Bentley laat zien welke kleuren de Bentayga V8 goed staan

Auteur: , 29 Reacties

Kies eens voor iets anders dan grijs.

In de wereld van snelle SUV’s is de Bentley Bentayga een opvallend discrete auto. De Bentayga heeft absoluut een indrukwekkende en machtige uitstraling, om aandacht schreeuwt hij allerminst. Het is een dunne lijn waarop de auto balanceert. Met name in simpele kleuren als grijs en zwart lijkt het een vrij onschuldige wagen.

Om aan te tonen dat de Bentayga wel degelijk in staat is de nodige nekken te draaien, hebben de Britten de SUV in een reeks felle tinten gehuld. Net als de Speed en de Hybrid behoort nu ook V8 tot de Design Series. Als onderdeel van dit programma mag de V8 rekenen op een aantal nieuwe features van Mulliner voor de binnen- en buitenzijde, die hem nog net iets aantrekkelijker moeten maken. De kleuren moeten in eerste instantie de aandacht trekken.

Als Design Series wordt de Bentayga V8 o.a. beschikbaar gesteld in Mulliner White, Klein Blue en Pillar Box Red. Daarnaast heeft de personaliseringafdeling een nieuwe zevenspaaks velgenset, genaamd Palladium Grey Paragon, en ‘Self Levelling Wheel Badges’ gemaakt. Voor de zogenaamde Blackline-uitvoering heeft het allerlei nieuwe zwarte accenten bedacht.

De Bentayga V8 wordt aangedreven door een 550 pk sterke vierliter V8, die nog eens 770 Nm produceert. Zijn topsnelheid ligt op een niet onsmakelijke 290 km/u en hij accelereert in 4,4 seconden naar de 100 km/u.

Meer lezen over de Bentayga V8? Bekijk dan HIER onze rijtest met de SUV.29 reacties

Ik begin deze steeds meer te waarderen. Gewoon een chique bak.
@suzikubelona: Zou je mij duidelijk kunnen uitleggen waarom dit chique is?
@miata93: Dat zou ik misschien wel kunnen, maar zoals altijd; smaken verschillen. Wat voor de één chique is, is voor de ander ordinair.
@miata93: ik kom als definitie tegen modieus, verfijnd, smaakvol… Daar kunnen we allemaal een eigen mening over vormen, maar als ik dit vergelijk met een BMW X6 of een Urus dan vind ik dit wel de chiquere. Het is een lompe mastodont maar in z’n klasse beschouwd misschien zo slecht nog niet. Mits niet samengesteld door een voetballer… K
@suzikubelona: Gewoon een Q7
Dit zou ik dan absoluut niet doen, lekker chique en stijlvol samenstellen!
@mats106rallye: wat chique en stijvol is dat is subjectief. Ik vind zwart en grijs kleuren voor accountants en begrafenisondernemers (andere eveneens dodelijk saaie beroepen zijn vrij zich hierbij aan te sluiten), groen voor militairen en wit voor busjes. Allemaal niet chique of stijlvol. Maar deze rode en blauwe zien er wat mij betreft goed uit, chique en stijlvol zelfs, de wielen zijn misschien een beetje too much maar het kan wel.
De eerste Bentayga die ik zag was knalrood. Het is een dure auto, die je koopt omdat een Audi Q7 je teveel 13 in een dozijn is, daar hoort dan ook een opvallende kleur bij.
@mashell: chique is zeker een mening, Maar ik vind donkerrood met chrome lijsten en een beige interieur erg chique! En rood met zwarte details en velgen dan meer rapper achtig
@mashell: ik vind hier dat rood en blauw meer naar het sportieve neigen. Niet slecht, maar een beetje als een duur duikhorloge…
@davelepeef: *overigens voor een SUV ook niet gek hoor.
@mashell: ik vind groen anders erg mooi en niet per definitie voor militairen. British Racing Green op Britse auto’s staat prachtig. Poepchiq
Blauw graag. Met bruin leder!
Kleuren; wit, zwart 😂😂
Toch liever een groene Continental.
Een aap met een gouden ring en zo …
Verf die hem onzichtbaar zou het allermooiste zijn, maar die hebben ze dan helaas weer niet.

Kan dat ding met die rare neus nog steeds niet mooi vinden.
Komkommertijd, heerlijk over kleurtjes keuvelen.
De beste kleur voor een Bentayga is verkoold zwart
@gebruikersnaam3: hahahahha, soort van mat zwart een verkoolde (w)rap
Een kleur moet je life zien en een interieur moet je kunnen monsteren het leder betasten, plooien, ruiken (ook al kan men daar mee foefelen) naden, naden opentrekken, inschatten welk type leder er werd gebruikt, schakelaars bedienen en naar de klikjes luisteren en voelen, chroom naar echtheid inschatten en zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Iets kopen, eender wat, op een plaatje kan je erna voor rare dingen komen te staan.
Als je de skills hebt om kwaliteit te erkennen, dat is een kunst die je leven niet makkelijk maakt.
@wimof: ok.
@rikus: Helemaal, wees maar zeker.
Na 45 jaar in de stiel weet ik wat kwaliteit is en wat niet.
@wimof: je klinkt een beetje pervers Wim.
@davelepeef: Op mijn leeftijd begint dat al lang te minderen, dus nee niet een zielige pervert, wel iemand met een oog voor kwaliteit en kennis om het in te schatten.
Wit.. en dan ook nog zwart. In het rood wel lekker.
Zag laatst een Bentayga met een wrap van Coffeeshop The Bulldog Amsterdam op de A2. Vond ik best hilarisch.
Mooi, nu de velgen nog..
Ik moet zowaar bekennen dat ie zo al wat meer te pruimen wordt. Deze uitvoering met her en der een zwart randje maakt hem wat strakker. Nu is het tenminste niet meer zo’n rijdende pudding.
Ik vind het nog steeds een grafhok. Jeminee wat lelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).