Deze Lamborghini Diablo GT is zeldzaam

Auteur: , 23 Reacties

Een Diablo met 280 km op de teller. Zeldzaam!

Zo nu en dan duiken er een aantal veilingspareltjes op. Denk terug aan deze speciale BMW M1 of F12tdf met een handtekening van Vettel. Om het weekend alvast in te luiden, hebben we er nog een gevonden voor je. Namelijk een Lamborghini Diablo GT met slechts 280 kilometer ervaring. Die brengt gegarandeerd veel geld in het figuurlijke laatje.

Om de Diablo GT te kennen, hoef je niet per se een gepensioneerde lezer te zijn. Integendeel, dit exemplaar stamt nog maar uit 1999. Van deze Lambo zijn slechts 80 stuks gebouwd, iets dat ook meeweegt voor de aanstaande veiling in Monaco. Degene die op 12 mei het meest geld meebrengt (digitaal of cash), wordt de nieuwe eigenaar van de betreffende Diablo GT.

De Diablo GT is een pure machine. In vergelijking met de bloedsnelle SV en uitgeklede GTR, is de GT-versie ideaal voor op de weg. Echter is het er nooit van gekomen, zo blijkt uit de kilometerstand. Aan de overheerlijke 6,0-liter V12 zal het sowieso niet liggen. Hij levert 575 pk en 630 Nm koppel. Bovendien geschiedt de aandrijving via de achterwielen. Daarmee is het de laatste, straatlegale Lambo met een combinatie van een V12 en RWD.

Hoeveel dit exemplaar precies moet opleveren, is momenteel niet duidelijk. Nog een maandje en dan weten we het.23 reacties

Wat een geweldige spec zo! Echt af! Knap dat je daar dan niet mee gaat rijden.
Prachtige auto. Na de Murciélago is het toch allemaal wat massaler geworden. Echt exclusief zijn de moderne Lambo’s helaas niet meer, ook al rijden ze véél beter. Lekker zo’n ouderwetse V12 ontworpen door Bizzarrini. Véél mooier geluid….
@robbie123: Afgelopen zondag de Murcielago met ´oude´ V12 diverse malen over Assen horen knallen, wat een fantastisch geluid! De eigenaar gaf de auto op het rechte stuk ook goed de sporen!
@dutchdriftking: klopt! Vooral met IPE uitlaat gewoon F1 geluid uit oude tijden!!!! Niet normaal vet

Zoek op Youtube Murcielago IPE
@ff40: klopt, ik zat me helemaal de verheugen op die SV maar die IPE was veeeel beter.
@robbie123: In mijn ogen is Pagani het nieuwe Lamborghini. Vroeger waren de Lamborghini’s nog auto’s met karakter en oog voor detail, nu zijn ze het zoveelste snelle automerk die zich heeft laten verleiden tot kwantiteit boven kwaliteit.

Begrijp me overigens niet verkeerd hè, ik snap waarom de keuzes die Lamborghini heeft gemaakt goed zijn voor de stabiliteit en winstgevendheid van het merk. Echter betekend het opschalen van productieaantallen wel dat het kriebelige jeugdige gevoel van het verlangen naar een Lamborghini langzaam vervaagd.

De speciale edities die Lamborghini hedendaags uitbrengt zijn al helemaal een grote grap. Persoonlijk heb ik laatst een Lamborghini Centenario mogen bewonderden, dit is in mijn ogen een grote domper. Betaal je 2,26 Miljoen voor een Aventador met een bodykit en een chipje waardoor hij een handjevol meer pk’s levert.
Wordt er toch altijd weer een beetje droevig van, zon prachtige lambo waarin nog nooit eens een fatsoenlijk ritje in is gemaakt.
@renzer: aan de andere kant is het ook wel te begrijpen, dat interieur is om te huilen !
@renzer: Helemaal eens!
Perfection…
Heerlijk zo sinister zwart. En die roofscoop is gaaf.
Pure porno!
Gewoon de teller terug draaien en cashen. Simpel
Prachtig hoor… maar die hele fascinatie voor auto’s met lage kilometerstanden zorgt voor krankzinnige prijzen én (nog erger) dat dus ook de volgende koper er gegarandeerd niet veel mee op de weg komt. Sneu.

Ik zag hier veel liever eenzelfde met 100.000 km staan en wat gebruikssporen die naar een volgende eigenaar gaat die er vervolgens ook weer lekker van gaat genieten.

@ukbob:
Eens. In die zin is het nogal aandoenlijk om zo’n ding stil te laten staan vanwege het positieve effect op de waarde. Als je werkelijk geld hebt zal dat je namelijk aan de aersch oxideren en ga je er gewoon mee . . . kuch . . . toeren..
De laatste der Mohicanen. Voordat VAG er overheen pistte.
@str8six: voordat VAG de hele instorttende typisch Italiaanse tent uit de brand hielp bedoel je ja.
@sr20det: nee dat bedoel ik niet
@str8six: zonder vag was lambo er niet meer. De aventador is een kunststuk .
Jammer dat het de US specc is, verder helemaal gaaf die wagen.
@kilum: ik ben geen expert, maar hij heeft een Km-teller, niet van die zijmarkeringsverlichting, en wel knipperlichten op de voorschermen. Zal het niet een Europese of Japanse zijn?


Ik vind de auto trouwens te gek. Niet de mooiste variant van de Diablo, (ik heb hem het liefst van na de facelift zonder spoilers) maar wel de meest hardcore.
@kilum: Diablo GT is niet USA legal. Is er 1 maar dat is deze niet. Ik neem aan dat je denkt dat ie US spec is door die bumper achter? Das de diffuser.
Wat een graflelijk ding. Het origineel was mooi. Nee, die was geweldig. Maar dit .. neen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).