ABT geeft de nieuwe Audi A8 een goede beurt

Auteur: , 16 Reacties

Begint het al oud te worden?

ABT Audi A8

Door de verschillende krachtige motoren die de A8 in zijn leven heeft gekregen, is het lastig om Audi’s grootste sedan enkel te zien als een luxe slee. Hoewel hij niet per se met dat doel in het achterhoofd is gebouwd, kan de bolide wel degelijk dienen als een sportieve auto. Meer dan een jaar na de officiële onthulling van de nieuwe A8 (rijtest), presenteert ABT de visuele stukken die deze karaktertrekken benadrukken.

Het aerodynamische pakket dat ABT voor de Audi A8 in elkaar heeft geknutseld, omvat een reeks sportieve onderdelen die er zeker niet verkeerd uitzien. Voor 2.252 euro krijg je een subtiele voorspoiler, een aangepaste achterbumper en een diffuser. Betaal je nog eens 1.168 euro, dan krijg je er een uit carbon vervaardigde achterspoiler bij. De vraag is of dit je beter ligt dan Audi’s eigen sportpakket.

ABT Audi A8

ABT laat de binnenzijde niet onaangetast. De Duitsers zeggen een aantal veranderingen te hebben doorgevoerd, maar meer dan de inmiddels bekende schakelpook willen ze niet onder de aandacht brengen. Foto’s ervan krijgen we ook niet. Wel durft ABT alvast de nieuwe velgen te laten zien, die beschikbaar worden gemaakt in de maten 20″ tot en met 22″.

De onthulling van ABT’s sportieve onderdelen voor de Audi A8 komt ongeveer een half jaar nadat de huistuner van VAG licht scheen op de motorische tuning die ze voor de limousine maakten. Wil je de A8 helemaal afmaken, dan smijt je naast de optische tuning eveneens het ECU-pakket van de Duitsers over de bolide heen. Hiermee stijgt het vermogen van de 3.0 TDI van 286 pk en 600 Nm naar 330 pk en 650 Nm. Afgezien van meer vermogen zorgt de tuning van ABT Sportsline er ook voor dat de motor in een veilig gebied blijft opereren. Klanten die dit aanschaffen, vergroten de kans dat de motor het plotseling begeeft dus niet.

ABT Audi A816 reacties

Maar leveren ze ook zichtbare uitlaten?
@leaper035t: als je kijkt naar de eerste zou ik denken van niet
Kunnen ze niet eens nieuwe velgen ontwerpen?
Als deze serie A8 een ding niet is, is het sportief. ABT verandert hier met 2 bumpertjes en wat extra vermogen niet echt mee.
De voorzijde met al die lijnen oogt zo wel erg druk.
@silverscope: dat was ook mijn gedachte
Iedereen moet gewoon eens even stoppen met die walgelijke zwarte proleten velgen. Je kunt zo onderhand niet eens meer normale kleur velgen aanvinken op de optielijst. Zeer slechte ontwikkeling.
@cpp1: Meestal zijn het de grote velgen die zwart worden gemaakt en grote velgen is natuurlijk al voor proleten dus mogen ook net zo goed zwart zijn. Een suffe grijze slee kan ze wat mij betreft prima hebben.
@evdw: juist niet… lijken ze alleen nog maar meer pauper omdat ze alleen grotr zwarte velgen hebt. Voor grote velgen moet je een grote auto hebben, met zichtbare uitstraling van ik ben de baas van de maffia. Niet ik ben het drugsdealertje van om de hoek.
@peug206: Grote velgen is natuurlijk relatief, tov de auto.
@cpp1: het staat inderdaad zelden goed. Bij een GT3 RS in lava orange of hoe dat ook heet vind ik t nog wel te pruimen.

Op al die vijfdehands proletenbakken of nieuwe schraapversies is het sowieso geen gezicht en op een al dan niet sportieve slee als deze ook niet
De achterkant ziet eruit als een dikke vadsige rokende brabantse worstfabriek vertegenwoordiger
@shadowbroker: zeer mooi.verwood
“Wil je de A8 helemaal afmaken, dan smijt je naast de optische tuning eveneens het ECU-pakket van de Duitsers over de bolide heen.”

Tjonge jonge, schrijf toch eens normaal joh. Populistische manier van schrijven hier. Mensen moeten eens beginnen met de ECU i.p.v. al dat Tupperware waar nog maar weinig auto’s mooier van worden.
Goh, een bekende tuner heeft een dikke auto van een groot merk nog dikker gemaakt met bumpers en een chip. Makkelijk scoren zo. Gaap.

Maak me wakker als er een of andere handige Koreaan een Kia Picanto met 150pk de weg op stuurt.
Volgens mij hebben ze alleen het kenteken vervangen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).