Bernard Ecclestone haalt hard uit naar Liberty Media

Auteur: , 20 Reacties

De kleine oude grijsaard meent dat Liberty Media hem weg wil houden van F1 races en heeft ook over de daadkracht van de Amerikanen geen goed woord over.

Bernie

Hij heeft het er nog steeds maar moeilijk mee kennelijk, die Bernie. Decennialang regeerde de voormalig autoverkoper en vastgoedman met ijzeren hand de Formule 1. Zeker toen zijn maatje Max Mosley de scepter zwaaide bij de FIA kon Bernard het hele circus als een alleenheerser vormgeven. Met succes, want ondanks dat de Brit weleens buiten de lijntjes kleurde, werd hij miljardair dankzij het succes van de F1.

De macht van Bernie brokkelde echter al af toen Max Mosley na een ontspannen k-tschhh-sessie, die breed werd uitgemeten in de pers, met het schaamrood op zijn kaken afscheid nam van de FIA. Zijn vervanger heette Jean Todt. Misschien had Bernie gedacht dat Jean hem wel gunstig gezind zou zijn, daar Todt teambaas van Ferrari was geworden op voorspraak van Ecclestone himself. Maar dat was dan een misrekening, want eenmaal geïnstalleerd als de grote leider van de FIA bepaalde Todt zijn eigen koers. Ondanks de bezwaren van Bernie kwam de ‘groene’ F1 formule met MGU-H’s, -K’s et cetera er gewoon en bleef die er ook.

Om de tanende populariteit van de F1 (ja, moeilijk voor te stellen in Nederland, maar het is echt zo) die volgde alleen aan dit feit te wijten, is waarschijnlijk te simpel. Maar het zal in ieder geval niet geholpen hebben. Zoals dat vaker gaat bij waardevolle bedrijven die een kwetsbaar momentje beleven, zag een kapitaalkrachtige buitenstaander -in dit geval Liberty Media– de kans schoon. Even de boedel opkopen voor weinig, dan de oude glorie herstellen en vervolgens rondzwemmen in de bankbiljetten.

Chase Carey, Sean Bratches en Ross Brawn werden door Liberty Media ingehuurd om het kunstje te flikken. Dit tot duidelijke ergernis van Bernie, die het veld moest ruimen. Even ging er zelfs het gerucht dat de sluwe oude vos een concurrerende raceserie op wilde starten, maar dat bleek al snel een losse flodder te zijn. To add insult to injury werd Bernie door de nieuwe honcho’s gebombardeerd tot Chairman Emeritus van de F1. Een lege titel zonder inhoud.

Dat laatste blijkt ook nog maar eens pijnlijk uit Bernie’s geweeklaag in The Daily Mail. De kleine grote man claimt dat Liberty Media hem met een slap voorwendsel weert van races. Er zou niet bij alle races plaats zijn voor Bernie, omdat men daarvoor afhankelijk is van de ruimte die de organisatoren van de respectievelijke races beschikbaar stellen. Juist ja, Chairman Emiritus blijkt een andere naam te zijn voor ‘hoofd potloden en post-its’. Bernie:

So basically they don’t want me to come to races. It would have been just as easy to have said that to me. Anyway, I have obliged them.

Misschien ingegeven door deze vernedering, maar ook wel met wat feitelijke onderbouwinging, kan Bernie het niet nalaten om (weer) wat harde sneren uit te delen aan zijn drie opvolgers.:

They haven’t done anything yet as far as I can see. They said they wouldn’t talk, they would act. They said I talked before doing anything. I didn’t. I got things done quietly. All they do is talk. They said they wanted six races in America, for example. If I say I am going to whack someone next time I see them, I’d better bloody well do it.

Resteert alleen nog de laatste doodsteek, de ultieme Mortal-Kombatesque fatality, namelijk ‘medelijden’:

Chase had preconceived ideas of what needed to be done. But now he’s on board, it isn’t quite as easy as he thought. So I feel sorry for him.

Pfff…Ouch.20 reacties

Deze kerel is toch veel te rijk om nog F1 te volgen ..
@lincoln: en te oud, maar dat zijn er meer hier 😎
Het nieuws over deze gevallen dictator boeit me niet zo.
Hebben jullie plaatjes van zijn dochter 😊
@yipikaye: dochterS 😎
@cloverleaf: dat reken ik ook goed 😁
Kerel ziet eruit alsof ie handel heeft in 10de hands Lupo’s, die die uit Duitsland haalt
@shadowbroker:

Hij ziet er idd niet uit als een “hoger opgeleide” ..
brood en spelen verkopen aan die doelgroep kon hij als de beste ..
@shadowbroker: Niet zo’n gekke gedachte, Bernie is in de jaren ’60 begonnen als 2e hands autohandelaar.
Bernie toch… laat het nu eindelijk eens los en geniet toch van je vette bankrekening man.
Denk dat Liberty het lastig gaat krijgen om hem te weren van de GP van Frankrijk volgend jaar. Bernie is namelijk eigenaar van circuit Paul Ricard….
@ahs1979: Schrappen om plaats te maken voor een Amerikaanse race. Burn.
Ze hebben om te beginnen een heerlijk YouTube kanaal ingericht, dat vind ik alleen al een dikke duim waard!
@gulli: jup, en hey losser worden van de voorheen doodsaaie.persmomentjes schrijf ik ook ten grote dele toe aan het nieuwe beleid.. Net alsof liberty media de f1 toch meneemt de nieuwe eeuw in. Sorry ome Bernie
En weer een honcho Jaapiyo;-)
Ga toch lekker rentenieren op je jacht met een stel hoeren of ga rozenstruiken knippen, alles is mogelijk. Blijven miepen blijkbaar ook.
Ik had het wel geweten met zoveel geld in mijn laatste levensjaren, alles en iedereen kon een dikke krijgen en ging nog even flink huishouden op deze aardkloot.
Hij is toch nog perfect voor de rol als “vieze man”; reload “keek op de week”
Deze oude fosiel is echt gek aan het worden. Om dan ook nog naar uitgerekend de Daily Mail te stappen is helemaal een grap.

Ik zeg niet dat er veel verbeterd is, maar de social media content is al 1000x keer beter dan toen hij aan de maxht was. Want daar zag oude Bernie niet zoveel heil in.

Ik heb veel meer vertrouwen in die Snor dan deze oude hobbit. Er schijnen nog leuke nieuwe features te komen. De Halo ben ik dan weer geen voorstander van..
voorlopig doet liberty media veel meer. bijvoorbeeld het 2-zitters programma, zorgt toch weer voor 5 minuten vermaak op de tribune en een half uur lullen over dat heerlijke geluid. en welke bekende er nou weer inzat heeft hele mooie beelden voor zn fans op instagram. die dan misschien wel is een race kijken, en besluiten dat ze de f1 eigenlijk heel leuk vinden.

entertainment was er simpelweg veel meer dit jaar, toen ik in Hongarije ben geweest, als in 2015, toen ik op vrijdag in Spanje ben geweest en zaterdag+zondag in België. bijvoorbeeld backstage, achter de main tribune, was er een podium. hier stond mevrouw die je altijd op het f1 kanaal ziet (die heeft trouwens ook een enorme stap vooruit genomen sinds Bernie weg is) te praten met een paar mensen. bijvoorbeeld met de snelste gamer van zaterdag, die een gratis upgrade naar paddock kaarten kreeg voor zondag. maar ook met ross brawn. brawn legde voor duizenden fans uit wat hij van plan was met de formule 1. kreeg hiervoor een harder applaus dan Feijenoord afgelopen voorjaar op de Coolsingel.

ook kwamen hulkenberg en palmer langs. ocon en perez. in de paddock heb ik, met een verrekijker, sebastiaan vettel en kimi raikonnen met tientallen fans zien praten. was geen geplande handtekening sessie, heren stapte na de vrije training uit de auto en praatte met de fans.

dus Bernie, UWE MUIL HOUWE GAUW!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).