BREEK! Robert Kubica is NIET Driver of the Day in Oostenrijk

Auteur: , 29 Reacties

Maar wie dan wel?

Robert Kubica

De Formule 1 houdt de spanning er goed in. Niet alleen tijdens de races, maar vooral erna. Daardoor heb je wel een soort twee-trap raket. Eerst wint er weer een Nederlander een Formule 1-race (voor de zesde keer, alweer). Maar vervolgens is het nog billen knijpen: ‘under investigation.’

Het duurde tot iets voor acht uur voordat er witte rook naar buiten kwam. De race was om iets rond half vijf afgelopen, dus de Formule 1-fans moesten maar liefst 3 uur wachten voordat duidelijk was wie er nu daadwerkelijk gewonnen had. Het antwoord viel niet goed in Italië: de winst ging naar Red Bull.

Waarschijnlijk hadden de servers van Formule 1 het zwaar, want heel Nederland bleef massaal ‘F5’-en. om te zien of er een update was. Wel opmerkelijk was de Driver of the Day verkiezing. Normaal gesproken krijgen we aan het einde van de race een Top 5 te zien met daarin de rijders die door het publiek het meeste werden gewaardeerd. Het verbaasde vriend en vijand dat Robert Kubica had gewonnen. Uiteraard gunnen wij de Pool van harte een hart onder de riem, want hij heeft het niet makkelijk. Afgelopen race werd hij namelijk op 3 ronden gereden door de kopgroep en zelfs een keer door zijn eigen teamgenoot, George Russell. De F1-organisatie geeft aan dat er een glitch was in het systeem, waardoor alle stemmen naar Rover Kubica gingen.

Maar wie heeft dan wel gewonnen? Er is nog geen top 5, maar wel een top 3. Op de derde plaats, met 7% van de stemmen, staat Carlos Sainz. Zijn indrukwekkende opmars van P19 naar P8 ging niet onopgemerkt voorbij. De tweede plaats is voor Charles Leclerc. Hij pakte 11% van de stemmen. Het is de beste eindklassering in een Formule 1-race ooit voor de Monegask. Echter, de nummer 1 was verreweg het meest populair. Met maar liefst 74% van de stemmen werd de Nederlander Max Verstappen verkozen tot Driver of the Day.

Driver Of The Day

Meer lezen? Dit is de stand de GP van Oostenrijk 2019.29 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Eindelijk meer gerechtigheid! Van P9 naar P1, grote klasse.
@T16: Verstappen heeft nooit op 9 gelegen, in de 1e ronde 8e, vanaf de 2e ronde 7 enz.
@erik2907: jawel, na de eerste bocht rijdt VER weldegelijk achter GIO. Het is weliswaar van korte duur, en de inhaalactie van GIO niet helemaal zuiver, maar hij ligt daar toch echt 9e. Achter de 2 MB’s, Ferrari’s, Alfa’s, Norris en Gasly. Check de replay op 0.25x snelheid: https://youtu.be/Q3L7WzpAsjY
Vanaf 0:20 duidelijk te zien waar VER rijdt. Maakt de overwinning nóg mooier naar mijn mening!
@mickkok: die met die gele t-cam is gasly toch. Max zat gewoon voor gio
@stanvalkje: nee hij heeft gelijk, Gio reed even de baan af en daarna een paar seconde voor max
@jvthof: Gio heeft een voordeel gehad omdat hij van de baan ging en beter kon accelereren. Van de baan af en winst maken in het aantal posities is een voordeel dat teruggegeven dient te worden en dan telt de 9e stek niet! Max hoeft er niets voor te doen feitelijk omdat hij de plek terug moet krijgen.
Dat hij het zelf oplost is een ander verhaal.
@stanvalkje: jij hebt helemaal gelijk. Gasly is teruggevallen van 7 naar 9 en kwam in bocht 3 weer buitenom bij VER waardoor VER nog steeds op 8 lag. In ronde 2 is VER voorbij GAS gegaan.
@erik2907: @stanvalkje correctie; ik was in de veronderstelling dat max nog met de gele camera reed. Da’s dus niet t geval; jouw opmerking is terecht!
😂😂😂😂
Wel een poepstart.
@T16: dus een feest om naar te kijken! Zeg nou zelf: als ie van start gelijk aan de leiding gaat en blijft, is dat boeiend om te zien? Da’s nou net wat dit jaar al te vaak is gebeurd met Mercedes
@T16: Daarom is het zo knap dat hij zich zo goed heeft herstelt.
@T16: ik ergerde me ook dood aan die term.
@n0zem: gewoon schijt aan hebben!
Zijn ze snel achter dan … past in lijn met de eventuele straf van Max :-)
@gertjan2012: neemt niet weg dat ik het wel een leuke stunt vond. Maar slaat uiteraard nergens op. Kubica heeft niks meer in de f1
te zoeken
@gertjan2012: ik begin het eigenlijk een beetje sneu voor hem te vinden, ook voor Williams als team. Zo’n mooie historie maar nu helemaal niets meer. Toch heb ik er respect voor.
@gertjan2012: het was geen stunt, veel mensen gaven aan dat zij bijvoorbeeld op verstappen drukte maar dat ze als scherm kregen ‘thanks for voting for kubica as dotd’ was dus gewoon een glitch.
Carlos Sainz reed en zéér indrukwekkende race door van P19 naar P8 op te klimmen, maar de tv-kijker heeft daar niks van meegekregen omdat de TV-regisseur blijkbaar vergeten was dat Sainz bestaat. Juist daarom vind ik 7% van de stemmen een hele goede score.
@edge: ook Leclerc was amper nog in beeld nadat hij vlot was wegereden bij Bottas. Hij werd pas weer in beeld gebracht, nadat Verstappen Bottas voorbij was gegaan en hem tot op iets van 3, 4 seconden was genaderd. En terecht, natuurlijk want Max trok weer als vanouds alle aandacht naar zich toe.
En terecht!
Glitch in het systeem? Mn reet.
De uitleg dat er een groep internet’trollen’ waren die met z’n allen op Kubica stemden; klinkt iets aannemelijker. Meest voor de hand liggende is dat dit een groep van F1 liefhebbers zijn en dat ze het op het moment niet eens zijn met hoe LM de F1 heeft overgenomen en wat er van aan het worden is.
LM slaat terug: ze gaan lekker de stemming manipuleren.
Wat eigenlijk nog interessanter is; is dat dit in korte tijd al de 2e social media ‘screw up’ is. Als eerst waren ze dus niet voorbereid op het feit dat dit soort stemmen niet gecontroleerd wordt (naief). En iets hiervoor kwam die Twitter intern in de media, die van te voren onder 1 account al ‘nep-fan’ tweets voor alle kanshebbenden eruit gooiden en dan de gene ging deleten die niet wonnen. En deze tweets werden dus ‘live’ op beeld getoont na een overwinning. ALLES is gemaakt wat LM op tv brengt.
Ik snap t wel, maar het is niet leuk.
Toch jammer voor Robert, had ie eindelijk íets gewonnen, wordt het hem ontnomen…
@shibby: “Toch jammer voor Robert, had ie eindelijk íets gewonnen, wordt het hem ontnomen…”
Nee, hij heeft iets onterecht ontvangen, niet gewonnen of verdient; zit ie zelf ook niet op te wachten als echte sportman, is juist alleen maar zuur.
Lekker belangrijk. Het gaat er natuurlijk om wie de race wint.
@pomoek: uiteraard. 🤔 Wie won er ook alweer eigenlijk?? Ow ja, ik weet het weer!! 😬 MAX VERSTAPPEN!!! 😃
@drdre1: Wat? Was er een race dit weekend?
@pomoek: maar serieus, driver of the day is toch leuk interactief met je publiek omgaan… Moet kunnen IMO. 😊
Driver of the Day: Max Verstappen. Fastest lap: Max Verstappen. GP Winner: Max Verstappen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).