De Porsche Taycan is erg mooi in rood

Auteur: , 19 Reacties

Alhoewel blauw hem ook goed staat.

De Porsche Taycan was het grootste nieuws van afgelopen week en is een van de absolute toppers op de IAA. De auto weet de nodige tongen los te maken. Het is heel erg cliché, maar de Taycan is de Porsche onder de elektrische auto’s.

We hebben de vergelijking al eens gemaakt met de Model S, maar die is behoorlijk krom. De Taycan is een compleet andere auto, ondanks enkele overeenkomsten op papier. Met name het interieur staat op zo’n hoger peil, dat elke vergelijking mank gaat. Een Mora-kroketje kan lekker zijn, maar dit is een Master Kobe Wagyu steak. Net zoveel calorieen, maar veel verfijnder.

Je moet hem alleen niet in het wit bestellen met deze zwarte velgen met wit velgbed. Daarmee doet ‘ie erg denk aan de Mission-E Concept van járen geleden. Als je ‘m dan in het echt ziet, zie je vooral dat ‘ie net even wat minder spectaculair is. Logisch, die typische concept-lijnen moeten ietwat opgeofferd worden, omwille van praktische eisen die aan een auto gesteld worden.

Als je iets verder scrollt door de gallery
zie je de Taycan zoals ‘ie op zijn mooist is. In het rood is het namelijk een plaatje van een auto, een soort vierdeurs 911 zoals de Panamera dat net níet is. Overigens staan er alleen maar Taycans in ‘Turbo’ en ‘Turbo S’ uitvoering, maar reken er maar op dat er goedkopere modellen zullen volgen.19 reacties

Ik ga voor een blauwe. Mooi man.
Ik denk dat hij het mooiste is in het blauw met een wit lederen interieur. Wel even om een setje andere wielen, want wat Porsche standaard levert ziet er niet uit. De centerlocks van de vorige 911 Turbo S zullen vast mooi staan. zoiets :

https://i.ibb.co/zbDZnpD/2016-porsche-911-turbo-s-coupehr8logo-w746h497.jpg
@dutchdriftking: precies! Die zouden hem top staan.
@dutchdriftking: zolang het maar geen witte is, bweh.
Prachtig ontworpen auto! En doe dan maar een blauwe graag. Héél graag.
#teamBlauw
Wat een mooie auto

de Turbo en Turbo s zijn mij wat te duur ,benieuwd naar de basismodellen..
Startprijs in BE rond de 84 k dus voor NL zal dit ook die richting uitgaan. Porsche Antwerpen heeft al redelijk wat bestellingen binnen sinds de officiële lancering. Ook Panamera rijders wisselen hun wagen in werd me bericht! Zo zie je maar dat echte Porschisten niet afkerend staan tegen elektrisch rijden.
@dwfc: Je bedoelt niet afkerig zijn van een hogere fiscale aftrekbaarheid? :)
@stijnb: Dat is dankzij onze regeringen een bijkomende factor !
Oh, da’s jammer… De Taycan Turbo heeft een lelijkere neus dan de Turbo S… Was dat nodig? Zo verkoop je wel meer Turbo S-en..
@jochempie: Als je het hebt over die extra grote (en naar mening idd minder mooie) gaten in de voorkant van die rode, die hebben niets te maken met Turbo of Turbo S. Is een of ander extra sportpakket achtig iets. Zonder (met de kleinere gaten) issie mooier. Doe maar een blauwe!
@jdbn: Oh! Nou da’s top, sportpakket links laten liggen dus!
Benieuwd welke YT-er hem als eerste heeft!
@ericc: Ja en dan zo’n “snotneus” van 19 die erin rijdt.. :/ Ja jaloezie mag soms wel.
Ik vind die rode en die blauwe erg mooi.
Zo wordt elektrisch rijden opeens een optie (ik vergeet gemakshalve even het prijskaartje, het gaat om het principe).
@bfvo: Dit is inderdaad wel de mooiste EV van het moment. Al zal de Audi E-tron GT er ook mooi uitzien. Prijs kijken we inderdaad niet naar want een Zoe is nog even boven budget.
Wat heeft ie nou aan zijn kont hangen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).