ABT maakt de lekkerste Audi SQ5 TDI

Auteur: , 12 Reacties

Kijk maar.

Dieselmotoren zijn wellicht niet meer zo “van deze tijd”, noch zijn ze zo sportief als een goede benzinemotor, de Volkswagen Group legt ze wat graag in zijn nieuwe S-modellen. De SQ5 is momenteel bijvoorbeeld wederom verkrijgbaar met een pittige zelfontbrander. Inmiddels heeft ABT zijn interpretatie op deze TDI onthuld en die is absoluut niet mis.

De nieuwe Audi SQ5 TDI wordt standaard geleverd met een drieliter dieselmotor, die 350 pk levert en 700 Nm aan koppel. Het hoge prestatiecijfer is deels een resultaat van een elektrische compressor die in de aandrijflijn is verwerkt. ABT weet de cijfers nog verder de lucht in te stuwen, door een kleine performance upgrade toe te passen. Na enig knutselwerk perst de auto er voortaan 390 pk en 760 Nm uit. Qua acceleratiewerk maakt het nét het verschil. In plaats van 5,1 seconden doet de SQ5 TDI er nu 4,9 seconden over. Zo hoor je toch weer bij een beter clubje.

Afgezien van de aanpassingen die betrekking hebben tot de prestaties, heeft ABT natuurlijk ook geregeld dat hij aantrekkelijker voor de dag komt. De wijzigingen zijn subtiel, maar hebben effect – als een goede baslijn in een muziekstuk. Zo is de koets iets verlaagd, is er een stijlvolle spoilerset toegevoegd en rolt hij op 22″ velgen. De zogenaamde HR Aero wielen zijn de kers op de taart.12 reacties

Zijaanzicht precies een cayenne of macan
@ddimi: Cayenne en Macan hebben niet echt hetzelfde zijaanzicht
Zou je die gekke “aero” schijf ook uit de velg kunnen halen? Rest vh velgdesign is wel aantrekkelijk.
@ouwedibbes83: je kan ze met en zonder schijf bestellen.
Als ik @wouter mag geloven kan je beter energie steken in de software van de automaat, en trekkracht bij lage toeren ook de gasrespons mag beter. Vermogen en koppel an sich was er al voldoende.
Aero velgen? Eerder ideale velgen voor als je kleine remmen hebt, maar toch grote velgen wilt rijden ;-)
En het allerbelangrijkste wordt vergeten; echte uitlaatpijpen!
Lekker bezig, een SUV kopen voor de “verhoogde instap en overzicht op de baan”, om hem vervolgens te verlagen en sportiever te maken… De eerste die een liftkit en terreinbanden levert met een snorkel en dikke chip krijgt een pluim van me.
Altijd dat doorsteken dat een diesel niet sportief is. Ok, je hebt niet de sound van een dikke 6 of 8 cilinder benzine of een hoogtoerige schreeuwer, maar een dikke diesel blaas het gros van de benzines op de straat weg. Mijn gekietelde 330d met 6 in lijn diesel heeft niet veel moeite.
@hollow: fijn voor je
Lekker kleurtje, zit alleen op de verkeerde auto.
@jipino: lekkere tekst komt alleen van de verkeerde sukkel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).