Deze 6×6 is verrassend betaalbaar

Auteur: , 15 Reacties

Deze willen we allemaal op de inrit, toch?

Soms moet je als merk gewoon iets proberen. Misschien wordt het een enorme flop (Volvo S60 Cross Country…), maar er bestaat een kans dat een knotsgek idee een succes wordt. Denk aan de Mercedes-Benz G63 AMG 6×6. Die auto dient absoluut geen enkel nut, maar word door veel mensen heel erg gaaf gevonden. Het handjevol exemplaren dat Mercedes bouwde was in no-time uitverkocht.

Het bracht ook andere tuners op een idee. Als Mercedes zo eenvoudig die 6×6 kan wegzetten, waarom dan niet zelf eentje bouwen? Denk aan Project Kahn, die een zeswieler maakt van een Defender. En Kahn is niet de enige, ook bedrijven als Hennessey, Bureko en Devel hebben zeswielers in de aanbieding. Zelfs op basis van de Suzuki Jimmy worden er zeswielers gebouwd. Kortom: met zes wielen ben je helemaal het mannetje.

Ze hebben allemaal een gezamenlijk nadeel: ze zijn heel erg duur. Wat nu als je wel het mannetje wil zijn, maar niet zo veel euro’s hebt? Simpel, ruil ze in voor Roebels en beweeg jezelf richting Rusland. Daar staat voor een (omgerekend) dikke 7 mille namelijk een zeswieler te wachten op een nieuwe eigenaar. De Niva is niet helemaal origineel meer, zoals je kunt zien. Ook onder de motorkap bleef het niet bij het oude. De originele motor is vervangen door eentje met 150 pk. Dat moet voldoende zijn om de slechte wegen van Rusland te kunnen bedwingen. Het werkt ook allemaal (kennelijk), want de auto heeft namelijk precies 100.000 km gereden. Of dat met de complete conversie is gedaan, weten we niet. Aan die Niva’s ligt het niet: die rijden wel door. De advertentie kun je hier bekijken.15 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hé, deze heb ik eerder gezien. Tof stukje huisvlijt van groepje mannen dat ongetwijfeld liters en liters wodka genuttigd heeft, het eindresultaat mag er best wezen!
@edge: sterker nog, er staat een linkje van onder dit artikel!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@bierbuik: Doe het niet !
Het licht niet aan jou.
@gebakkenei: zeker het ligt niet uitgevonden.
@bierbuik: die misd ook een edit knob😉
Lekker in Rusland houden
Ik zeg… ligt uit en niet meer over praten
Oprit!
Je moet alleen geen bocht tegenkomen. Die dubbele assen staan best ver uit elkaar. Tenzij de achterste as tegenstuurbaar is gemaakt. Dan zal het wel de oprit op te sturen zijn.
Stiekum vind ik deze veel leuker dan een Mercedes.
Waarschijnlijk komt deze ook nog het verst van allemaal als het een beetje modderig wordt.
Briljant exemplaar!
Pfoe, de achterwielen zullen flink wringen bij krappe bochten! Maar wel heel gaaf en best netjes gedaan. Lijkt me de ideale auto voor een Amsterdam-Peking rally!
Ik vind um tof.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).