Autoblog Garage: 5 voor- en nadelen Mazda MX-5 (ND)

Auteur: , 50 Reacties

Het bekende riedeltje over de MX-5 kennen we wel. Hoe zit het in het echte leven?

Autoblog Garage: 5 voor- en nadelen Mazda MX-5 (ND)

Geef een journalist/blogger/iemand met een mening een Mazda MX-5 mee en het eindoordeel is vrijwel altijd hetzelfde. Stuurt fantastisch, maar de roadster is wel een beetje krap.

In dit artikel geef ik mijn ongezouten mening, als eigenaar van een MX-5 (ND), over deze auto. Ik probeer in te zoomen op de voor- en nadelen van mijn auto zonder het stereotype verhaal van menig journalist over te nemen. Dat een MX-5 een goede stuurmansauto is en dat de opbergruimte aan de krappe kant is weet immers iedereen. Let wel: ik heb het specifiek over mijn auto, een MX-5 ND GT-M 160 Sportspack met Bilstein dempers en Eibach veren.

Autoblog Garage: 5 voor- en nadelen Mazda MX-5 (ND)

We trappen af met de voordelen.

1. Mechanisch sperdifferentieel
Auto’s met vermogens die richting de 300 pk kruipen (of meer) zijn gebaat bij een sper. Het is bijna noodzakelijk op dat soort auto’s om er het maximale uit te halen. Ook op een auto met minder vermogen, zoals de MX-5, is een sperdifferentieel van toegevoegde waarde. De controle over de auto voelt meer solide bij het uitkomen van de bocht. Je hebt echt geen nattigheid nodig om opzettelijk grip te verliezen. Zelfs op een lagere snelheid en een onbehouwen rechtervoet wil de MX-5 ND spelen en dan helpt het sper met een voorspelbaar resultaat van zo’n actie. Namelijk totale controle en geen verrassingen. En toch even een kleine lofzang over de besturing: de auto ligt écht als een plank op de weg.

2. Gunstige versnellingsbakverhoudingen
Het nadeel van mijn vorige auto, een handgeschakelde E92 M3, vond ik de verhoudingen van de bak. De versnellingen waren behoorlijk lang. Ook moderne Porsches met een handgeschakelde versnellingsbak hebben hier ‘last’ van. Gelukkig zit dat bij de MX-5 wel snor. Op een dijkweggetje kun je met een relatief lage snelheid alsnog spelen met de versnellingen. Het ‘nadeel’ is dat je gauw boven de 3.000 toeren per minuut komt na een schakelactie. En dat resulteert weer in meer geluid in de cabine (daarover later meer). Daarnaast komt de redline van de 2.0 gauw in de buurt. Dat heeft Mazda verbeterd met het modeljaar 2019.

3. Fijne afstelling van de pedalen
Je kunt nog zo’n goede auto hebben: als de drie pedalen vervelend staan zul je nooit echt honderd procent lol beleven zonder je te ergeren. Ik heb kleine voeten (maatje 41) en kan het goed vinden met de pedalen. Ze staan ook goed om met tussengas te spelen. Dit is natuurlijk persoonlijk, mensen die grotere voeten hebben kunnen dit totaal anders ervaren.

4. Briljant dakmechanisme
Om het gewicht laag te houden kon de MX-5 ND natuurlijk geen zware dakconstructie krijgen. Je moet het dak met de hand bedienen en dat werkt super. Zelfs op snelheden tot 50 km/u kan je passagier het dak even snel openen of sluiten als jij op de weg let. Op hogere snelheid lukt misschien ook wel, maar dan zal de wind serieuze tegenstand bieden. Het openen en sluiten duurt slechts enkele seconden.

5. Moderne snufjes
Ik heb de auto hoofdzakelijk gekocht om in rond te scheuren op mooie dagen. Toch is het lekker dat de MX-5 ND is voorzien van allerlei snufjes. Mijn auto heeft adaptieve bochtverlichting (AFLS), Blind Spot Monitoring (BSM), parkeersensoren en een dode hoek radar waarschuwingssysteem bij achteruitrijden. Not bad!

Poes is ook gek op MX-5

Nadelen
Het is zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn. De MX-5 ND heeft een aantal nadelen die ik heb ondervonden. Naast de gevoelige actieve motorkap (zie introductie-artikel voor meer informatie) zijn er nog tal van andere dingen die nadelig zijn aan de Japanse roadster.

1. Niet de beste op de snelweg
Tenzij 100 km/u je favoriete snelheid is op een rijksweg is de MX-5 ND geen beste keuze. Ik gebruik de auto niet als daily en dat heeft mede te maken met het rijgedrag op de snelweg. Met mijn Eibach-verlaging en de Bilsteins is het een harde bedoeling. Je merkt aan alles dat deze auto is ontwikkeld voor het betere bochtenwerk. Hard rechtdoor rijden is aan andere auto’s bestemd. Persoonlijk zou ik de MX-5 ND afraden als dit je daily zou moeten zijn. Een alternatief is de MX-5 ND RF, die wat meer op comfort gericht is.

2. Lak gevoelig voor steenslag
Nog een reden om snelwegen te vermijden. De lage neus (in combinatie met mijn verlaging nog lager) is een soort stofzuiger voor steenslag. Zelfs bij voldoende afstand op je voorligger eet de auto steentjes. Een beschermfolie laten aanbrengen kan helpen schade voorkomen. Mij maakt het niet heel veel uit. Steenslag is geen wereldramp.

3. Geluiden in de auto
Alles boven de 120 km/u vereist een stemverheffing in de cabine. Boven de 130 km/u is de radio al niet meer goed te verstaan. Om het gewicht zo laag te houden is er van veel isolatiemateriaal geen sprake. De MX-5 ND mag dan wel een moderne auto zijn, in het interieur kan de auto op hogere snelheden behoorlijk spartaans aanvoelen. Wat natuurlijk prima is voor een hobbyauto, zeker als je alleen in de auto zit is dit geen issue.

4. Stuurwiel
Het materiaalgebruik in het interieur stemt me tevreden. Behalve het stuurwiel. De kwaliteit vind ik niet om over naar huis te schrijven. Bovendien is het stuur wat aan de dunne kant en mis je steun bij het betere bochtenwerk. Gelukkig kun je daar wat aan laten doen en dat ben ik ook van plan. In een toekomstige update kom ik daar op terug.

5. Kostbare onderdelen
De MX-5 ND weegt net geen 1.000 kg. Toch zijn er zaken als een Bose geluidssysteem en stoelverwarming aanwezig. Mazda wist het gewicht onder meer laag te houden door gebruik te maken van duurdere materialen zoals aluminium. Mooi natuurlijk, maar ook kostbaar. De motorkap is bijvoorbeeld van aluminium en kost enkele honderden euro’s om te vervangen. En dat is exclusief spuitwerk.

Voorlopige conclusie
De MX-5 ND is echt een leuke auto om te rijden, maar dan moet je het voertuig wel gebruiken waar ‘ie voor bestemd is. Snelwegen vermijden, files uit de weg gaan en op zoek gaan naar kronkelende weggetjes. Je zult de grootste lol hebben met de roadster. Tenzij je een flinke dude of dame bent, want voor lange mensen is de MX-5 ND nog steeds een krappe en bijna onmogelijke auto. Voor mij is dit een auto waar ik op de lange termijn plezier van ga hebben.50 reacties

Ik had een van zijn voorgangers, een NB 1.8 met sperdifferentieel. Als daily. Mijn dagelijkse rit ging over provinciale wegen; briljante auto. Ook als het winter was: kou/sneeuw ect was geen probleem. Jouw verdere conclusies nu komen overeen met die van mij destijds. Op de moderne zaken na. Knap van Mazda dat het nog steeds dezelfde auto is; vaak evolueert zoiets naar steeds luxer, groter sneller ect. Een uniek model!
Het zal wel aan mij liggen, maar als je een e92 M3 hebt, dan voelt een nieuwe MX5 toch als een gigantische stap achteruit?
@dutchdriftking: dat ligt er net aan wat je criteria zijn. Ik rij niet elke dag op de autobahn of op het circuit. Op de openbare weg kon ik alleen op een vroege zondagochtend echt genieten van de M3. Het is een auto die het lekkerst voelt als je een beetje de ruimte hebt. De latere M3 en de M2 vind ik makkelijker om ‘rustig’ te rijden door het turbokarakter. Een M2 is dan ook een leuke eventuele opvolger van de MX-5 voor over een paar jaar.
@dutchdriftking: kennelijk is onze correspondent niet gevoelig voor het ‘kijk/hoor mij eens in mijn M3’. Dat verdient een compliment. Lees het artikel nog eens door om te ontdekken dat je ook met minder peekaas een serieuze sportauto kunt hebben.
@volvo-s60-adept: Ja en nee. Vermogen is zeker niet het allerbelangrijkste, al heeft de MX5 zeker meer vermogen nodig om echt leuk te zijn. Zie Toyota GT86.
Leuk om te lezen. Mensen vergeten vaak dat laagprofiel banden ook bijdragen aan minder comfort. Met de verlaging en de Bilsteins erbij heb je dan niet echt een comfie auto, viel te verwachten.
@ericd: Dat is dus pertinent niet waar. Juist in combinatie met goede dempers kun je juist wel een comfy ride krijgen ;) Hang af van afstelling en type demper, natuurlijk. Uiteraard dat de basis auto ermee te maken heeft :)
@willeme: Dat is dus wél waar. Een 15 inch wiel met zogenaamde ballonbanden zal altijd comfortabeler zijn dan een vergelijkbaar 18 inch wiel met banden van de zelfde rolomtrek. Dat je met dempers etc. de 18 inch wielen wél confortabel krijgt wil enkel zeggen dat diezelfde set-up i.c.m. 15inch wielen nóg comfortabeler wordt.
@johnhert: Er wordt gesteld dat met de bilsteun dempers het comfort minder wordt. Dat is pertinent niet waar. Sterker nog, met de dempers kun je het meeste winnen als het gaat om comfort. De reden dat weinig fabrikanten het doen is logisch: het is duur. Neem een kleinere velg (dus dikkere band) en je hebt op een veel goedkopere wijze inderdaad meer comfort. Juist dankzij een goede demper is er nog comfort mogelijk. Het is niet de demper waardoor het comfort minder is. Dat ‘viel dus te verwachten’ is dus pertinent niet waar ;)
@willeme: Ik doelde op de banden, jij op de dempers ! Dit ben ik ook wel enigzins met je eens hoor. Toevalligerwijs veel mogen rijden in een e34 en e39 5-serie met B12 set. Zeker nog voldoende comfort op goede wegen maar bij kleine oneffenheden en klinkerwegen toch wel aanzienlijk harder dan origineel hoor. Nu zijn een 5-serie’s van die serirs in de basis nog érg comfortabel en soft gedempt. Bij kleinere hatchbacks etc. geloof ik goed dat een goede set schokdempers méér comfort kan toevoegen !
@johnhert: juist!
Mooi artikel. Mogen er meer van komen. 😊 👍🏻
Ik heb de mijne in exact dezelfde specificaties nu 2 jaar en kan de punten in het artikel onderschrijven; voor lange stukken op de snelweg pak ik liever de leaseauto.

Relatief lage redline is overigens eenvoudig (en naar verluid veilig) op te lossen met een tune (e.g. BBR, Fab9), en ik zou de antenne vervangen voor een wat mooiere kortere variant (stubby).
@ivomx5: Een Stubby antenne van CravenSpeed had ik op mijn NC en was een hele verbetering voor een paar tientjes! Echte aanrader om de standaard “toverstaf” te vervangen!
@tnthomas: goede tip voor de MX5 rijders, misschien wel leuk voor een artikel, goedkope modificaties waar je echt wat aan hebt, behalve power upgrades
Leuk artikel! Zelf heb ik 3,5 jaar een NC gereden en herken veel van je voor- en nadelen. Ben zelf nu aan het kijken voor een ND. Ik heb een paar vragen over je ND:
– Welke Eibach verlaging heb je op de auto, verlagingsveren (pro-kit of sportline?) op de OEM dempers (gele of zwarte OEM dempers?)?
– Vaak installeert men ook spacers als ze de ND verlagen, heb je dit ook overwogen?
@tnthomas: ik heb de auto gekocht met de verlaging al toegepast. Naar mijn weten is het de pro-kit met de gele dempers. Spacers zitten er niet op en die overweeg ik ook niet. Het ding stuurt nu heel goed en met name als je een bocht op hogere snelheid neemt voel je hoe lekker de balans nu is.
@rubenpriest: Duidelijk, bedankt voor je reactie. Nog veel plezier gewenst met je prachtige ND!
@tnthomas: Thanks, en blijf lekker Autoblog lezen om toekomstige updates van de MX-5 niet te missen zou ik zeggen :)
@rubenpriest: additionele verlaging van een sportline moet je volgens mij ook niet willen aangezien het nu al soms lastig is met drempels.
@ivomx5: drempels in woonwijken zijn inderdaad niet leuk.
Bescheiden lengte is een voorwaarde om goed in een ND te passen, zo leerde een keer meerijden met de buurman. Voor iemand van een kleine 2 meter is de auto echt te krap. Helaas (pindakaas) dus geen ND voor mij.

• snif •
@amghans: geld voor alle types hoor, ik heb een keer een nb aangetrokken en dat was al te krap. Een na durf ik al helemaal niet, best jammer want ik zou graag een mx5 willen hebben.
@sanderz28: Een NA is ruimer als een NB, de deurkaarten van een NB zijn veel dikker en kosten ruimte in het interieur, daarnaast zijn er voor de eerste 2 modellen gigantisch veel mogelijkheden om hem ruimer te maken. Denk hierbij aan het monteren van een kleiner stuur (heb ik zelf in mijn NA) Dan kom je al veel beter weg met langere benen. Sommige monteren ook een andere stuurnaaf zodat het stuur dichter naar je toe komt zodat je minder snel met je knieen tegen het stuur aan komt. Ook word er regelmaten een “Foamectomy” toegepast. Dan haal je wat van de vulling weg uit het zitvlak van de stoel. Kan wel een paar cm schelen. Ik ken mensen van 2.00m die door deze toepassingen goed in een MX-5 passen. Soms zie je ook kuipstoelen die direct op de bodem geschroeft worden. Dat scheelt nog weer meer ruimte.
@kevindb: ging mij vooral om hoofdruimte idd, bedankt voor de tips👍
Schiet me maar af, maar ik vind een mx5 nog altijd een beetje een auto voor nerds. Ik ben zelf ook een nerd maar ik ga dat niet nog een keer verergeren door een mx5 te gaan rijden.
Er staat intussen dik 90.000 km op m’n ND 2.0. Ik gebruik hem als daily (’t is ook m’n enige wagen). Na een hatchback, sedan en viezitscabrio is dit eigenlijk de eerste wagen die ik zonder verpinken opnieuw zou kiezen. Zelf heb ik momenteel wat last met de multimedia-unit, maar volgende week moet-ie binnen voor onderhoud, en hopelijk komt dat dan wel goed. Zoonlief vindt het ook fantastisch, hij mag namelijk lekker vooraan zitten (wat bij mama niet mag).
@BaRa: Ik snap echt niet dat hij bij jou ook niet achterin moet, net zoals bij de mama…
Leuke blog!
Mijn NC met klapdak is prima geschikt als daily driver en is mede dankzij stoelverwarming ook in de winter comfortabel open te rijden. Ik ervaar de snelweg problemen die je beschrijft niet bij mijn NC. Wel heb ik een voorkeur voor bochtige binnenwegen.

Afgezien van de slechts 130 pk heb ik niets te klagen. Moet de ND toch ook maar eens uitproberen, maar dan met het standaard onderstel.
Hele leuke auto! Ik ben zelf op zoek naar dezelfde uitvoering maar dan met Recarostoelen. Heb vorig jaar een NDRF gehad met die stoelen en dat was perfect. Met als enige minpunt dat het geen volbloed roadster is. Vandaar nu de zoektocht naar een softtop.
@kevindb: Bedankt! Mijn uitvoering is overigens inclusief de Recaro stoelen. https://static.autoblog.nl/images/wp2019/mx-5-recaro-interieur.jpg
@rubenpriest: Nog beter! kon het op de foto’s niet goed zien. Maar dan zijn die stoelen zeker pluspunt nummer 6!
Leuke review! Heb zelf een NA gehad. Super leuk ding. Grappig dat bepaalde aspecten zich nog steeds voor doen.
Prachtige auto en zie je ook in Duitsland veel vaker dan hier. Mazda is een van de betere merken en dat is met de ND ook weer goed te zien. Jammer dat je/jullie zo weinig aan Mazda besteden maar welke elke scheet van VAG plaatsen. Misschien eens liever doen tegen andere importeurs zodat je daar ook eens wordt uitgenodigd
@birdnerd84: Not sure if trolling… Maar we besteden zeker aandacht aan Mazda. Sterker nog, al het nieuws wordt wel gepubliceerd. Prijzen van de CX30? Nog meer info over de SkyActiv-X? Wordt allemaal behandeld ;). Sowieso alle nieuwe modellen.

Volkswagen heeft gewoon veel vaker nieuws. Logisch, het concert heeft een enorm merkenportfolio. En veel van die merken hebben meer modellen in de aanbieding dan Mazda.

PS: check hier al het Mazda gerelateerde nieuws dat de frontpage heeft gehaald:

https://www.autoblog.nl/archive/tag/mazda
@willeme: Je kan het wel goed proberen te praten hoor maar waar is jullie CX-30 en Mazda3 SkyActiv-X rijtest? En nee het is geen getrol. Ik gebruik Mazda als voorbeeld omdat ik dat merk meer volg. AW doet het overigens ook en ook internationaal zie ik het (bv bij carwow). Paait VAG de autopers zoveel meer met tripjes of doet een merk als Mazda er gewoon te weinig aan?
@birdnerd84: Ik praat het niet goed, jij zegt dat wij geen aandacht besteden aan Mazda en dat klopt niet. Dat doen wij dus wel ;). Hier zie je dat er zelfs een Mazda in de AB Garage staat. Hoeveel aandacht is dat?
@willeme: beter lezen. “weinig” is wat anders dan “geen”
@birdnerd84: Ook dan is het niet waar: al het Mazda nieuws haalt gewoon de frontpage. Alle nieuwe modellen, facelifts en nieuwe motoren. Komt er allemaal op ;)
@willeme: Ik bedoel het overigens ook niet te lullig maar vind de autopers teveel afhangen van persberichten en uitnodigingen. Men kan er ook zelf achteraan gaan.
@willeme: oke, beter voorbeeld. BMW 3-serie, 3-serie Touring én 330e rijtest op AB. Maar geen Mazda3, Mazda3 Sedan of Mazda3 SkyActiv-X test te vinden. Waarom is die ratio zo krom?
@birdnerd84: omdat mazda deze auto’s misschien niet altijd aanbied aan de pers? En andere merken dit wel doen?
@peug206: De autopers wordt gewoon uitgenodigd hoor. Zelfs nagevraagd bij Mazda NL.
@birdnerd84: ik wil het wel uitleggen hoor. Het maken van een reportage kost tijd en geld. Autoblog maakt dan de afweging of een rijtest interessant genoeg is voor de lezers of niet. Onder de AB-bezoekers blijkt statistisch dat er weinig (te weinig) animo is voor bijv een Mazda en juist veel animo voor Duitse merken. Dat kan bij een andere autosite weer heel anders zijn. Komt Mazda met een 300 pk sterke sportwagen, dan is weer een ander verhaal en kan hier juist wel animo voor ontstaan. Een auto als de Skoda Scala hebben we ook niet getest, maar die kwam wel weer voorbij tijdens de AB vakantieauto van het jaar verkiezing.

Over je BMW-reactie: op die opnamedagen had BMW meerdere modellen klaarstaan, waardoor bijv de 330e en de 3 Serie Touring tijdens één trip kon worden opgenomen.
@rubenpriest: Jullie houden het zelf ook enorm in stand door alles van Duitse auto’s te posten. Niet zo gek dat jullie zelf zo’n voorkeur creëren. En juist Mazda is tegenwoordig meer een autoliefhebbersmerk dan anderen dus nogal gek dat jullie daar niet op in gaan. Hoe weet je dat AB publiek er niet zit op te wachten als je er geen rijtest van plaatst…?
@birdnerd84: dat lijkt voor jou als buitenstaande lezer misschien zo, maar daar zit een op basis van geanalyseerde data overwogen keuze achter. Daarmee stop ik deze discussie van mijn kant, want je wil of kan het niet begrijpen. Overigens hebben we in 2017 nog een MX-5 in de test gedaan. En ook hier zeg ik weer: de interesse vanuit het Autoblog-publiek was zéér laag tov de vele Duitsers die jij als de boeman ziet.
https://www.autojunk.nl/2017/07/mazda-mx-5-rf-roadtrip-noorwegen-vlog
@birdnerd84: Dat is niet correct: we besteden enorm veel aandacht aan Mazda. Sterker nog, ik denk gezien de grootte van het merk, meer dan aan het gemiddelde automerk. 2.5T motor in de Mazda 6 in de VS? Je kon het hier lezen. SkyActiv-X motor? Yup, stond ook op de Frontpage. De prijzen daarvan? Wederom een apart artikel. Al het Mazda gerelateerde nieuws komt gewoon aan bod. Juist voor de liefhebber. We vinden het zelf ook leuk. Daarom heeft Ruben bijvoorbeeld een Mazda ;). Er is gewoon niet veel meer nieuws, wat logisch is, want Mazda heeft slechts een paar modellen in het gamma. Als er geen nieuws is, kunnen we het ook niet publiceren ;).

https://www.autoblog.nl/archive/tag/mazda

Ook hebben we over Mazda’s uitgebreid geschreven:
https://www.autoblog.nl/nieuws/special-mazda-rx-7-fd3s-118556
https://www.autoblog.nl/nieuws/special-mazda-mx-5-na-108681
https://www.autoblog.nl/nieuws/klassieker-mazda-cosmo-92634
https://www.autoblog.nl/nieuws/techniek-zo-werkt-mazdas-skyactiv-g-88929
https://www.autoblog.nl/nieuws/techniek-wat-je-moet-weten-over-wankelmotoren-81571
https://www.autoblog.nl/nieuws/het-verhaal-van-een-coupe-met-zes-kabouters-108104


Veel leesplezier en een prettig weekend gewenst!
6 maanden. Dat was de tijd tussen de aankoop en verkoop van een MX5 2.0 RF automaat.
Op zich niet aanmoedigend als introductie, toch moet ik zeggen dat ik die auto elke dag mis.
8500km, enkel vrije tijd.
Ooit komt er een vervanger, maar dit keer manueel en mogelijk terug een soft top.

Dat geklaag over het gebrek aan plaats is terecht. Mijn 1m84 krijg je niet (off zeer moeilijk) in de passagiersstoel. Gelukkig rij ik altijd. En de koffer die meer heeft van een grote handschoenkastje heeft gelijk het voordeel aan mijn echtgenote geleerd te hebben dat je ook op vakantie kan met 1/4 van hetgeen je gewoon bent.

Al de rest is, voor een standaard uitvoering, niks dan plezier. Elke zaterdagochtend vroeg ik me af waar ik naartoe kon voor de dag of het weekend. Geen vakantie gepland ? Dat is geen probleem, 5 dagen rondgereden met 3500km extra op de teller. Even thuis, en dan terug weg voor 1500km.

Geen enkele wagen gaf mij zoveel rijplezier. Ook geen Boxster 2.7 245pk, hoe raar dat mag klinken.

De onze werd vervangen door een MCS cabrio. Een heel ander plezier en een stuk praktischer. Maar ik blijf de MX5 missen, want ik neem nooit meer de auto gewoon om te rijden en plezier te hebben, zonder ander doel.
Ik kocht mijn eerste NA omdat ik bang was in slaap te vallen op de snelweg. De Toyota Paseo die ik had was namelijk behoorlijk geschikt voor de snelweg. Blij dat ik de overstap heb gemaakt, want de MX-5 de oprit opsturen is echt een sensatie.
Ik heb exact dezelfde uitvoering (ND, 2.0 met Recaro Sport Pack) sinds een jaar en ben net terug van een roadtrip door Europa waar we zo’n beetje alle mooie passen hebben gedaan. Onwijs veel lol! De balans, de speelsheid, gretig aan het gas – fantastisch!
Omdat ik in de stad woon en een tweede parkeerplaats net zo duur is als een MX-5, gebruik ik ‘m ook als daily. Ik herken me in de voor- en nadelen. Al vind ik het snelweg comfort niet zo slecht – al een stuk comfortabeler dan mijn vorige NC. Heb nog wel de standaard veren er onder zitten (met de standaard Bilstein dempers), wellicht dat dat iets scheelt.
Heb je ook de Apple Carplay / Android Auto upgrade laten uitvoeren? Ik twijfelde eerst want toch wel prijzig (350 euro) maar ben er super blij mee. Heel erg handig om Google Maps op het grote scherm te zien en te kunnen bedienen met de controller.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).