Politie Dubai heeft nu écht een Bugatti Veyron

Auteur: , 30 Reacties

Zo. Het wagenpark van de 5-0 in Dubai is compleet. Na een reeks imposante supercars hebben ze eindelijk de ultieme hypercar aan de politievloot toegevoegd.

Vanochtend werd de auto officieel gepresenteerd in het Emiraatje. Het gaat om een standaard Bugatti Veyron in het wit, uitgevoerd met groene bestickering in de huisstijl van het politiekorps. Op het dak is een dunne lichtbalk aangebracht. Ongetwijfeld funest voor de topsnelheid van 408 km/u die deze 1.001 pk sterke, met een 8.0-liter W16 uitgeruste hypercar doorgaans weet te halen. Maar we hebben een donkerbruin vermoeden dat ze hiermee nog steeds sneller zijn dan de gemiddelde getaway car.

Foto van de politie-Veyron tijdens de onthulling, met dank aan Arjen!
politie-Veyron

Net als de rest van het supercarwagenpark zal deze auto niet ingezet worden voor regulier politiewerk. De reden dat Dubai zichzelf een supercarvloot heeft aangemeten is voornamelijk om het Emiraat in de kijker te zetten voor het World Expo in 2020, dat Dubai mag organiseren.

De supercarvloot van de Dubaise politie bestaat nu uit:

Er ging al eerder een foto rond van een Veyron in politie-outfit, maar dat bleek een ordinaire photoshop te zijn op basis van Afzal Khans Veyron. Destijds werd door het hoofd van de Dubai Police Force al wel de intentie uitgesproken om een Veyron om te bouwen tot Super Patrol Car. Iets dat vandaag is gerealiseerd.

Politie Dubai heeft nu écht een Bugatti Veyron

UPDATE: de eerste video van de 1.001 pk sterke dienstwagen check je HIERR.