Belgische Koning Filip koopt peperdure stekkerauto

Auteur: , 32 Reacties

Het moet natuurlijk wel een beetje in het plaatje passen.

Het is altijd fijn wanneer beloftes worden nagekomen door monarchen en andere figuren in de politiek. De Belgische koning Filip steunt sinds dit jaar naar eigen zeggen de klimaatbetogers in zijn land. Inmiddels heeft de beste man een nieuwe auto aangeschaft om te bewijzen dat hij het meent. Het is maar de vraag of de boodschap zal aankomen.

Wie in de veronderstelling is dat koning Filip zich direct heeft bekeerd tot het Tesladom en een nieuwe Model 3 heeft gekocht bij zijn lokale verdeler, moeten we teleurstellen. Sowieso is de koning bij zijn favoriete merk, Mercedes, gebleven, daarnaast is zijn keuze wellicht niet de meest voor de hand liggende. Goed, in theorie mag de nieuwe Duitse sloep van de koning onzer zuiderburen ‘groen’ worden genoemd, zijn bolide zal een minder grote impact maken dan bijvoorbeeld de EQC.

Koning Filip heeft namelijk een hagelnieuwe Mercedes S560e van ruim 110.000 euro aan zijn wagenpark toegevoegd. Bij zijn bezoek aan het Brusselse brandweerkorps zagen de Belgische media de auto deze week voor het eerst. De luxe slee wordt aangedreven door een drieliter V6, die op zijn beurt weer wordt ondersteund door een elektromotor en een batterijpakket van 13,5 kWh. Het systeemvermogen van de auto bedraagt 476 pk, maar laat dit je vooral niet op het verkeerde been zetten. Volgens de specificaties moet de S560e een waanzinnig laag verbruik hebben van 2,5 liter op 100 kilometer.

Overigens kon het merk bij onthulling van de auto melden dat de S560e een volledig elektrisch rijbereik heeft van (daar komt ‘ie dan) 50 kilometer. Oh, en, dit cijfer is overigens ook nog berekend aan de hand van de gedateerde en minder waarheidsgetrouwe NEDC-cyclus. Maar hé, koning Filip heeft een milieuvriendelijke auto hoor.32 reacties

Toch wel in Royal Blue mag ik hopen.
@amghans: Onze koning is discreet, zal absoluut niet opvallen.
@wimof: en extreem houterig. Interieur zal wel met houten inleg zijn.
@dromedaris: die man heeft ‘houterig zijn’ compleet hergedefinieerd. Zo kwam hij ooit in contact met een circusdirecteur niet verder dan “is die olifant van U?”. Briljant.
@wimof: Als mijn collega die er via het leger dagelijks voor werkt me er niet af en toe over verteld zou ik bijna vergeten zijn dat we een koning hebben
@volvo_440_turbo: vertelde moest het zijn…
@volvo_440_turbo: Hij is wel degelijk een beetje een grijze muis, toen hij jong(er) was dacht ik nooit dat hij het zou redden.
@wimof: ondanks dat het geen opvallend figuur is heeft hij het soms niet makkelijk, strak werschema elke dag, weinig tijd voor zichzelf… wij kunnen uitslapen op zondag weet je…
@volvo_440_turbo: , Ik kan hem wel appreciëren, leidt zijn kinderen goed.
€ 110.000,-?? Belgische euro’s zeker?
@amersfoorter:
Ken jij een Nederlandse Koning Filip?
En die 50 km is net voldoende om in Brussel te toeren.
Denk dat deze S560e, met de gebruikelijke bepantsering, volledig elektrisch het van de voordeur tot het hek haalt.
Elektrische bij lage snelheid en brandstof bij hoge snelheid. Ideale combinatie. Helaas wel gewicht van beide aandrijflijnen en nog steeds onderhoud van een brandstofmotor en een variabele versnellingsbak waar met een beetje pech de elektromotor ook achter zit.
Ja natuurlijk 2.5 liter per 100 km in een dikke vette S klasse met 476 pk. Ze trippen…
@e36thuglife: hey! Als je het gaspedaal niet verder dan 3mm indrukt, onder de 83kmpu blijft en minder dan 28 km rijdt voordat je hem weer aan de stekker hangt is dat prima mogelijk ja!
En dit is een belgenmop dan ofzo ..
@lecomte: aan het Belgisch hof liggen de voordeur en het hek nogal ver uit elkaar… benieuwd of hij het haalt…
@joki: Ze kunnen voor de zekerheid op de helft van de weg nog een oplaadpaal plaatsen haha
Zal mooi staan naast zn 600 pullman!
Landaulet als ik me niet vergis zelfs
Lol, op z’n minst een klein deel van mijn belastinggeld dat naar iets leuks gaat. Kan het alleen maar toejuichen!
Zijn vader is meer een man naar mijn hart, een BMW man
@mistermini: en motorrijder! M’n schoonvader heeft hem eens tegengekomen toen hij overduidelijk gelukkig eens zonder veel poespas kon gaan toeren op z’n Harley
@mistermini: en een dandy die een toch wel spannend leven heeft gehad. Zeker geen saaie man als je zijn levensverhaal kent. Een echte Bourgondiër.
Zelfs in de UK rijden ze een I-Pace naast de vele Range Rovers. Dus een keer zo’n EQC geval had niet misstaan. Maar wie maakt je wat, ik had mogelijk hetzelfde gedaan.
En voor het lade aan de diesel aggregaat zoals de meeste dat doen daar👌🏼
Dan had de S500 met de 6 in lijn een betere keuze geweest.. 😊

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).