Funda: extravagante molshoop heeft Daimler in de keuken

Auteur: , 35 Reacties

Je tilt het bestek zo uit het dak van een klassieker.

Na het horen van het brandende nieuws over Alfa Romeo, moeten we even onze rust pakken en bijkomen. En uiteraard is er geen betere manier om dat te doen dan met Fundablog. Ditmaal hebben we echter geen luxe stulpje voor ons, waarin tientallen auto’s zich kunnen verstoppen, maar één van de meest unieke huizen op aarde.

Het optrekje, gelegen in Huizen, is het creatieve liefdeskind van Sanne Oomen en Lucas Mol, die het huis acht jaar geleden hebben afgerond. Het stel, de één architecte, de ander kunsthistoricus, bouwde het huis destijds als een soort ode aan een groene toekomst. Je hoeft je dan ook niet te verbazen over het feit dat we in de garage één enkele Nissan Leaf vinden, en dat de enige aanwezige fossiele brandstofstoker, een dertig jaar oude Daimler Double Six, als metafoor (slash boekenkast) aan de muur genageld is.

De naam van het huis, Mol’s Hoop, is een logische woordspeling op de naam van de eigenaar, de locatie en vorm van het huis, evenals een knipoog naar het doel waarmee het zelfvoorzienende stulpje is gebouwd. Het uiterst creatief ingerichte Mol’s Hoop, grotendeels gebouwd in een kleine heuvel, moet echter maar net in je straatje passen. Het is misschien hierom dat het optrekje alweer een jaar te koop staat, ondanks dat het huis te zien was in de BBC’s ‘The World’s Most Extraordinary Homes‘. Niet alleen dat, want de Franse tv-zender TV5 droeg er zelfs een heuse documentaire aan op. Aan aandacht dus geen tekort. De prijs is niet bekend 3,3 miljoen euro.

Met dank aan @stuiver voor de tip!35 reacties

Staat al een jaar te koop omdat het veel te duur is waarschijnlijk.
@kilum: Jij bent vast leuk op feestjes.
@kilum: het is een hoop geld, maar is niet (te) duur. Je krijgt er ook een behoorlijke lap grond bij.
Netflix: The World’s Most Extraordinary Homes… daar staat een aflevering over het huis vlakbij Amsterdam.
@nobelone: Ik heb die aflevering een keer op de BBC gezien. Of dat was een ander programma over ditzelfde huis…
@nobelone: Dat klopt inderdaad, leuk om te kijken ook. Ze hebben altijd zelf in de Jaguar gereden, maar aangezien ze een milieubewust huis bouwden, vonden ze de “milieuonvriendelijke” Jaguar er niet meer bij passen. Aangezien ze erg gehecht waren aan de auto en hem eigenlijk wilden houden, besloten ze er een boekenkast van te maken.
Vier jaar lang aan je ‘droomhuis’ bouwen, om het daarna direct weer te willen verkopen. Raar.
@madmarky: kunnen allerlei redenen voor zijn: andere baan in het buitenland, geldnood etc..
@madmarky: mensen die dit bouwen, willen doorgaans weer iets nieuws als het er eenmaal staat.

Persoonlijk herkenbaar wanneer ik weer een nieuwe auto heb gekocht, dan staat ie voor de deur en wil ik alweer iets beters/snellers/dikkers.
@ghost: Het bezit van de zaak… is het einde van het vermaak.
@madmarky: Ze wonen al wat langer in dit huis hoor. Los artikel over de boekenkast hier op autoblog is bijvoorbeeld al uit 2012.
Ik vind dit wel tof gedaan. Hou wel van wat aparte architectuur.
Hadden beter van die Leaf een kast gemaakt…
@cossiekiller: kast? Vuilbak liever.
Bijzonder fraai huis. Maar met die Daimler in de keuken steekt een Leaf in de garage toch wat bleekjes af…
Ik snap het wel dat ze het verkopen
Van die kunstminnende groenlinks stemmende Leaf rijders die er opeens achter komen dat die open haard en houtkachel in hun optrekje voor 30 miljard fijnstof doden per jaar zorgt.
@ikschrijfookoverautos: Prijs is wel bekend hoor, 3,3 miljoen euro:
https://www.funda.nl/koop/huizen/huis-86817265-ijzeren-veldweg-3/

Stond laatst nog een artikel over in Quote, wel leuke beweegredenen van de eigenaar omtrent de bouw en vooral inrichting ervan. Veel tweedehands artikelen creatief opnieuw gebruikt, zoals een traptredes van skateboards en inderdaad, de auto niet verkocht maar omgebouwd tot kast.
@granlusso: thanks, heb de prijs+link verwerkt in het artikel!
Goh, ze hebben ook een Jaguar XJ als boekenkast ;-)

https://www.autoblog.nl/een-jaguar-xj-als-boekenkast-waarom-ook-niet
@anders: 😂
@anders: touché
@ikschrijfookoverautos: Ja, oeps… die bijdehante opmerking ontglipte mij zo van het toetsenbord. Als betweter wilde ik er graag even aan toevoegen dat het artikel wel degelijk het lezen en het kijken waard was. ;-)
@anders: dat is fijn om te horen!
Bijzonder is het goede woord in deze… wat een samenraapsel zeg
Was zij geen architect? Neergezet als uithangbord en nu dus in de verkoop gedaan om iets nieuws te gaan bouwen.
Groen huis my ass, hoe maken ze al dat glas dat gebruikt wordt? Met zonne-energie? En die Nissan blaadje, hoe wordt die gemaakt?
@v6ti: wat een zure gedachtengang zeg. Diezelfde energie wordt gebruikt om een conventioneel huis of auto te bouwen.
@v6ti: Het feit dat het huis is ingegraven, zorgt ervoor dat het in zomer koel blijft en in de winter zijn warmte behoudt. En ja, dat functioneert daadwerkelijk voor dit huis ;)
Overdesigned tot en met. Niks ‘echt eigens’. Veel geld, beperkte smaak. Ik zal wel jaloers zijn, denk ik.
@troljedemoeder: Niks ‘echt eigens’? Hoezo niet eigenlijk? Dit huis is volledig naar persoonlijke smaak ingericht. Of misschien begrijp ik je verkeerd?
@granlusso:

Gewoon een inrichting die iedere hipster met centjes bij elkaar zoekt. Eclectisch, maar ook zwaar overdreven. Die strijplankjes, wie verzint zoiets, werkelijk? Die koperen buizen (zie funda). De boomstamtafel, nogal afgezaagd. (wink wink) Ik zie liever bij elkaar geraapte zooi die echt met iemand meegegroeid is, écht patina. Dit kan iedereen láten bedenken.
@troljedemoeder: Alleen dat wat eerst jaren in de kringloop winkel blijft staan, dat heeft echt patina. Maar die strijkplankjes… waarom staan ze zo onhandig voor de tuindeuren? Je leert je kinderen dat het aanraken van een strijkbout een absolute no go is, dus deze barricade van de tuindeuren zegt heel duidelijk: kinderen blijf binne!
@granlusso:

Oh ja. En je huis een naam geven. Echt. Nee erger, je huis naar jezelf vernoemen. Hoe ontzettend blij moet je dan zijn met jezelf? Mensenkinderen.
@troljedemoeder: ik weet niet of het komt door onze usernames, maar ik ben het helemaal met je eens
@donotfeed: lol. Wat eet je het liefst?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).