor is over het algemeen te lomp voor ons straatbeeld. Je past in geen enkele parkeergarage en je kan er eigenlijk niet mee voor komen rijden bij de klant. Met de Ranger kan dat wel, zelfs als Velociraptor (al gaat de parkeergarage door het verhogen mogelijk wel een dingetje worden) kortom een geslaagd apparaat. Zet maar voor de deur.
@dutchdriftking: denk dat deze meer voor de Amerikaanse markt is en daar rijden volgens mij gewoon op benzine. Dus geen diesel neem ik aan.
@dutchdriftking:
waarom zou je niet met een F150 bij een klant kunnen komen? Oké voor een boekhouder, notaris of advocaat kan ik het begrijpen. Maar ik kies toch liever een aannemer of een tuinman met degelijk materiaal dan iemand met een 20 jaar oude doorgeroeste bestelwagen.
@shiva: Er is wel een verschil tussen een ‘gewone’ F150 en een Raptor. Als de aannemer met de laatste voor komt rijden is het toch wel een tikkie overdreven niet? En met een Ranger Raptor kan het weer net wel.
Dan toch liever een iets ouder model..
https://www.driving.co.uk/s3/st-driving-prod/uploads/2014/12/Hennessey-front.jpg
@antoonniels: Dat is geen Ranger.
@e550: je hebt gelijk. Ik liet mij teveel leiden door de Velociraptor badge.
Goedemorgen, wat een asociaal dikke apparaat!
Van alle pickups m’n favoriet, alleen op ’n afstandje zien ze er allemaal ’t zelfde uit…
Gaaf!
Eindelijk iemand die het snapt en een hoge auto niet verlaagd maar juist hoger op de poten zet
verlaagt*
Waar is die V8 🤔

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).