Bentley-baas wil een coupé met vier deuren

Auteur: , 26 Reacties

Een tweedeurs coupé, cabrio, sedans en straks wellicht een monstruositeit van een SUV is niet genoeg voor Bentley. Er zou namelijk best ruimte zijn voor een, komt 'ie, vierdeurs coupé.

Het is Bentley’s CEO Wolfgang Schreiber zelf die een boekje open doet over de coupé-plannen van het merk. Tegen AutoExpress zegt hij open te staan voor het idee en het overwegen, zo’n vierdeurs sedan-met-een-coupélijn. Hij merkte op dat het een model zou kunnen worden dat onder de nieuwe Flying Spur komt te staan. Toekomstmuziek? Absoluut, want Schreiber verwacht het niet voor 2016 op de markt te hebben.

Bentley zou met deze auto willen opboksen tegen modellen als de Audi A7 en Mercedes CLS, maar dan met iets meer Bentley: luxer en tegen een hogere prijs. Een slimme marketingzet om de verkoopcijfers op te krikken. Vorig jaar verkochten ze iets meer dan 8.500 auto’s, maar in 2018 moet dit gegroeid zijn naar 15.000 stuks. En ja, daarvoor heb je volumemodellen als PC Hooft SUV’s en coupé’s met vier deuren nodig. Vraag maar aan die jongens uit Stuttgart.

Nu rest de vraag alleen: op basis waarvan gaan ze deze auto maken. Continental GT? Of toch shoppen bij zusje Audi voor de underpinnings van de A7?26 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Goed zo VAG, help de merkwaarden maar weer om zeep….
Na die misselijkmakende SUV nu dit onzalige plan.
@jrk68: dat hebben de mansory arabs en 19 jarige voetballers al een tijdje terug gedaan-.-
Doe maar niet.
Komt die electrische MPV cabrio nog?
Een audi A7, met een dikkere C-stijl, vernieuwd gevouwen Bentley grill, maar vooral heel veel marketing.
Bentley a7 dus?
Op basis van een A7 en met een Volkswagenmotor. Het enige wat nog echt van Bentley is, is het embleem op de motorkap. Joepie wat een merk.
Ziet er goed uit, jammer dat het van VAG is.
integralechubasco
Hoe zullen we het noemen dat merk verVAGing? Juist ja VerVAGing
@norge:
Mooi nieuw synoniem voor “verneuken”. Ik ga hem voordragen als nieuw woord voor de Dikke….
Dacht dat de Flying Spur dat al was. Dat is toch een Bentley GT (coupe) met twee extra deuren?
@Rick-dos: Nee de daklijn is net wat te hoekig. Trek het net even wat strakker en ze kunnen er weer een paar ruggen extra voor vragen.
@Rick-dos: Dat dacht ik ook, maar je weet het maar nooit tegenwoordig, want het begrip coupé wordt de laatste jaren nogal breed geïnterpreteerd..
Supermooie auto!
Apart dat nog niemand weet hoe die SUV er uit zal gaan zien maar dat mensen (AB helaas incluis) toch al van mening zijn dat ‘ie erg lelijk is. Handig als je een glazen auto-bol hebt ;-)
Jullie zeggen nu al allemaal dat het niks wordt, maar ik denk dat het nog wel eens wat kan gaan worden! Maar toch eerst zien, dan geloven.
haters gonna hate, wordt een dikke bak en misschien staat er wel ergens audi of volkswagen maar wat is daar mis mee als de design gewoon van bentley is? ik zou het erger vinde als hyundai of kia binnen in stond.
Enkele conceptfotos hier:
http://www.forcegt.com/news/bentley-to-release-entry-level-4-door-saloon/
Ik vind het wel wat.
@msfiorentina: Knap gedaan, om er de plaatjes bij te scoren! Dank.

Oei. Dat ziet eruit alsof de A7-mompelaars wel een punt hebben.
Wie de A7 om te kwijlen vindt, zal hier vast niets op tegen hebben, zullen we maar zeggen.
@msfiorentina: Wel heel herkenbaar als geshopte A7.

Denk dat er toch wel meer verschil in zal zitten…
Toch jammer van die achterkant……
Laat Bentley z’n gang maar gaan. Ze hebben tot nu toe bewezen, hoe ze vraag naar hun merk en modellen kunnen creëren. En ja, dat heeft veel met marketing te maken. Alleen moet je dan weten, dat dat begrip iets ruimer is dan een lullig verkooppraatje. Als zij er serieus over nadenken, dan komt daar beslist een auto uit te voorschijn, waarbij de A7 in het niet valt. Ik wacht het resultaat met spanning af.
Ze doen maar.

Wat echter absoluut nog ontbreekt bij Bentley is (en dit méén ik / I shit U not / oui oui oui) een bestelwagen. Zeg nu zelf, je kan je kaviaar toch niet laten leveren door een f*cking Caddy of Sprinter? Een super-de-luxe, bloedsnelle, en helemaal in stijl, bestelwagen…
Voorziet MINI niet al in de behoefte? :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).