Zandvoort: “We hebben om Assen vooral flink gelachen”

Auteur: , 62 Reacties

Schuddebuiken baasje.


Als alles goed gaat dan doven op 3 mei de lichten voor de start van de eerste Nederlandse F1 Grand Prix sinds 1985. Dat zal dan gebeuren in Amsterdam Beach Zandvoort, de badplaats waar voor de tweede wereldoorlog al geracet werd om de beau monde naar het Nederlandse strand te lokken. Inmiddels lijkt dit weer soort van ‘logisch’, maar een dik jaar geleden was dat nog allerminst het geval. Naast Zandvoort maakte namelijk ook het TT Circuit in Assen aanspraak op het binnenhalen van de F1.

Deze vurige tweestrijd nam zelfs potsierlijke trekjes aan. Zandvoort beweerde op een gegeven moment dat Liberty Media hen de race ‘beloofd’ hadden, maar Assen bestreed dat vervolgens publiekelijk. Hoewel beide circuits als we heel eerlijk zijn niet bijzonder geschikt zijn voor het houden van een F1 race, dachten velen dat Assen dan nog altijd wat meer kans had dan het ‘rustieke’ Zandvoort. Dat bleek ook wel uit de hotelreserveringen, want in het weekend waarop de F1 race plaats moest gaan vinden waren de Assense hotels al snel volgeboekt. Helaas voor de vroegboekers die gehoopt hadden op goedkoop verblijf tijdens de race, resteert hen nu dus niks anders dan het verkennen van de Hunebed Highway.

Als glorieuze overwinnaar van een dergelijke strijd past natuurlijk trots, maar ook een beetje sympathie voor je tegenstander die een smadelijke nederlaag te verwerken krijgt. Helaas zit dat laatste er niet in bij de directeur van Zandvoort Robert van Overdijk, die bij de Telegraaf laat optekenen dat ze ‘vooral veel gelachen hebben’ om Assen:

Om Assen hebben we vooral veel gelachen. Toen zij zich meldden, waren wij al langere tijd in gesprek met de FOM [Liberty Media]. Laat ik het zo zeggen: de hele discussie rondom Assen, speelde vooral in een bepaald deel van Nederland. Mensen die erbij betrokken waren en de overheid, wisten dat het feitelijk een non-issue was. Onze concurrentie zat hem in Buenos Aires, Kopenhagen en Las Vegas, maar niet in Assen.

Ouch, burn! Uiteraard kwam deze boude uitspraak Robert meteen op veel kritiek te staan, met name vanuit Assen-fans. Sommigen spreken van ‘een beginnersfout van een beginnend bestuurder. Van Overdijk is inmiddels dan ook al teruggekrabbeld als een koukleum bij de nieuwjaarsduik. Via Twitter laat hij weten:

Geen enkele intentie gehad tot een denigrerende opmerking richting @ttcircuitassen , excuses. Alle respect voor hun belangrijke rol in de nationale- en internationale sport.

Kijk, dat is nou weer jammer. We hadden ’s lands popcorn-verkopers een #sorrynotsorry wel gegund…62 reacties

Politiek correct zal hij het wel moeten zeggen dat hij een iets te grote mond had..anyway, storm in een glas water dit.
Alleen daarom hoop ik n klein beetje dat ze falen in Zandvoort. Ik zie het als de arrogantie in de randstad vs het gemoedelijk reeds bevestigde in Assen. Ookal gaat mijn voorkeur uit naar F1, de kaarten voor de TT zijn reeds besteld
@maferick74: hoezo? Assen was ook behoorlijk arrogant door te roepen dat zij de financiën wel op orde hadden terwijl ze dit nog nooit op orde hebben gehad voor een eventuele F1 wedstrijd. Met name het laatdunkende toontje ten aanzien van Zandvoort vond ik pure arrogantie om nog maar te zwijgen over al die Assen liefhebbers die geen enkel goed woord over Zandvoort kunnen zeggen. Niet meer dan terecht dat Assen even met zijn beide benen op de aarde terug is geflikkerd.
@rhellema: ik heb meer likes dan jou opmerking heeft…. dus ik heb gelijk en jij mag je mening hebben 🤪
@maferick74: zoveel likes geven alleen maar aan dat er meer mensen zijn die net zo krom denken als jij! 😂
*jouw
@joostdetaalnazi: weet je het zeker?
@hplh: ik wel.
@hplh: Ja.
@joostdetaalnazi:

Het is jij (persoonlijk voornaamwoord als onderwerp).
Jij denkt krom / denkt krom als jij.


Jou is een persoonlijk voornaamwoord als voorwerp, jij is het persoonlijk voornaamwoord als onderwerp. Bij ‘iemand als jij/jou is er sprake van een onderwerp in een bijzin (je zegt eigenlijk ‘iemand (zo)als jij bent). Als je er het werkwoord ‘bent’ achter zet wordt het gelijk duidelijk: Voor iemand als jij (bent) – is goed, voor iemand als jou (bent) – is fout
Je zegt dan weer wel ‘ik hou van jou’ in plaats van ‘ik hou van jij’. Want daarin is jou een persoonlijk voornaamwoord als voorwerp.
@erik2907: Joost reageerde op ‘jou opmerking’, niet op ‘denkt krom als jij’. En het moet inderdaad ‘jouW opmerking’ zijn.
@erik2907: het ging om “jou opmerking”. Maar verder heb je gelijk.
@thijsj en @dondeboer:

Jullie hebben beiden gelijk :-), het reactie lijntje volgen op een iPhone is nog niet zo makkelijk als de ogen vermoeid zijn :-).
@joostdetaalnazi: Nederlands was nooit mijn goeiste vak maar jij bent wel de enigste die daar op let.
@rhellema: maar die claim was destijds harder dan die van Overdijk, Assen houdt in ieder geval al 95 jaar zelf de broek op.
@f31bmw320d: en achteraf bleek die claim ook gerechtvaardigd te zijn. De F1 is tenslotte naar Zandvoort te gaan. Dan kan Assen al 90 jaar zelfstandig zijn broek ophouden, de F1 zal er nooit willen rijden.
@rhellema: nee maar je snap het ook niet, als de randstedelingen iets zeggen/doen dan het arrogantie maar als de niet-randstedelingen iets zeggen/doen dan is het fantastisch en moedig. Ik weet zelf niet of het jaloezie is of gewoonweg (op z’n zachts gezegd) krom denken is. Word er alleen wel moe van
Laat ze in Zandvoort maar zorgen dat ze alles op tijd fatsoenlijk af hebben, in plaats van lachen om Assen
@remkov: zorgen ze wel voor, door links en rechts wat regels te overtreden komen ze er wel. Of het een succes wordt waag ik nog wel te betwijfelen.
@kle500: oh vertel eens, welke regels gaan er overtreden worden dan?
@rhellema: https://www.rtlz.nl/business/artikel/4893266/provincie-laat-circuit-zandvoort-zonder-vergunningen-zijn-gang-gaan nou hier de eerste al
@bartkramer: en zijn ze daarvoor veroordeeld dan of was het omdat de vergunning er gewoon aan zou komen?
Tja laten we maar even afwachten hoe het hele weekend gaat verlopen daar in Zandvoort. In Assen hosten ze al sinds jaar en dag een succesvol MotoGP weekend zonder al te veel problemen.
@rutgerg: In zandvoort werd reeds 30x een grand prix georganiseerd en 18x het DTM weekend totdat dit naar Assen ging vorig jaar. Waarom zouden ze dat hebben laten schieten?
@mrrobot: ja die laatste grand prix was is 1985 toen was t ook al net zo druk op de weg als nu.. toch niet te vergelijken
@rutgerg: In 2018?
Randstedelijke arrogantie, ik geloof ik Karma. Over een paar maanden lachen we over wat een puinhoop de Amsterdam Beach Grand Prix was.
Het had iig een stuk goedkoper geweest om het op Assen te organiseren. Op zandvoort moet alles op de schop, de hele baan, bereikbaarheid, pitboxen, tribunes etc etc
@wokkelz: En vergeet die ijskoude keiharde wind niet die er altijd staat.
@turbotoll: die klotewind heb je ook op Assen ook, sta je nog meer onbeschut ook…
@pjotr: maar wel minder koud
Zandvoort bah🤮 is met een gewone trackday al druk, laat staan met f1. Hele infrastructuur er omheen is daar niet voor gemaakt. Die arrogantie maakt het niet beter..

Ik ga wel dagje vrijrijden op assen/zolder/spa/ring, zoveel leuker
@allesmetturbo: Zolder en Spa zijn nog slechter bereikbaar dan Zandvoort.

Jeweetzelluf
@piedlourd: dat kan niet. Ik ben er nooit geweest maar dat lijkt mij sterk.
@rolov: Er zijn bij beiden genoeg events om eens leuk naar toe te gaan en dan weet je het.

Ook leuk: op weg naar Spa moet je ergens op de snelweg onoverzichtelijk afslaan en dan staan er ineens haaientanden op de weg. Sta je daar even stil aan het eind van een blinde bocht. Geinig als er eentje met 120 aan komt achter je.
@piedlourd: Ah dat is die stompzinnige snelweg rotonde rond Luik. Altijd genieten daar, ik trap er ook steeds in.
@piedlourd: ach ja, 2 jaar geleden ook bijna ingetrapt, kan ook alleen maar in België.
@allesmetturbo: ja en als er allemaal auto’s naar Assen komen dan komt er op die A28 geen file te staan?
@rhellema: niet heel dramatisch nee, de aan -en afvoer is voor een dermate groot evenement (MotoGP, ruim 100.000 man op race day ) erg goed.
@racerx: ja alleen dan komt 75% op de motor. Als alles met de auto komt weet ook Drenthe zich geen raad meer.
The winner takes it all. De F1 in Zandvoort wordt geen fiasco.
Het zijn niet de Jumbo race dagen, want het wordt nu wel grondig en professioneel georganiseerd.
Treuriger dan Spa zal het echt worden. Maar dan leg ik de lat nu wel heel laag.
@jorden: *treuriger dan Spa zal het echt niet worden
Ach ja, Zandvoort heeft lange tijd in de schaduw van Assen gestaan. Terwijl Assen elk jaar mondiaal in de belangstelling stond door MotoGP kon je op Zandvoort naar wat gepensioneerden met overgewicht kijken met hun zonen Floris-Jan en Jan-Joost die daar aan het “racen” waren en om een “kampioenschap” streden.

Het zal wel nog wat naweeën zijn van die minderwaardigheidscomplex die ze al die jaren hebben moeten dragen. Zandvoort heeft een keer weer gescoord dus dan moeten ze dat er even inwrijven. Ondertussen heeft Assen nog steeds de MotoGP en kan zich roemen op het feit dat ze weten hoe ze zo’n weekend moeten organiseren. Zandvoort moet het nog bewijzen maar de voortekenen zijn goed. Uiteindelijk is het voor ons Nederlanders mooi, en kunnen we er best wel een beetje trots op zijn, dat dit soort evenementen in ons klein kikkerlandje gehouden worden en dat het ook van wereldniveau is.
@Rick-dos: ben een grote Assen fan maar ben blij dat Zandvoort ‘m gekregen heeft

1: het zou zonde zijn om Assen aan te passen ten koste van het motorrijden.
2: door F1 hebben we straks hopelijk 2 moderne banen met mondiale allure.

Win/win.
@racerx: Ik had juiste het idee dat we een modderfiguur zouden slaan als Zandvoort gebleven was zoals het was en daarom Assen beter zou zijn. Maar ze hebben mij positief verrast met de ingrijpende veranderingen. Ik ben serieus benieuwd hoe het uitpakt in de praktijk. Het ziet er in ieder geval in potentie goed uit.
Ken het spreekwoord, “die het laatst lacht, lacht het hardst” . ik voorzie nog steeds een enorme verkeerschaos en heel veel mensen die met een peperduur kaartje de race niet kan kijken omdat ze nog ergens vaststaan tussen Amsterdam en Zandvoort.
@soulmaster: Voor Nederland hoop ik dat de Zandvoort GP een daverend succes wordt zonder veel (verkeers)problemen. Maar de filevrije tripjes naar Zandvoort kan ik op 1 hand tellen, en die hadden we alleen als het weer niet zo denderend was..

Ik denk wel dat Assen zo’n evenement veel beter aan kan, het ligt pal naast een snelweg en met het OV is het ook nog goed bereikbaar. Met de MotoGP en de SBK gaat het ook altijd goed.
@Soulmaster: lacht ’t best…
Ben groot F1 liefhebber maar ik hoop dat het helemaal misgaat daar. Met dat prinsje erbij
@amersfoorter: hoe ongelofelijk triest moet je zijn om iemand een fiasco te gunnen. Zelf niet veel bereikt in je leven?
@rhellema: want succesvolle mensen misgunnen een ander nooit iets? ;-)
@racerx: dat is toch geen reden om een ander een fiasco toe te wensen?
Het beste had een totaal nieuw circuit in de noordoostpolder, hadden ze helemaal van de grond af perfect kunnen maken inclusief de toegangswegen. Geen geluidsoverlast en Zandvoort kunnen slopen wn natuur en recreatie gebied van kunnen maken
@lekkerlinksrijden: Ik moest 3x lezen maar nu snap ik wat er staat.
Van Overdijk geeft nogal blijk van kleingeestigheid in z’n eerste bericht. Daar gaat het obligate, niet gemeende tweede berichtje niets aan veranderen. Matige PR voor Zandvoort.
@amghans: Ja dit, nogal overmoedige en denigrerende reactie. Zorg eerst maar dat straks alles op orde is.
Wat zal men in Assen lachen als de boel op Zandvoort in mei in het honderd loopt…
@dutchdriftking: niet alleen in Assen, ik ook…
@dutchdriftking: Als een boer met kiespijn, wat laten die boeren zich ook altijd in de kijker kijken met hun Calimero gedrag.
@toniominestrone: want in het Oosten wonen alleen maar boeren. Right…
@racerx: echt wel…allemaal boeren daar.
Heb op beide circuits vaak gereden, met de motor en met de auto.
Assen is echt een veel gaver circuit dan Zandvoort.
Spa is dan weer van een andere orde; magisch.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).