Autoblog-advies: dagelijks vervoer voor vrijgezel (€4.500)

Auteur: , 81 Reacties

Vandaag gaan we op zoek naar een vrouwvriendelijke auto voor een visliefhebber!

Tundra

Trouwe Autoblog lezers Rob en Ward informeerden de redactie. De heren zaten nogal in het haar met hun vriend. Ze hebben al wat datingsites (soort marktplaats, maar dan voor vrijgezelle mensen) afgestruind met beperkt succes. Nu het einde van de auto van Bart er aan zit te komen, veranderden de vrienden van strategie. Een nieuwe auto moet ook kunnen zorgen voor een nieuwe vriendin. De huidige auto is een Opel Corsa B, volgens de vrienden van Bart een “hopeloos stuk brik, dat met tie-wraps bij elkaar wordt gehouden en de vrouwtjes afschrikt“.

Bart zijn hobby is vissen. Hij doet dit graag en al zijn geld gaat er in zitten. Dit betekent niet alleen dat het budget beperkt is tot zo’n €4.500, maar ook dat er voldoende ruimte moet zijn voor het visgerei. Dit schijnt meer dan alleen een bak met wurmen te zijn (plakrijst, wasabi etc).

We zetten de wensen en eisen even keurig in een tabel:

Huidige /vorige auto's:Opel Corsa B
Koop / lease:Koop
Zakelijk / privé:Privé
Budget:€4.500
Jaarkilometrage:15.000 - 20.000
Brandstofvoorkeur:Benzine
Reden aanschaf andere auto:Huidige auto is 'op'
Gezinssamenstelling:1 volwassenne
Voorkeursmerken /modellen:Hatchback
No-go modellen / merken:Aixam en BMW

De redactie heeft wekenlang vergaderd over de beste keuze. Want in het budget zijn er voldoende vissen in de zee om Bart zowel aan een vrouw als aan een auto te helpen. We houden ons echter liever bezig met dat waar wij goed in zijn. Dat begreep @MauritsH anders en hij kwam met allerlei tips, moves en openingszinnen. De rest van de redactie kwam op de volgende aanbevelingen:

Saab 9-3 Liftback 2.0t SE
Als het een Hatchback moet zijn is de Saab 9-3 een goede optie. De auto is bijna zo ruim en flexibel als een stationwagon. Daarbij is het een Saab, dus als Bart een coltrui aantrekt plus een klein brilletje opzet is hij ineens een stuk intelligenter. Nog een voordeel van de 9-3: als Bart daadwerkelijk een dame binnen heeft gehengeld, kom je erachter dat een 9-3 van deze generatie nogal smal is: je zit echt dicht op elkaar. Graag gedaan, Bart. In het budget vind je diverse mooie 9-3’s bij gerenommeerde handelaren. De 2.0 met lage druk turbo is fijn in de omgang en snel zat. Onderhoud en onderdelen kunnen wat duurder uitvallen, dus zorg dat je een goede specialist vindt en haal de onderdelen bij de sloop. Nadeel is wel dat de vrouwen die Saabs interessant vinden gaan praten over Nietsche, Kafka en Johan Derksen.

Saab

Alfa Romeo 156 Sportwagon
Wil je een beetje in de smaak vallen bij vrouwen, kun je niet voor komen rijden in een Ford Mondeo. Die rijd je als je al een vrouw hebt. En drie kinderen. We zoeken dus een pauwenstaart op wielen. Een Alfa Romeo, uiteraard. Een 159 in dit budget is een beetje lastig, maar wat te denken van een 156 Sportwagon? Ok, het is een beetje vlees noch vis: echt een stationwagon is het qua ruimte niet, maar de visspullen passen er net in. Voor €4.500 kun je de mooiste exemplaren uitzoeken. Qua motoren bieden de 1.6 en 1.8 Twin Spark motoren prima prestaties, maar je wilt de V6. De 2.5 is wat dorstig, maar vrouwen vallen echt voor het geluid van een Busso V6. Echt waar. Check deze video van Casper waar je op moet letten.

Alfa

Renault Grand Espace 2.0 16v Expression
Rob en Ward benoemde het “bronstig gebrul” dat Bart nog wel eens ten gehore brengt. Tsja, als de dierlijke driften de overhand nemen en er ruimte nodig is voor de hobby, kun je ook gewoon op de zaken vooruit lopen. Een van de beste viriliteitssymbolen ter wereld is een full-size MPV. Nadeel is dat ze een nogal zwaar zijn, alhoewel dat in het geval van de Grand Espace van de derde generatie nog wel meeviel. Deze had een kunststof carrosserie en was enkele honderden kilo’s lichter dan zijn opvolger. Ga gewoon voor de 2.0 liter in normale Expression uitvoering. Je gaat de ruimte benutten, niet de opties.

Renault Grand Espace

Cadillac Fleetwood Brougham
We weten niet of Bart handig is met sleutelen. Hopelijk wel, want dan behoort een Cadillac Fleetwood Brougham tot de mogelijkheden. Met deze auto moet je wel een beetje een boter bij de vis doen en een ondernemersgeest kweken, dan is er veel mogelijk. Je kan als snorder Uberpop chauffeur aan de slag. Het is niet duidelijk hoeveel vriendinnen Bart in gedachten heeft, maar met deze auto kun je ze perfect rondbrengen naar adresjes. In het budget vallen alleen exemplaren met veel werk en een zescilinder, voldoende vriendinnen hebben kan een must zijn.

Cadillac

Peugeot Partner 2.0 HDI
Op zo veel manieren is de Peugeot Partner die ideale auto. Ten eerste de naam: Partner. Zelfs als Bart vrijgezel is, heeft hij een Partner. Ander groot voordeel is de ruimte achterin. Daar is voldoende ruimte voor visgerei en een matras, voor als Bart weer eens vergeten is een slaapplaats te regelen. Ook om vrouwen te boeien kan het een interessante auto zijn, want het is een tweezitter, doet het altijd goed aan in de kroeg. En zolang je niet met twee mannen in een tweezitter zit, is het goed gekeurd door Sacha. Wel uit de buurt van scholen blijven.

Partner

Audi TT Coupe 1.8 5v Turbo
Zie het als een Peugeot Partner, alleen zul je zelf uit moeten vissen waar je dan je matras laat. De Audi TT van de eerste generatie (aankoop advies) is nog altijd een bijzondere verschijning. Het was destijds een flink succes, dus dat betekent dat je voor 4,5k flink wat keuze hebt. De 180pk versie is al behoorlijk vlot. Het achterbankje stelt niet veel voor, dus daar kun je sushikit liggen. Dat het geen nieuwe Audi TT is zien vrouwen niet, zeker niet als je er bijzondere velgen onder zet en een wrapje over de koets doet. Technisch gezien is het gewoon een Golf, dus onderdelen en onderhoud is gemakkelijk te regelen. Mochten de ‘vrouwtjes’ van het andere geslacht zijn is de TT nog steeds een perfecte match.

TT

Jaguar XJ 3.2 Executive
Afhankelijk hoe het zit met de aardappel van Bart. Als deze al voldoende is gekweekt kun je dit serieus overwegen. Om de kosten te beperken kun je het beste de XJR laten staan en  gaan voor een 3.2 Executive. Was destijds de instapper, maar dat zie je er niet aan af. Nu lijkt het een dure optie, maar dat valt reuze mee. Ok, de auto zelf is iets duurder om rijdend te houden, maar als we Jeremy en Richard mogen geloven hoeven Jaguar rijders nooit nota’s en rekeningen te betalen. Scheelt weer. Er staan er niet heel veel te koop, dus zoek en hap snel toe, anders vis je misschien achter het net.

Jaaag

Yolo: Mazda 3 1.6 Touring
Jazeker, deze had Mazda 3 vroeger ook nog in de aanbieding. Volvo had de C30 en ook de Ford Focus visten in dezelfde vijver. Vandaag opteren wij voor de Mazda. De 3 heeft een geheel eigen scherp gesneden koets. Het interieur is ruim, goed afgewerkt en zowaar origineel. De 1.6 motor stort maar liefst 105 (!) paarden op de vooras. Niet mis. Voor 4,5k heb je een heel ordentelijk exemplaar met net een ton op de klok, dus je kan er nog eventjes mee door. Omdat Bart van vissen houdt zit hij goed, want er zijn voldoende Mazda 3’s te vinden met een badge van een vis achterop.

Mazda

Wil jij ook advies over je volgende auto? Mail dan naar tips-apenstaart-autoblog-punt-nl met het onderwerp Autoblog-Advies. Voorzie ons dan van de gegevens in de tabel en beschrijf duidelijk eventuele andere zaken die relevant zijn! Wie weet vinden wij jouw volgende droom-auto!81 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Als ik de keuze had… die cadillac, geweldige bak!
@uselessguy: Alleen niet echt een chickmagnet..
@clarkson: niet? Het ligt er aan wat je zoekt.
@xiran: als jij een 800 kilo wegende hamburger vreetend stuk vet in bed wil, moet je de cadilac nemen. anders zou ik een mooi pak kopen, en de jaguar kiezen.
@gwnbmw: nee dankje. Ik doelde op vrouwen die niet burgerlijk zijn en vrouwen die niet vallen op je portemonnee.

De associatie tussen Amerikaans en 800kg volg ik niet helemaal. Waar het hart vol van is zullen we maar zeggen.
@xiran: amerikanen staan ongeveer gelijk aan dik, sloom, op mcdonalds hamburgers en cola levende wezens zonder hersenen toch?
@gwnbmw: ga er een x heen zou ik zeggen. Je denkt in stereotypes.
@xiran: ik denk niet in stereotypes, ik denk aan ervaring. tussenstop met het vliegtuig naar canada. heel t vliegveld loopt vol met in de mcdonals woonende mensen. of met die atletiek lovers. er zit geen middenmoot in…
@clarkson: damn..jij koopt een auto die alleen (in jouw beleving) een chickmagnet is? Wake up, het is 2016. Vrouwen geven alleen nog wat om de Samsung s7 en iPhone 6. En hun 500 scharrels op Facebook.
@sanderm3: wat vooral belangrijk schijnt te zijn; de schoenen die je draagt.
@camber24: klopt. En je móét zoveel mogelijk op een voetballer of Justin Bliebert lijken.
@sanderm3: precies. Een narcistisch kapsel er dan ook bij.
@camber24: aangevuld maar een berg oerlelijke tatoeage’s, want…yolo?!
@sanderm3: Oeh, goeie! Was ik vergeten idd
@camber24: je kleding- en shoenkeuze kan heel snel het verschil maken! Uiteindelijk is het ook vooral handig als je niet compleet sociaal awkward bent.
@sanderm3: Nee bij mij maakt het niet uit wat voor auto ik rijd.
@clarkson: aha, dat verklaart een hoop…

Maar zeker standaard is zo’n cadillac volgens mij een nette wagen hoor. Ik ben geen vrouw, maar volgens mij doet het soort auto er niet echt toe, zolang die er maar enigzins normaal uit ziet (oftewel, het vrouwelijk schoon wil niet voor schut rijden).
Heel raar, maar in mijn Opel Corsa-TR heb ik mijn record gevestigd, het record vrouwen op de rug leggen dus. Wat meteen aangeeft dat de meeste vrouwen niet geintereseerd zijn in welke auto je hebt.
Die Jag is geniaal!
Wat een heerlijk geschreven artikel. Woordgrapjes te over en heerlijke zinnen. De adviezen zijn erg leuk al neem ik er een aantal met een korreltje zout. Als ik het goed begrijp is Bart op zoek naar een redelijk ruime auto die ook nog eens schappelijk oogt. Ga dan voor de Alfa, zowel in sedan als in station uitvoering een prachtige auto. En anders de Saab, schitterend model. De Mazda 3 is een leuke hatchback, ik vind hem totaal niet oud ogen wat zijn concurrentie wel begint te doen.
@viezefreddyw: ik heb nooit kunnen wennen aan die achterzijde van de 3, bij dat model opteer ik echt voor de sedan.
@viezefreddyw: inderdaad echt genieten, prachtig ook dat grapje over dat visje op de achterkant van de Mazda 3, heel herkenbaar…
De alfa :)
Ik zou op zoek gaan naar een XC70 Cross Country. En dat zeg ik als niet-Volvo liefhebber!
@Jochempie: voor 4,5 haha
@alex1589: Volgens Autoscout staan er in NL 13 te koop tot 4500 euro…
Ik zou hem een puppy geven.

Een auto gaat niet echt werken bij de vrouwtjes. Tenminste voor €4500,- ga je geen panty dropper vinden.
@clarkson: Fiat barchetta/ alfa Romeo gt of gtv.
@xiran: Jullie denken dat dat soort auto’s helpt bij het aantrekken van een dame? Volgens mij kijken die eerder naar een dikke BMW of Audi. Een A4 B6 zou volgens mij wel werken.
@Jochempie: inderdaad, een knappe E46 werkt vaak ook wel
@Jochempie: hahaha weer een gevalletje hangt ervaar wat voor vrouw je zoekt.
Er zijn er die ook vallen voor een c70 cabrio uit 99(306pk helpt wel) of een 156 sedan 3.2 V6 in het rood.
Alle 2 vielen ze hier in de smaak ?
@imre741: En dan heb je nog de dames die zich geen donder interesseren waarin je rijdt :)
@Jochempie: nee maar stiekem willen ze altijd wel iets diks. Geen e46 dat begint een kamper bak te worden. De e36 begint langzaam een klassieker te worden.
@xiran: iets diks… Je hebt het over auto’s, toch…?
@e1000bmw523i: tuurlijk ik val niet op dikke chicks, ook niet op magere overigens.
@xiran: Ik had het over waar die chicks voor vallen… ;)
@xiran: Klopt inderdaad, in januari heb ik een zwarte e36 coupé gekocht en daar trek je meer bekijks mee dan dat ik had gedacht.

https://www.flickr.com/gp/[email protected]/MM3aX8

OT: Ik zou voor de Audi TT gaan, in het begin vond ik er niks aan, maar de laatste paar jaar ben ik ‘m steeds leuker gaan vinden.
@danielj: mooi ding. Hij is precies goed! Ingetogen met mooie details.
@Jochempie: Vertellen dat je fanatiek visser bent helpt trouwens ook goed.

@Jochempie: ik zou voor een 944 gaan dan. Boeiend dat ie technisch niet super is. Als ie rijdt dan ben je de man! Porsche is pussymagnet;)
Espace als vrijgezel… Rare keuze..
Met deze tips gaat Bart zeker een leuke vriend vinden! (Redactie moet wat vaker in de vrouwenbladen duiken)
Dat de mazda in dit rijtje de yolo optie is kan ik niet helemaal plaatsen…
De audi dan maar
“Zelfs als Bart vrijgezel is, heeft hij een Partner”
Ik ga stuk! :D
Bart is visliefhebber en zoekt nog een beeldschone dame…

De Citroën DS natuurlijk! Niet de nieuwe, maar zo’n ouwe snoek.

Twee vliegen in één klap.
@moveyourmind: Helemaal mee eens! En vaste lasten zijn ook nog eens laag doordat de meesten de leeftijd van 40 jaar al bereikt hebben (helemaal icm. LPG). Daarbij is het rijden een echte belevenis en doet het niet eens veel onder van een moderne auto. Keerpuntje is wel de onderhouds interval van 5.000km voor de motor en 7.500km voor de bak..
Zo’n 9-3 in een kek kleurtje zou een mooie combi zijn
Een gave Jeep Wagoneer!
Denk dat het feit dat vissen zijn grootste hobby is, een groter probleem is voor de vrouwtjes, dan zijn Opel die met tyraps aan elkaar hangt…
@cpp1: ik denk inderdaad ook niet dat het aan de Opel ligt. En patsen met een auto gaat ook echt niet helpen. Misschien dat je met een Lambo en Ferrari een leuke golddigster aan de haak weet te slaan, maar denk niet dat je daar op zit te wachten.
Hey Bart ..

You like fishdicks ??
@lincoln: haha you made my day
Wat meer vissen naar de dames Bart anders wordt het nooit wat ;)
De Peugeot. Misstaat echt niet…
Of je neemt een andere hobby!
Tip voor Bart, zeg niet dat je hobby vissen is. Voor uren naar een dobber staren, sixpack bier achter de kiezen, en ook nog eens harder naar vis stinken dan z’n potentiële vriendin. Gaat niet werken. Vinden ze niet interessant genoeg. Verzin gewoon dat je aan kitesurfen doet ofzo.

OT: ik zou een C segmenter kiezen, en voor het eerst alle keuzes van Willem terzijde schuiven. Mooie knappe Focus bv. Of een 147.

@camber24: mwoa, niet helemaal mee eens. Als hij echt gepassioneerd is over vissen en daar enthousiast over verteld is dat echt niet verkeerd. Plus je voordoen als een ander hou je toch niet vol.

OT: Een maat van me had een oude Mini, daarmee kreeg hij wel flink wat aandacht!
Een mazda mx5. Of elke andere auto die goed stuurt maar geen ruimte voor vishengels heeft. Vissen en vrouwen vinden gaat lastig samen.

Uit mijn persoonlijke ervaring kan ik vertellen dat een Mercedes w123 ook vrouwen aantrekt. Wel in een leuk kleurtje doen. En benzine, heel belangrijk dat er geen nagelende diesel in ligt.
@lekbak: Uit persoonlijke ervaring kan ik je vertellen dat een MX-5 het niet altijd goed doet. M’n vriendin vind ‘m maar gay :)
@lekbak: W123 of een oude(re) Volvo inderdaad.
Volvo C70 Cabrio
Fiat 124 importeren.
Een auto om vrouwen mee te trekken is volgens mij een auto die ze zelf ook leuk vinden. Wel een beetje met een randje. Kan er maar eentje zijn: MINI Cooper. Valt nog binnen budget ook. Schrijft niet veel af, stuurt leuk. Beste keus.
Haha, er is totaal geen lijn in dit advies te ontdekken. Schitterend. Een oude Transporter of een Mercedes Sprinter is ook wel een idee, kun je ook nog een bootje meenemen!
VOLWASSENNE?!

Ik zou een cherokee 4.0 HO nemen.
Zon Mazda 3 hebben mijn ouders ook.
Die hebben de evolution uitvoering met mps onderstel en 1.6.
Rijdt lekker fel en ruimte zat.
Mijn vader vist namelijk ook graag en in zon Mazda heb je ruimte zat als je de achterbank plat gooit.
Ik zou voor de TT gaan.
Stoelverwarming lekkere warme billetjes voor je vrouw
@simonvb: een TT doet het inderdaad vast goed bij de plaatselijke Mac na het vissen
“Nadeel is wel dat de vrouwen die Saabs interessant vinden gaan praten over Nietsche, Kafka en Johan Derksen.”

@willeme Geweldig dit. Ook genoten van de rest van het artikel trouwens.
http://www.autowereld.nl/pontiac/le-mans/3-8-safari-wagon-18647854/details.html Met deze auto komt hij wat mij betreft goed voor de dag en heeft hij ruimte voor al zijn visspullen èn een matras
@realracing3: Goeie keus! Aardige conditie zo op het eerste gezicht, ruimte voor een harem én hobbyspul!

2 maren:
Velgen. Zie stiekem toch liever het stock spul.
Motor. Wat is het nou? Heeft ie de 3.8 V6, of de Chevrolet 5l V8. Gegevens vermelden de V6, maar bij extra info staat er V8.
Mijn keuze;

Een Audi TT & stoppen met vissen, vrouwen houden niet van die beesten, en ook niet van de geur ervan.
@ghost: er zijn vrouwen die de zilte lucht van de zee met zich mee dragen….
Bedankt iedereen voor de reacties. De mazda 3 hadden Rob en ik ook al voorgesteld. We zullen laten weten wat het geworden is.

Ciao, Ward
De Jaguar, natuurlijk. Zonder enige twijfel. Behalve misschien de Caddy. Giet me vol bier voor je me vraagt welke ik wil en het zou weleens de de yank kunnen worden in plaats van de nobele Brit.
Prachtig geschreven stuk! Echt genoten!

Ik zou zeker voor de Caddy zijn gegaan. Maar: ‘In het budget vallen alleen exemplaren met veel werk en een zescilinder.’, dit vind ik wel erg jammer. Ik hoef niet per se eentje in concoursstaat en een 6 cilinder vind ik niet passen in een 80s RWD sedan uit ‘Murica.
Saab met stipt op 1!

Voor 4,5K kan je met een beetje goed zoeken ook een hele nette 185PK HPT of met een beetje mazzel 1 vd eerste FPT’s/Aero’s met 205PK’s. Ga zeker voor een versie met turbo, i’tjes zijn voor mietjes.

Bovendien staat Saab voor klasse, iedereen weet; Bitches like Class.
Ik zou de TT uit het lijstje kiezen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).