Politie Dubai heeft nu écht een Bugatti Veyron

Gepost op 06-02-2014 om 13:29 door - 30 Reacties »

Politie Dubai heeft nu écht een Bugatti Veyron
Zo. Het wagenpark van de 5-0 in Dubai is compleet. Na een reeks imposante supercars hebben ze eindelijk de ultieme hypercar aan de politievloot toegevoegd.

Vanochtend werd de auto officieel gepresenteerd in het Emiraatje. Het gaat om een standaard Bugatti Veyron in het wit, uitgevoerd met groene bestickering in de huisstijl van het politiekorps. Op het dak is een dunne lichtbalk aangebracht. Ongetwijfeld funest voor de topsnelheid van 408 km/u die deze 1.001 pk sterke, met een 8.0-liter W16 uitgeruste hypercar doorgaans weet te halen. Maar we hebben een donkerbruin vermoeden dat ze hiermee nog steeds sneller zijn dan de gemiddelde getaway car.

Foto van de politie-Veyron tijdens de onthulling, met dank aan Arjen!
politie-Veyron

Net als de rest van het supercarwagenpark zal deze auto niet ingezet worden voor regulier politiewerk. De reden dat Dubai zichzelf een supercarvloot heeft aangemeten is voornamelijk om het Emiraat in de kijker te zetten voor het World Expo in 2020, dat Dubai mag organiseren.

De supercarvloot van de Dubaise politie bestaat nu uit:

Er ging al eerder een foto rond van een Veyron in politie-outfit, maar dat bleek een ordinaire photoshop te zijn op basis van Afzal Khans Veyron. Destijds werd door het hoofd van de Dubai Police Force al wel de intentie uitgesproken om een Veyron om te bouwen tot Super Patrol Car. Iets dat vandaag is gerealiseerd.

Politie Dubai heeft nu écht een Bugatti Veyron

UPDATE: de eerste video van de 1.001 pk sterke dienstwagen check je HIERR.

30 reacties   toon alles
Zal vast een tweedehandsje zijn. Simon Cowell?
@SCscreamGT2: Wat ik zo lees is dat vele gewoon geleend zijn en een wrapje bevatten die ze er na de Expo vanaf halen.
@SCscreamGT2: Is sowieso een tweedehands aangezien het een “standaard” veyron 16.4 is, als je nu een Veyron nieuw wil kopen, kan je enkel de Grand Sport krijgen.
Avatar van phevtreb
phevtreb via iPhone app
06-02-2014 om 13:40
24
In 2020 de World expo organiseren? Dan zijn deze auto’s bijna antiek…
Echt? Of is het weer een stunt?

In het overzichtje staat ook de Aventador nog (let op het kenteken)…
Hier wordt de wrap er AF gehaald..:
http://jdcustoms.nl/portfolio/lamborghini-aventador-lp700-4-3/
@Ard: Waarom laat “de politie” van Dubai dat doen in Bergschenhoek? Dat moet daar toch ook wel ergens kunnen zou je zeggen.
@Donstil: haha de link die je hier geeft is van de “copy-cat” in Nederland, dit is niet de echte politiewagen van Dubai, maar een Nederlander die voor zo’n rally z’n Lambo heef laten bestickeren zodat ie op het origineel lijkt.
@Ard: dat is een nederlandse lambo gewrapped voor een supercar rally.
auto tijdens de fotoshoot in valkenburg:
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t31/1272562_518379458232305_1847133140_o.jpg
Dus er worden een hele reeks supercars aangeschaft voor een evenement dat pas plaatsvind als de allemaal minstens 6 jaar oud zijn?

Koop ze dan 6 jaar later dan zijn ze of up to date of lekker goedkoop. Ik dacht dat onze overheid geld over de balk kon gooien…..
@sketcher: De eerste auto’s waren vooral om de Expo 2020 binnen te slepen, nu worden ze voornamelijk aangeschaft om Dubai bekender te maken bij het wereldpubliek om zo meer toeristen te trekken naar het golfstaatje. Iets wat ze aardig is gelukt aangezien ze bij iedere toevoeging wereldwijd op auto en nieuws websites worden vermeld. De olie in Dubai zelf is zo goed als op dus nu harken ze miljoenen binnen met al die toeristen die blijven komen.
Als je daar mee te hard rijd ben je je lichtbalk kwijt.
Avatar van jweelden
jweelden via Android app
06-02-2014 om 13:47
2
Zou dat zwaailicht invloed hebben op de luchthapper?
Wanneer hebben wij zoiets in NL? Die VW busjes enzo zijn best wel saai.
“Gebruik van de tweede sleutel alleen op aanwijzing van de meldkamer”
De speciale topsnelheidsleutel om harder te kunnen dan 375 km/h ligt in een kluis bij het politie-opperhoofd, Dhahi Khalfan Tamimde dus kunnen die andere, in particuliere handen zijnde 16 standaard Veyrons, 2 Grandvitesse’s en 4 GrandSports allemaal harder dan de politie Veyron op het stukje snelweg genaamd ‘E11′ (als er geen zandheuvels liggen of loslopende kamelen oversteken uiteraard).
Avatar van jeppie
jeppie via Android app
06-02-2014 om 14:53
0
Waarom in huis halen en ombouwen tot politie en dan niet gebruiken? Leg mij het eens uit.
Zo ben je sneller dan welke schurk dan ook. En gooi er wat extraatjes op dan gooi je nog hogere ogen.
Volgende deel van Need for Speed the movie wordt opgenomen in Dubai.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!