Breek: dit is de Golf 8 vanuit alle hoeken!

Auteur: , 88 Reacties

Verrukte stagiairs ook altijd.

Het is nog even afwachten en dan zijn jullie allemaal verlost van de zenuwen. De allernieuwste Golf wordt namelijk vandaag onthuld. Het is alweer de achtste generatie die ons leven komt verrijken. Voor degenen die niet kunnen wachten, hebben we goed nieuws, want er zijn (weer) foto’s gelekt. De website Motor Elpais had ze online gezet, maar inmiddels weer verwijderd. In de tussentijd verspreidde de afbeeldingen zich als het spreekwoordelijk lopende vuurtje over het internet.

Dit kan zelfs de meest naïeve stagiaires niet overkomen. De foto’s geven nu echt een goed beeld van de auto. Natuurlijk is het weer een typische Golf. Voor degenen die het ‘echt te saai voor woorden vinden’, zijn er 445.303 redenen waarom VW vasthoudt aan het traditionele design: zoveel Golfjes werden er vorig jaar in Europa aan de man gebracht. Al jarenlang is de Golf voor zo’n half miljoen auto’s op dit continent, dus logisch dat VW geen risico’s neemt.

Volkswagen Golf VIII '20

Dat is sowieso niet nodig, want de Volkswagen heeft een veel spannendere concurrent in eigen huis: de ID.3. Dat is de elektrische evenknie van de Golf. De Golf 8 mikt op de traditionele klant, zowel qua design als techniek. De gele lakkleur en relatief grote velgen staan helemaal niet zo verkeerd. De enorm dikke C-stijlen zijn natuurlijk ook als vanouds aanwezig.

Volkswagen Golf VIII '20

Dat wil overigens niet zeggen dat er geen vooruitstrevende techniek in zit. De details zijn nog niet bekend, maar reken op 48V ondersteuning bij de TSI- en TDI modellen. Ook zien we de eerste afbeeldingen van de Golf GTE, de plug-in hybride. Naar verluidt komt er een zuinige en een sportieve variant. Ook zijn er afbeeldingen van het interieur, waar de auto aanzienlijk moderner dan voorheen is met twee grote schermen. Verder is alles helemaal nieuw, maar toch vertrouwd.

Volkswagen Golf VIII '20

Meer informatie volgt snel.88 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
staat die stagair nou een selfie te maken met de golf op de achtergrond?….
@joejojo2012: op een plek die niet bestaat zelfs, gezien het perspectief is de foto gemaakt vanaf de Westerkade, maar daar staan bomen.
@dizono: Stagairs zijn dus druk met fotosoep en selfies en vandaar dus per ongeluk gelekt op het web…
@Dizono: ook de foto voor de markthal lijkt me een soepje
BMW was z’n tijd ver vooruit met de E60.
@racenderechter: zo inderdaad zeg, wat zal de toen zo vergruisde Chris Bangle vereerd zijn ( of werkt ie tegenwoordig bij vw?)
@tourannetje: Chris Bangle.. beste designer ooit!
@tourannetje: als je ziet wat er tegenwoordig bij BMW vandaan komt, is de E60 een prachtige wagen.

En de nieuwe golf, eigenlijk zoals elke Golf, keurig maar niet echt spannend.
Dat is opzich ook een kunst want je herkent het model wel gelijk als een Golf.
Zie hier, de minst succesvolle golf ooit. Zal vast een prima auto zijn, maar deze gaat de komende jaren bedolven worden onder de grotere vraag naar crossovers en elektrische alternatieven, die ook van Volkswagen zelf komen.
Change my mind: Ik vind ze mooi. Agressief maar niet té. Tamelijk simpele rechte lijnen. Wat verwachten jullie dan? Negative Nancies.

Geen oversized nieren/grille zoals BMW of Audi. Geen banaan zoals Mercedes. Niet te scherp zoals Lexus. Geen domme blik zoals vele andere merken. Ik zie niet wat hier verkeerd aan is.
@sntial: de meerderheid hier is het niet met je eens simpelweg omdat het een vw is…

Ik deel overigens jouw mening
@sntial: saai en voorspelbaar is niet goed. Radicaal anders is ook niet goed. Een middenweg bestaat niet.

Volgens mij zegt het merendeel ‘saai en voorspelbaar’ omdat dat populair is om te zeggen. Vorm eens je eigen mening.

Ik heb het al gezegd maar ik doe het nogmaals: hij is anders genoeg van buiten om nieuw te zijn, maar hetzelfde genoeg om Golf te zijn. Het interieur is echt heel erg anders en ziet er fraai uit. En natuurlijk de techniek is weer helemaal fris.
De reden waarom ze dat doen is waarschijnlijk omdat de Golf-koper er baat bij heeft. Niet omdat ze de autoliefhebber willen aanspreken. Dat is en blijft niet het doel van de Golf.

Sterker nog: ik lees hier en daar veel dat de Golf 7-eigenaren onder ons dit graag als hun volgende auto zien. Dan heb je toch als Volkswagen precies bereikt wat je wil?
@720s: andere genoeg van buiten om nieuw te zijn? Als ik dit, een 7 of zelfs een 6 los van elkaar aan de achterkant zie kan ik oprecht niet zeggen wat wat is. Alleen de voorkant is een klein beetje herkenbaar.
@lekbak: misschien heb je een bril nodig
@qwerty1234: Voor mijn part mag je stellen dat hij een bril nodig heeft.( en dat nu niemand schrijft dat het grootste verschil de plaatsing van de naam Golf, is)
@qwerty1234: hij heeft gewoon gelijk, er is geen ruk veranderd. Alleen heb je nu ipv kerstverlichting in je koplampen mazda 3 koplampen. Facts…
@lekbak: dat ligt dan aan jou. Ik zie het verschil overduidelijk. Sterker nog, bij de Golf 7 zijn de proporties dusdanig anders dan bij de Golf 6, dat je aan de stance al kunt zien welke van de twee het is. Combineer dat met een nieuwe lichtsignatuur in zowel de koplampen als achterlichten en bij mij heeft er nog nooit twijfel over bestaan.
@sntial: Ik vind ‘m ronduit lelijk. Het lijkt net alsof er een grens loopt tussen de neus en de rest, vanaf de A-stijl.
Een beetje in de trant van werken met twee teams: Die Nase-Gruppe und die Hintern-Gruppe. Vooral op die laadpaalfoto is dat duidelijk te zien. Nase-Gruppe mocht los gaan, Hintern-Gruppe moest de 7 wat opleuken.

https://www.autoblog.nl/gallery/Volkswagen/0_Gelekt/Golf_VIII_2020/volkswagen-golf-8-leaked-2020-022.jpg

De lijn onder de ramen door volgt een soort sippe-banaan vanaf de koplampen naar de C-Stijl. De vouw er onder doet ’t tegenovergestelde en maakt een soort wipstaartje bij de achterlichten. De koplampen zitten voor m’n gevoel 2cm te laag en hebben als unit net niet genoeg hoogte. Zo krijgt ‘ie rare spleetogen met een doorgetrokken Bert-van-Ernie-wenkbrauw.
Eigenlijk oogt de hele neus alsof er een olifant op de snuit van een dolfijn is gaan zitten.

De bumpers zijn een centimeter langer dan de zijskirts, waardoor er tussen de wielen meer rijhoogte lijkt te zijn dan voor en achter.

En dat is dan wat me op het eerste oog al irriteert aan het lijnenspel. Ik heb nog niet eens m’n autistische blik er langer over laten gaan om de kleine irritaties te vinden.

Zal het weer prima doen bij de VW-fanboys dus!
@technofreak: Had ik al gezegd dat het me ook irriteert dat de panel-gap van de voordeur in het midden van het A-Stijl zijruitje begint? Óf helemaal vooraan, of na dat ruitje graag.

Het hele design is een rammelbak van “functie is in het design gerommeld”. Doe mij toch maar gewoon “Form follows function”.
@technofreak: kijk nog eens goed op die foto die jij stuurde. Er zit daar een stroomklep. Dus verder naar ‘voren’ kan niet, want dan kom je daarmee in de clinch. En ofwel omdat ze nu gewoon een Golf 7-deur erin kunnen schroeven ofwel omdat de deur anders te kort werd, konden ze die naad ook niet verder naar ‘achteren’ verplaatsen. Ook gaan ze niet het hele plaatwerk uniek maken voor de elektrische en niet-elektrische versies. Ik snap je ‘frustratie’ maar in dit geval denk ik dat VW er niks aan kon doen.
@technofreak: Ah, ik dacht al dat ik xe enige was. Bij de Golf 7 was het precies zo, daar begon die naad ook oo een willekeurige plek onder dat ruitje. Raar hoe erg zo’n detail kan storen, ik heb daar ook gauw last van.
@vaakbenjetebang , @720s: There, fixed it:
https://i.imgur.com/WJyFVMX.jpg

@720s: “maar in dit geval denk ik dat VW er niks aan kon doen.” Lolbroek ;-) Het is niet alsof je een jaren 70 huis een nieuw behang geeft: “tsja, dat stopcontact zat al midden op de muur, daar konden we niets aan doen.” Ze zeggen een nieuwe auto te hebben ontworpen, maar volgens mij is de technische basis is eerst getekend in de jaren ’90 en daarna is er ieder jaar een ontwerpje over geplakt. Als deze 8 echt ‘nieuw’ was kon dat klepje echt wel 10cm naar voren.
@technofreak: wie is hier nou de lolbroek? Jij stelt voor om de proporties helemaal te veranderen, de deur extreem lang te maken en dat stroomklepje ineens magisch te verkleinen.
De reden is veel eenvoudiger.

https://alle-autos.nl/uploads/2018/07/Volkswagen_e_Golf_2017_zijkant-3.jpg

Alles tussen de wielbasis is krek eender. Het is gewoon een manier om geen nieuw plaatwerk te hoeven bouwen.
@720s: Dank je wel dat je m’n “lolbroek” met je reactie zelf bevestigd! ;-)
Tuurlijk kun je een klepje wel 5cm verschuiven als je een auto van de grond af opnieuw opbouwt.

VolksWagen roept dat de 8 “VOLLEDIG NIEUW!!!!” is. Maar de details verraden dat ze oude meuk in een nieuw jasje hebben geprutst, met design-errors als gevolg. ;-)
@technofreak: Waar heeft Volkswagen dat gezegd dan? Voor zover ik weet is het gewoon een nieuwe generatie waar vooral het motorenpallet en interieur opnieuw aangepakt worden. Zo lang Volkswagen niet officieel bevestigt dat ze de auto van de grond af aan opnieuw ontworpen hebben, is het gewoon een Golf 7 en is jouw panelgap-problematiek te wijten aan het feit dat ze geen nieuwe deuren willen ontwikkelen.
@720s: Heb je de andere 6 verschillen al gevonden?
@technofreak: Zoek de 7 verschillen!
@vaakbenjetebang: Een medische doorbraak! De Duitsers zijn er als eerste in geslaagd van een kont een neus te maken! Kijk maar:
https://i.imgur.com/evzNL6x.jpg
@technofreak: ik weet niet wat ik hiervan moet denken :)
@sntial: Dat de wetenschap in een ver gevorderd stadium is? ;-)
@sntial: je kan als eerste beginnen met een VW te vergelijken met een Opel, Renault, Peugeot en bijv. een Ford
@bisazza: Opel: leuk design, maar oogt nogal verouderd als je het mij vraagt. Heeft er ook mee te maken dat de overgang van Astra J naar Astra K ook niet denderend vernieuwend was.
Renault: Mégane is erg goed gelukt. Qua styling zou ik die verkiezen boven deze Golf. Maar ik vind het interieur van die auto qua bediening van infotainment erg slecht.
Peugeot is met hun 308 out the running. Ook dat is zeker geen lelijke auto maar hij wordt oud. En zelfs als ze hem nu als een 508 zouden ontwerpen wordt dat een beter ontwerp dan de Golf, maar ook hier is het interieur qua bediening om te janken.
Ford en hun Focus hebben juist qua interieur een goed ontwerp met dito functionaliteit, maar het begint wel heel erg Koreaanse vormen aan te nemen. Vergelijk het interieur van de Puma maar eens met de Kona. Bovendien bewijst de Focus qua exterieur mijn eerder gemaakte punt: ze hebben het roer radicaal omgegooid. Ik vind het geen lelijke auto maar ik vond de Focus III mooier. Helemaal als stationwagon. Elke keer als ik een Focus IV Wagon zie rijden erger ik me kapot aan die overhang achter.

De Golf heeft niet zoals elk van deze auto’s een speerpunt. Hij is niet zo excentriek ontworpen als een Megane of 308, hij legt niet de nadruk zo extreem op rijgedrag als een Focus en hij is niet zo goedkoop als een Astra. Maar hij is ook niet lelijk, hij is behoudend, het interieur staat naar verwachting op hoog niveau en het prijsverschil zal geen extreme getallen opleveren met zijn ‘rivalen’. Kortom: deze Golf 8 gaat doen wat de Golf al jaren doet: onuitgesproken goed zijn.

En ja, dat gaat hand in hand met voorspelbaarheid en saai. Maar de Golf-koper vind dat al jaren heel fijn.
Ik vind het interieur wel mooi. Misschien wel het eerste VW-interieur dat ik echt mooi kan noemen. Exterieur vind ik niet zo geslaagd. De Golf was eigenlijk altijd een auto waar ik weinig op aan te merken had (behalve dat hij niet echt spannend was), maar deze is eigenljik gewoon een beetje lelijk.
Vind het interieur van een Polo stukken beter eruit zien… dat scherm lijkt er wel opgeplakt. Maar ach boeit VW niet, dit is toch een verkoop topper
Ik vind hem wel oké en in de lijn-der-verwachting. Alleen het Active Info Display lijkt een beetje klein en TomTom-achtig, met zo’n zwarte rand eromheen, had het liever helemaal opgevuld gezien. Voor de rest vrij strak en keurig opgeknapt!

Ben wel benieuwd naar de snellere varianten en specs.
Best gelukt toch? Vooral het interieur is na jaren evolutie nu toch wel echt duidelijk heel anders, en niet zo zeer evolutie. Wel blijft het neusje zoals ik gisteren ook al zei erg raar. Foute Passat lampen en daaronder een enorm grote ‘bek’. Ziet er niet uit. Laten we hopen dat een facelift dit verhelpt.
We kijken naar de beste Golf ooit. Volkswagen zet immers zijn beste ingenieurs op de Golf, maar die verhuizen nu naar afdelingen met elektrische varianten, die zijn meer populair. Dus bij de volgende generatie Golf is er minder noodzaak om hem zo’n allemansvriend te maken, wat juist de kracht is van een Golf. Als de ID3 dit exterieur zou hebben, zou dat het beste van twee werelden geweest zijn.
Gaaaaaaaaaaap… Erg saai. Die wil ik wel.
@brammetjedeb: Mooi, blijkt ook al jaren uit de verkoopcijfers dat mensen hem willen.
@unknown234: ik kan een zeer uitgesproken vormgegeven auto best waarderen, maar het rechttoe rechtaan design van vw en Skoda is helemaal goed!
Interieur is wel netjes geworden al is daar wel veel BMW 1-serie in te zien. Heel veel gelijkenissen. En tja, een nieuwe Golf. Iets wat nooit spannender zal worden dan een gesprek met een Jehova dus ja, wat valt er nou over te zeggen?
Het ziet er allemaal iets te goedkoop uit wat mij betreft. De gril is net iets te groot en te breed; de achterkant lijkt op een kruizing tussen een megane en een polo. De koplampen doen me ook ergens aan Renault denken.

Het interieur spreekt me nog het minste aan, jammer, want dat was wat mij betreft altijd het beste aan de golf. Het dashboard lijkt een strekkende meter aan hoogglans zwart; het scherm achter het stuur ziet er goedkoop uit en de middenconsole ook. Ook het “kale” staal van de deur dat je vanaf de bestuurdersstoel ziet doet mij niet denken aan een kwaliteit. Qua materiaal zal het vast wel Oke zijn maar al die schermen en zwart plastic doet mij goedkoop aan.
Gaan we de 911 minipook op alle VAG modellen zien vanaf nu?
@reactief: trouwens best een nette evolutie weer dit. Klopt het dat dit als vanouds weer een doorontwikkeling is van de Golf 7 (zoals de Golf 6 van de 5 is en de 4 van de 3 is)?
GAAAaaaAAapmans is keukenmeester.
Welke versie staat er op die eerste foto? Ik zie TSI en denk dan meteen aan een gewone normale Golf, maar ik zie ook GTI of R-waardige uitlaten eronder.
@Edge: er lijkt een kleine “e” voor de TSI te staan. Ook apart dat Golf nu in het midden staat nu.
@edge: Dit is denk ik een normale TSI met R-line. Er staat echter een ‘e’ voor de TSI die waarschijnlijk aangeeft dat de auto over een 48V-systeem beschikt.
Toch leuk om vertrouwde locaties als achtergrond te zien, ook al is het Photoshop
Ik zie er Renault Megane in aan de voorkant. Vind hem er suf aan de voorkant. De rest is wel netjes
Een italiaanse website heeft foto’s gelekt van een Golf bij een ‘oplaadpunt’ in het Nederlands?
@scarback: Scherp. AB heeft de foto’s ook al (maar heeft een embargo) dus heeft wellicht hun eigen foto’s gebruikt met als excuus dat ze toch al op straat liggen.
@sketcher: daar wilde ik inderdaad naartoe ;)
Fijn door de 8 weet ik de 7 qua design beter te waarderen.🙂
Niks mis mee, mooie wagen zowel binnen als buiten.
Nu even wachten op de Gti / R.
Foto 2 vind ik nogal “Koreaans” aandoen wat mij betreft
@chrisvis: komt omdat die steeds meer Europees lijken.
Ik vind de algemene vorm van de auto mooi, de auto is echt een voorruitgang op haar voorgangers. Het enig wat ik echt minder vind, zijn de koplampen. De uitsnede in het spatbord is naar mijn mening echt lelijk en heeft voor mij geen toegevoegde waarde. En wat mij bijzonder negatief beïnvloed, is de vorm van de led lichten. En dat snap ik vaak bij meerdere modellen van andere fabrikanten niet. Ik bind de koplampen echt lelijk. Maar in het algemeen is de auto een waardige opvolger van het merk. Het dashboard vind ik ook een vooruitgang. Ik heb helemaal niks met VW, ik heb in het verleden duizenden euros uitgegeven aan een zustermodel van de Volkswagen Groep, maar dit terzijde, ze is niet helemaal perfect, ik vind het het een mooie auto geworden. Ik wacht wel op de eerste facelift om de koplampen en de inhammen van de spatborden aan te passen. Maar aan de andere kant, je ziet wel gelijk dat dit de VW Golf VIII is.
De 7 vorige modellen zijn in de kleur waar je ze het vaakst in zal zien helaas.
Bmw navigatie
Mooie achtergrond in ieder geval
Hij lijkt nog steeds op Marvin de depressieve robot maar hij smoelt beter dan de test voertuigen deed vermoeden. De lage motorkap is even wennen en ben benieuwd hoe het in het echt smoelt. Over het interieur ben ik wel te spreken, die vind ik goed gelukt.
@sketcher: Hier het vergelijk met Marvin even gemaakt. Hopelijk werkt het plaatje.
https://live.staticflickr.com/65535/48952482392_424193608a_c.jpg
Toch vraag ik me af of VW wel designers in dienst heeft… 🤔
Mijn voorgevoel zegt dat de GTI variant echt een dik bommetje gaat worden. De basis ziet er al sportiever uit.
Ik zie oprecht alleen een klein beetje verschil aan de voorkant, zelfs de golf 6 is niet de onderscheiden van achteren. Hoezo nieuw?
@lekbak: ander chassis, andere ophanging, ander platform. Design is slecht één van de aspecten ;). Sterker nog, gezien de constant strenger wordende eisen is het moeilijker hetzelfde design aan te houden dan met iets nieuws te komen, denk ik.
@willeme: Sowieso lijkt evolutie in plaats van revolutie tegenwoordig steeds meer het devies te zijn als het op exterieur aankomt. Volkswagen wordt natuurlijk regelmatig genoemd vanwege Golf 5 naar Golf 6, maar ook Opel heeft het gedaan met de Corsa D en Corsa E (niet te verwarren met de Corsa-e) en Renault doet het met de Clio IV en V. Wel onderhuids grondig aangepakt, maar van buiten sterk leunend op het uitgaande model.
@willeme: ik snap dat het verder allemaal wel nieuw kan zijn onderhuids. Maar moeten we nu echt voor de derde keer naar dezelfde auto kijken? Een verschil half zo groot als tussen de 3 en 4 of tussen de 4 en 5 was op z’n minst wel prettig geweest. Ik zie moet gewoon twee keer kijken of het een 6 of 7 is en dit is weer identiek.
@lekbak: Ik zie wel duidelijke verschillen, maar dat is omdat elke Europeaan Golf kenner is: je ziet er honderden rijden :-D. Bij de Transporter valt het mij meer op, dat ze eigenlijk sinds 1990 dezelfde auto verkopen.

Het lijkt mij echt een heel bewuste keuze. Als je kijkt naar hoe ver de veel origineler vormgegeven concurrentie gezakt is in de verkoopstatistieken, valt er wat voor het design te zeggen (mits de reden daadwerkelijk het ontwerp is, uiteraard).
@willeme: Grappig dat je dat zegt. Een T4 en een T5 is echt een heel ander beestje qua basis. T5 en later is zogezegd inderdaad allemaal uit dezelfde mallen gekomen, maar dat is niet vanaf 1990 dus.
@willeme: Ze zeggen wel dat ‘ie ‘onderhuids helemaal nieuw’ is, maar ik zie toch een aantal zaken die om een bepaalde technische keuze heen zijn gedesigned. Die laadklep zit daar alleen op die gekke plek omdat het chassis dat voorschrijft. Daar heeft het hele front vervolgens last van.

óf er is onderhuids toch nog vanalles oud, óf het MQB platform is té rigide.
@technofreak: Dit is gewoon een Golf VII in een iets andere jurk natuurlijk. De ‘botten’ zijn hetzelfde.
@lekbak: de 6 heeft toch wel hele andere achterlichten. De 7 lijkt er wel veel op
Nou bijzonder hoor, next
Heel zakelijk Nederland weer kwijlend achter het bureau.
Mooie evolutie. Zie toch duidelijk de verschillen, zoals ik ze elk model wel zie tegenover het uitgaand model. Interieur is flink opgeknapt, moest ook wel. Net zoals de A3 van nu was dat hopeloos verouderd. Oke, de A3 van nu is nog wel erger.

Clubsportje kan de deur uit, laat maar komen die 8!
Precies goed voor Jan Normaal met een modaal inkomen.

Lekker onopvallend, zo lekker gewoontjes en vooral niet te gek. Geen design waar je iets van kan zeggen, bang om anders te zijn.
Doodnormaal.

Precies helemaal goed voor de doelgroep dus!
@caspart: ja, mensen met een modaal inkomen kopen natuurlijk massaal een nieuwe Golf ter waarde van hun bruto jaarsalaris.
Vanuit sommige hoeken lijkt het net alsof hij 3 deurgrepen heeft…. En wat een schijtkleur zeg.
“slechts” 445.303 Golfjes vorig jaar in Europa? Nou liepen de verkopen wat terug omdat ie op zn laatste beentjes liep. Er waren tijden dat Volkswagen alleen in Duitsland al rond de 400.000 Golfjes per jaar aan de man bracht…
De stagiairs op andere sites lagen gisteren blijkbaar wat later op bed dan die van autoblog… foto’s waren gisteren halverwege de avond al ‘gelekt’
Volkswagen dus saai
Of die facelift hem goed doet is een andere vraag.
WAT MOOI!
@hingenine: *Proest koffie over toetsenbord*
Knappe kar, al vind ik wel dat de koplampen ietwat te laag zitten.
De nieuwe Corrola en de Jaguar XE hebben daar ook wel een beetje last van.
Ik vind de voorkant wat weg hebben van het hoofd van de robot Marvin uit The Hitchhikers Guide To The Galaxy. Ik vind ‘m niet mooi, niet lelijk, maar vooral erg depressief kijken. Bovendien zijn de foto’s van de gele Golf per definitie Photoshop, we gaan ze hier alleen zien in het zwart, wit, maar vooral grijs (met grasmaaier blokje uiteraard).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).