Deze huurauto heeft precies 608 pk

Auteur: , 17 Reacties

Dat is precies wat je wil: niet te veel, niet te weinig.

Weinig dingen zijn zo leuk als een huurauto. Althans, de vraag wat de huurauto gaat worden. Als je niet de meest basale budget-optie hebt aangevinkt, kan het vaak van alles zijn. Het komt nog weleens voor dat de auto in de betreffende categorie niet aanwezig is.

Vaak krijg je dan een soortgelijke auto mee of, en dat is het leukste, een compleet andere auto. Zeker in de Verenigde Staten is dat een plezante ervaring, want in plaats van een reguliere middenklasser zit je dan in een Chevrolet Camaro of Ford Mustang! Hoe cool is dat? Nu is zo’n Musclecar in Nederland een bijzonder prijzige exoot, in de VS is het juist een zeer betaalbare auto. Ook om te huren.

Shelby GT350-H '66

Het bekendste voorbeeld van gave huur-Mustangs zijn die van Hertz. Al in de jaren ’60 had Hertz een vloot van speciale Shelby Mustangs GT350-H. Deze auto’s waren voorzien van dusdanig serieuze upgrades dat men de Mustangs met een paar kleine modificaties kon laten meedoen in zogenaamde Semi-Pro raceklassen. Het Hertz Rent-A-Racer project was vooral een geweldige marketingstunt. Aan de Mustangs zelf verdienden ze minder: huren was spotgoedkoop en de verhuurder kreeg de auto’s soms terug met de (later gemonteerde) rolkooi er nog in! Of de Code-K V8 was vervangen door een goedkoper aggregaat.

Shelby GT350-H '66

Tot zover de geschiedenisles. Want er is heet nieuws te melden als het gaat om Mustang huurauto’s. Er is weer een gave variant bijgekomen en ditmaal is het niet eentje van Hertz. Het is het van oorsprong Duitse SIXT Rent A Car dat de handen ineen heeft geslagen met de Amerikanen bij Shelby. Er worden namelijk 20 exemplaren van de Shelby Mustang GT-S aan de vloot toegevoegd.

Shelby Mustang GT-S SIXT '19

De Shelby Mustang GT-S is een relatief milde variant, naar Shelby begrippen althans. De 5.0 ‘Coyote‘-V8 is voorzien van een Whipple supercharger, waardoor het vermogen stijg van zo’n 450 pk naar precies 608 pk. Alle 20 Shelby’s zijn voorzien van de automatische tientraps transmissie. De SIXT Mustang Shelby GT-S is verder voorzien van Brembo remmen om beter te kunnen stoppen en een nieuw uitlaatsysteem om die V8 iets beter te kunnen horen. Verder is het onderstel aangepast en heeft de Mustang GT-S dikkere anti-rollbars.

Shelby Mustang GT-S SIXT '19

Qua uiterlijk kun je de Shelby Mustang GT-S herkennen aan de typische SIXT-kleuren oranje met zwarte strepen of precies andersom. Verder zijn er diverse badges, een flinke achterspoiler en 20″ lichtmetalen velgen met X-Comp banden. SIXT maakt bekend dat de auto’s na de verhuurperiode verkocht gaan worden. Shelby maakt ons er attent op dat ze daarna terug gebracht kunnen worden naar Shelby Americain in Las Vegas, Nevada om daar verder onder genomen te worden. Huurprijzen zijn nog niet bekend.17 reacties

leuk idee, maar na elke verhuur een nieuw setje banden loopt aardig in de papieren lijkt me
@gove: denk je dat dat niet in de prijs is verwerkt dan? ……..
Oh man die zwarte met oranje streepjes graag! Hopelijk blijven ze alle 20 heel. En begrijp ik het nu goed dat de vroegere rent a race car soms zonder V8 terug naar de verhuurder kwamen?
@tortuga: Ja dit heb ik ook al eens gehoord. Bij een van de autoshows op Discovery (volgens mij Fast ‘n Loud) hebben ze een keer zo’n ex Hertz rental gekocht. Kreeg je toen een filmpje met uitleg bij. Wat een tijd… voor weinig zo’n ding huren en knallen.
@tortuga: Yes volgens mij werd het zo vaak gedaan dat Hetz op een geven moment besloot om de motorkap te verankeren zodat je niet meer bij de motor kon komen.
Bij Sixt in Amerika huur ik alleen maar BMW. Wel een beetje jammer dat als je bij Sixt Las Vegas aankomt waar je je bij een BMW dealer waant en je een BMW X5 gereserveerd hebt vervolgens een Mercedes GLE meekrijg…

Heb wel korting gevraagd en gekregen omdat Mercedes niet in dezelfde klasse zit als BMW en van mindere kwaliteit is.

#flameon
via iPhone app
@Rick-dos: haha wat een mooi verhaal
@Rick-dos: en gekregen hoop ik. Offtopic: wat is de nieuwe 3-reeks mooi! Wat een step-up vgl. met de e90
@poeperman: f30 uiteraard ;)
@Rick-dos: Sixt is toch ook van BMW?
@ghost: Nee hoor Sixt is nogsteeds een familie bedrijf. De familie Sixt heel wel een nauwe samenwerking met BMW.
Don’t be gentle, it’s a rental.
Heerlijk in Januari een Corvette ZO6 gehuurd. Zal die foto’s eens uploaden.
Gave wagen, deze mustang!
Gaaf hoor! Ultieme kar voor een roadtrip daar. De strepen zijn echt heritage bij deze auto, maar doen de vorm van de motorkap toch wel erg bol lijken, alsof de kreukelzone al een keer getest is. Waarschijnlijk wel een mooi zicht vanachter stuur!
@geelbarrel: bijna, alleen het dak er nog af. Dan is die echt af
Slickst bend-a-car. Hoe meer variatie, hoe beter! Wat een verhaal van die engine-swaps in het verleden… denk je een brute Mustang te huren ga je met 120pk op pad ghehe

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).