Belangrijkste Rolls-Royce bevestigd uit productie

Auteur: , 20 Reacties

R.I.P.

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Wie denkt aan het ‘nieuwe Rolls-Royce’, denkt waarschijnlijk aan de Phantom (special). Een project van BMW waar geen plafond te zien was op het gebied van statigheid en luxe. Dat blijkt een recept voor succes geweest te zijn. Nog steeds is Rolls-Royce een automerk wat geen uitleg nodig heeft, zelfs voor leken op het gebied van auto’s. Het succesrecept heeft te maken met natuurlijk het feit dat er weinig auto’s zijn met luxe op het gebied van de Engelse sleeën, maar ook andere zaken. Ten eerste: de oneindige mogelijkheden voor het aanpassen van een RR in je eigen smaak: wat ook veel klanten doen. En een tweede ding, wat niet zo veel te maken heeft met de Phantom.

De Phantom is de imagobouwer. De grootste, dikste, meest luxueuze wat ze te bieden hebben/hadden. Maar het is zeker niet de best verkopende Rolls, verre van zelfs. Oké, dat is de nieuwe Cullinan, maar daarvoor was het de ‘baby-Rolls’. De mini-Phantom. Dat klinkt kleinerend, maar dat is hetzelfde als de op één na duurste champagne bestellen in een restaurant. Nog steeds een duur grapje en stiekem de beste keuze. In dit geval gaat het om de Ghost.

Dus, wat krijg je door de op één na duurste Rolls te bestellen? Op het gebied van luxe hoef je in ieder geval niks in te leveren. Het is vooral formaat waarop je een kleine concessie moet maken, maar om nou te zeggen dat de Ghost klein is? Absoluut niet. En zelfs de 6,75 liter grote V12 is de aandrijflijn voor de baby-Rolls. Zoals Jeremy Clarkson dan ook zei: het enige nadeel van de Ghost is dat het de kleine Phantom is. Je enige vrees is dus gekleineerd worden door Phantom-eigenaren. En als je dat niks interesseert, is de Ghost perfect. Als je niet houdt van rondgechauffeurd worden, bood die auto ook nog een goede basis voor de Wraith (coupé) en wie van de open lucht houdt kon terecht in de Dawn, de cabrioversie van de Ghost. Kortom: wie geen Phantom-vrees heeft, hoeft de upgrade naar Phantom helemaal niet te maken. Veel mensen doen dat dus ook niet. De Ghost verkoopt beter dan zijn grote broer.

Ghost Series II

Er kleeft maar één nadeel aan de Ghost: je hebt te maken met een auto uit 2009. Uiteraard met een facelift tussendoor, maar tien jaar is tien jaar. Is het erg? Waarschijnlijk niet, de Phantom hield het ook een jaar of veertien vol. Rolls-Royce houdt het bij de Ghost op een mooi decennium. De auto gaat uit productie. Goed, dat kon je al uitmaken aan de hand van het feit dat er gecamoufleerde testauto’s van RR te spotten zijn, maar tussen de regels door is het nu officieel.

Rolls-Royce meldt het namelijk als een ‘oh ja!’ in een persbericht. Dat persbericht meldt enkel dat zij op de NEC Motor Show in Birmingham staan met een Ghost Black Badge om het 10-jarig jubileum van die auto te vieren. Ze formuleren het echter als ‘de Ghost die na 10 jaar uit productie gaat’. Niet dat ze het lijken te verdoezelen, maar een officieel apart persbericht met dit statement ontbreekt en we moeten het dus opmaken uit een persbericht over de NEC.

De nieuwe Ghost zal net zoals de vorige lijken op de Phantom, maar het ietsje subtieler aanpakken. Het betekent dat de auto van de grond af aan opnieuw ontworpen is. Aangezien de V12 nog in de Phantom zit, lijkt die ook een rol te spelen voor de nieuwe Ghost. Maar gezien de huidige ontwikkelingen moet je niet uitsluiten dat Rolls-Royce aan de downsizing gaat.20 reacties

Helaas is RR sinds ongeveer 2003 een automerk voor rappende negers, voetballers en iets te blonde mensen…
@bentley1969: Aldus “bentley”1969
@posthumus: Ja… ‘Bentley’ is ook redelijk ruk!
@bentley1969: je beschrijft de Continental GT. RR en Bentley zijn verpauperd
@bentley1969: daarvoor van dictators, drugsbaronnen, maffiabazen en allerlei witte boorden criminelen. RR is er wat clientèle betreft stevig op vooruit gegaan. Met ‘wit’ geld draait het bedrijf toch net even wat beter.
@bentley1969: dussss? Met name de Phantom is een icoon
@bentley1969: Nou… het zijn die specifieke medemensen die hun RR etaleren op social media en daar aandacht mee trekken. Dat is echter niet het volledige clientèle, wel integendeel. Als RR het enkel van die crowd moest hebben, waren ze failliet.
@bentley1969: gast, de Engelse rockers uit de 60s en 70s beschilderden hun Rollers met de hand en reden ze een zwembad in. Of is dat oké omdat het een ander muziekgenre of huidskleur betrof?
Ik sta er meer van te kijken dat het alweer 10 jaar geleden is dat de Ghost geïntroduceerd werd. We zijn alweer een heel decennium later. Fuckaduck..
De beste reden om een Ghost te kopen: het feit dat de Ghost (2009) nieuwer is dan de Phantom (2003). Tussen 2003-2009 zijn veel zaken aangepakt bij Rolls Royce o.a. navigatie, veiligheidssystemen, wielmaat etc.
Sjezus, zeg!!! Godsallemachtig!!! Die titel van dit bericht alleen al!: “Belangrijkste Rolls-Royce bevestigd uit productie”. Ik schrik me daar toch een hartverzakking! En dan verder ook nog eens beginnen met R.I.P.! Trillend van de schrik las ik het bericht en schrijf ik deze reactie! Dacht ik toch werkelijk, dat het de Phantom betrof! “Mijn” droomauto! Ja! De Phantom is mijn droomauto. Ook al zal dat altijd wel een droom blijven, tenzij de Eurojackpot mijn lot weet te verbeteren…… Maar wat blijkt? Het gaat om de Ghost. Is dat dan de belangrijkste Rolls-Royce? Voor mij is dat toch echt altijd die Phantom geweest, omdat ik dat nou eenmaal de meest imposante limousine vind. Het bericht brengt nog meer verwarring, omdat zowel de Ghost als de Phantom niet de belangrijkste Rolls-Royce blijkt te zijn, maar de Cullinan! Omdat die het meest verkocht wordt. In mijn ogen een foeilelijk “ding”, dat de merknaam Rolls-Royce niet eens verdient. Maar ja. Tijden veranderen en de kassa moet rinkelen. Dat die Ghost na 10 jaar wordt afgewisseld door een nieuw model vind ik niet zo erg, maar breng zoiets dan niet met de mededeling dat hij uit productie gaat. Dat zeg je toch ook niet zo als een Audi, BMW of Mercedes een facelift krijgt? Nou dan! En laat me in het vervolg niet zo mateloos schrikken a.u.b.!
@9000cse: En lucht dit op?.
@mikje90: Dat kun je wel zeggen, ja.
@9000cse: ja, die titel rammelt echt aan alle kanten…
Welke stagiair heeft dit ontzettend kromme stuk tekst geschreven? Hebben jullie geen eindredacteur die dit corrigeert voor publicatie?
De mooiste limo m.i. Bijna pijnlijk perfecte proporties. Zou ook met V8 beschikbaar moeten komen. Vóór BMW was een V8 de motor in de RR. De Phantom is toch vooral een paleis op wielen.
Wat een ontzetend misleidende titel en stuk. Clickbait. Man man man. De Audi A3 gaat uit productie! R.i.p. oh nee. Nieuw model. Echt, kansloos.
“De mini-Phantom. Dat klinkt kleinerend, maar dat is hetzelfde als de op één na duurste champagne bestellen in een restaurant. Nog steeds een duur grapje en stiekem de beste keuze.”

Beetje als de Cayman vs de 911 dus :)
Pa draait zich om in zijn graf als hij dit nog kon lezen..
Jullie vergeten ook nog een aantal handige vastgoedhandelaren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).