Ziggo behoudt uitzendrechten Formule 1, breidt uit met F1 TV Pro

Auteur: , 49 Reacties

Goed nieuws voor zij die graag Nederlandstalige Formule 1 kijken.

Ziggo behoudt uitzendrechten Formule 1, breidt uit met F1 TV Pro

Max Verstappen is dit weekend misschien beroofd van zijn zesde zege, Ziggo heeft een nieuwe overwinning achter zijn naam kunnen zetten. De aanbieder van televisie, internet en telefonie heeft vanavond tijdens het programma Peptalk, waarin Max Verstappen aanwezig was, aangekondigd dat het ook de komende drie jaar Formule 1 uit blijft zenden.

Dit betekent dat klanten van Ziggo onze Max Verstappen tot en met 2021 op het Sport-kanaal zullen kunnen blijven bekijken. Ziggo Sport heeft opnieuw de rechten verworven van de Formule 1 en zet voor de komende jaren in op nog meer uitzendingen. Op het standaard Sport-kanaal zullen voortaan ook de vrije trainingen, evenals de kwalificatiesessies worden uitgezonden.

Helemaal komt het bericht niet uit de lucht vallen. Immers, het vorig jaar opgerichte VodafoneZiggo is voor 50 procent in handen van Liberty Global, een tak van de huidige eigenaren van de Formule 1: Liberty Media. Deze link is netjes in het voordeel van Ziggo gedraaid, want de nieuwe streamingdienst die onder het Amerikaanse mediabedrijf tot stand is gekomen zal ook de uitgebreide versie, F1 TV Pro, naar Nederland brengen. Wie Ziggo Sport Totaal behoudt, zal de komende drie jaar ook de boardradio’s en onboard-beelden kunnen beluisteren en bekijken. Daarnaast moet er ook in de archieven gedoken kunnen worden.49 reacties

Max vecht als een meisje ..

Lijkt me sterk dat iemand dat wil zien ..
@lincoln: Ocon Max de tijd maar terugdraaien
@janjansen:

Clever maat ..
@lincoln: je wou dat jij dat Ocon he ;)
@JanJansen: even bronvermelding; zijn instagram
@lincoln: ik weet wel iemand anders die we niet meer willen zien 😉
@lincoln: hele volksstammen kijken graag naar vechtende meisjes. Liefst goed ingeolied.
Best.

Kunnen ze dan wel eindelijk afscheid van Jack nemen ?
@pielemuis: en Kamphues, Van Gameren en Tom Coronel!
Tim gaat nog wel, die mag wel blijven.

Oh, en Bart Chabot zou het mediapark niet eens meer op mogen.
@awesome:

Iedereen ontslaan ..
En Noraly Beyer inzetten ..
@lincoln: gezien ze met regelmaat debatten presenteert is het een betere keuze dan Kamphues.
Die kan alleen maar de naam Verstappen met het kwijl rond z’n bek uitkramen…
@awesome: Ken jij de geschiedenis niet tussen Kamphus en Verstappen..
@wif1: Max is dat buitenechtelijke kind dat Kamphues verwerkt had?
@awesome:

Die Jos toch ..
Steekt echt overal zijn pik in ..
@lincoln: hahahaha 🤣🤣🤣
@lincoln: Wanneer flikker je nou eens definitief op, geile aandachts hoer!
@toniominestrone: Melk en suiker bij je azijn? Of een rietje?
@lincoln: of dat is het eerste waar jij aan kan denken? Piemels?
#ontslaJackPlooij
@rick-dos: Max je kunt het!

#SlaJackPlooij
@moveyourmind: #DuwJackPlooij toch?
@Rick-dos: Geef niet op hé?!
@Rick-dos: En Rob Kamphues (niet kiezen gewoon beide :-) )
Max heeft de eerste paar uren van zijn taakstraf al uitgezeten om bij peptalk aanwezig te zijn, goed bezig!
Dus alleen F1 TV Pro als je een Ziggo abbo hebt en dus nog steeds niet stand alone verkrijgbaar in NL? Zou mooi kl*te zijn…
@Dizono: als je een Ziggo Sport Totaal abo hebt. Die kun je ook bij KPN, Telfort en anderen er bij nemen.
Ze promoten dat niet, want hoe k*t is het ik pakketten vernoemd naar een concurrent te moeten verkopen?
@awesome: ja, maar ik wil dus geen Ziggo (lees hun verslaggeving), maar zou wel bereid zijn te betalen voor het kijken van races.
@dizono: Ik hoopte eigenlijk dat F1 pro gewoon een onafhankelijke streamingservice zou worden. Was erg blij dat ik vanmorgen het mailtje kreeg dat het nu ook eindelijk in Nederland aangeboden gaat worden (heeft mijn gezeur in de surverys toch nog nut gehad?) maar als het vanuit Ziggo wordt gedaan weet ik het niet. En ik ben dan helemaal benieuwd naar de prijzen, aangezien het overal een tientje kost, en bij KPN kost Ziggo Sport Totaal (of hoe het ook heet) volgens mij 15,-. Krijg je het dan bij die 15,-? Moet je daar bovenop nog dat tientje betalen? Of kun je ook alleen dat tientje betalen? Dat soort vragen…

De tijd zal het uitwijzen.
@gulli: Je kunt nu ook al Ziggo Sport Go F1 afnemen. Wat minder uitgebreid en customizable dan F1 TV Pro, maar wel gewoon onafhankelijk van je kabelaar te krijgen. Ziggo Sport Totaal-klanten krijgen het er gratis bij, maar Ziggo klanten zonder Totaal, KPN-klanten en klanten van andere kabelaars kunnen het ook afnemen voor 9,95. Ik gok (lees: hoop) dat het met F1 TV Pro ongeveer hetzelfde gaat, of dat Ziggo Sport Totaal-klanten in ieder geval een leuke korting krijgen op dat tientje per maand.
@edge: Als ik nu in mijn KPN app kijk kan ik qua zenderpakketten alleen Ziggo Sport Totaal toevoegen á 15,- per maand. Dan krijg ik
Ziggo Sport Select
Ziggo Sport Voetbal
Ziggo Sport Golf
Ziggo Sport Racing (waarvan ik denk dat daar de F1 te vinden is)
Ziggo Sport Extra 1
Ziggo Sport Extra 2

Al die zenders kunnen me gestolen worden, ik wil alleen die F1 stream. Daarom hoopte ik dus dat de content gewoon bij F1.com vandaan zou komen en je dus niet met Ziggo te maken zou hebben. Niet de Ziggo commentaren (hoewel Moll het vaker bij het rechte eind lijkt te hebben dan zijn Duitse collega’s) en niet die lamballen in de studio. Gewoon F1 livestreams, vrije trainingen, kwalificaties en de race, plus als een soort Video On Demand de andere races en onderdelen terugkijken. En dat voor dat tientje dat iedereen in de wereld betaalt.
@gulli: Als je alleen wil streamen had je de afgelopen tijd al Ziggo Sport Totaal Go kunnen nemen. Gek genoeg krijg je daarbij meer F1 kanalen tijdens de races en is het ook nog 5 euro goedkoper dan het TV-pakket wat je noemt. Al die andere zenders zitten wel in het pakket inbegrepen. https://go.ziggosporttotaal.nl/payment/purchase/10
@edge: ahhh ok dus die had ik het hele jaar kunnen gebruiken zonder me te ergeren aan de Krombachers, 1und1 en Gilettereclames tussendoor (die soms makkelijk 7 ronden kunnen duren terwijl er allemaal dingen gebeuren op de baan). Thx.
Let maar op, binnenkort moet je betalen voor een speciaal kanaal waar de grandprix wordt uitgezonden. Dit kan ziggo doen, want lalala meer geld binnenharken en de kijkers kunnen het toch niet ergens anders zien.
@appeltaartislekker: Ja, lalala… je was nog niet op de hoogte dat de Duitse RTL de F1 ook uitzend en het voor KPN abonnees daar ook gewoon te zien is? Oké, is in het Duits, maar natuurlijk gaat Ziggo dit niet doen. Aan klantjepesten doet iedere provider, maar zo ver zullen ze niet gaan als ze hun abonnees binnenboord willen houden.
@biesiehey: grand prix radio aan en rtl Duitsland op de tv. Ff synchroniseren en voila
@paginl: eindelijk iemand die het ook begrijpt :-)
Het past wel bij onze zucht naar middelmatigheid voor een te hoge consumentenprijs. Gelukkig heeft de internet Dalai Lama de Reddit streams en SkyF1HD 1080p50 downloads uitgevonden. Je moet wel een zeer hoge tolerantie voor pijn in de hersenen hebben om naar die jokers van Ziggo te luisteren voor 4 a 5 uren per raceweekend.
@iphonistvongates: precies. Zolang de grote machtige mediabedrijven nog steeds (lees: in toenemende mate) hun content monopoliseren en afschermen zal ik geen afscheid nemen van m’n VPN account, m’n streaming sites en torrent client.

Dat gezegd hebbende, zou ik best willen betalen om vanuit Nederland legaal toegang te krijgen tot de uitzendingen van SkySport.
Weet iemand een manier om Sky legaal/betaald in Nederland te kijken?
Heb nu maar Ziggo beeld met geluid op mute, en dan zo’n brakke lowres Sky stream voor het commentaar. De Jack van Gelder methode zeg maar.
@harrie: ik vraag dit ook namens een vriend.
@harrie: de enige legale manier die ik ken zegt dat je het niet buiten het VK kunt krijgen. VPN’s enzo heb ik nog niet geprobeerd maar als je een abonnement wil zal je nog steeds een engels thuisadres moeten invullen met een engels rekeningnummer denk ik. Wat ontzettend ouderwets is overigens. Dankzij het internet is de wereld kleiner geworden dan ooit en kun je alle content van over de hele wereld ‘gratis’ ontvangen. Maar dankzij geofencing en mediacontracten kun je in Frankrijk niet naar RTL Duitsland kijken waar je thuis gewoon voor hebt betaald want ‘dat mag niet buitenshuis’. Eén Europa is nog ver zolang er geld wordt verdiend aan het in stand houden van de landsgrenzen.
@harrie: natuurlijk gaat dat niet. Liberty heeft echt wel in haar contracten staan dat je het niet buiten de landsgrenzen mag aanbieden. Anders zouden ze hun eigen inkomsten in de andere landen ondermijnen.
Ik vind mol tijdens de races wel mee vallen. Ik kijk toch alleen maar naast de mooie plaatjes. En de Ziggo go app. Kun je op de telefoon ook kijken. Super handig als je een keer wat anders aan’t doen bent. Was laatst in de bouwmarkt. Even de start gekeken. En daarna verder met meer belangrijker dingen. Dus jack en mol zijn een small price to pay.
@loserboi932: precies. Ik irriteer me al jaren kapot aan Mol, die af en toe zo blind lijkt als zijn naam suggereert. Een paar jaar geleden mocht hij een tijdje de F1 niet presenteren. Werd het absoluut niet beter van. Of kijk het eens op de Belgische tv. Zoutloze F1. Kortom, laat maar lekker zitten die Mol.
Nog meer malloot Olav Mol nee dank u
Allemaal lekker vaag en onduidelijk dit artikel.
Kunnen we nu straks buiten Ziggo om F1 TV Pro krijgen, of niet???
@kliko: Dat is op dit moment nog niet duidelijk. Zowel in de persberichten op Ziggo.nl als op Formula1.com wordt geschreven dat de twee partijen gaan samenwerken om F1 TV Pro naar de Nederlandse markt te brengen en wordt geen woord gerept over de beschikbaarheid voor mensen die geen Ziggo-klant zijn. Maar gezien het feit dat je de afgelopen jaren als klant van een andere kabelmaatschappij ook al Ziggo Sport Go streaming kon aanschaffen, verwacht ik dat je F1 TV Pro ook zonder Ziggo-abo kunt nemen. Ik verwacht (en hoop) wel dat er voor de klanten die reeds Ziggo en/of Ziggo Sport Totaal hebben een korting komt.
Geen straf als al geen duwtje mag geven

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).