Deze Porsche heeft een stijlvol rood interieur

Auteur: , 17 Reacties

Mooi rood is niet lelijk.

Sommige mensen gaan echt gebukt onder wereldproblemen. Die weten van flauwigheid niet meer waar ze hun kwartjes moeten deponeren. Dus je kan nóg een 911 aan de collectie toevoegen, op een gegeven moment wordt het allemaal wel een beetje veel van hetzelfde. Gelukkig is Porsche Exclusive altijd aanwezig om een helpende hand te reiken. De speciale divisie van Porsche kan er voor zorgen dat jouw Porsche nét dat beetje anders is. Vaak gaat dat gepaard met flink wat uiterlijk vertoon. Je moet immers wel aan de rest van Aerdenhout laten zien dat jouw Sportkever net even wat anders is.

Porsche 911 Carrera S Cabriolet (991)

Dat is het mooie van het jongste product van Porsche Exclusive. Ditmaal geen aparte strepen, grote spoilers of felle kleuren, gelukkig. Het is juist een opvallend onopvallende verschijning geworden. De auto in kwestie, een 911 Carrera S Cabriolet, is gespoten in ‘Carrera GT’-zilvergrijs. Deze kleur is ook gebruikt voor de spijlen van de grille en de onderkant van de bumper. Dit wordt afgemaakt met enkele zwarte details, zoals de 20″ velgen, behuizing van de koplampen en het type-opschrift aan de onderkant van de deuren. Ook de koplampsproeiers zijn zwart gespoten, evenals de handgrepen. Het type wordt overigens niet vermeld op de achterkant, daar staat simpelweg ‘Porsche’ en ‘911‘.

Porsche 911 Carrera S Cabriolet (991) '18

Binnenin is het meeste werk verricht. Het interieur is bekleed in ‘Crimson Red’, wat iets meer appeltjesrood is dan het reguliere Bordeaux-rood. Het leder strekt zo ver als het oog reikt. Het dashboard, de zijkant van de middenconsole, het frame van de luchtroosters: het is allemaal met dezelfde kleur leder bekleed. Dat geldt ook voor de achterkant van de sportstoelen. Normaliter is dit grijs metallic, nu is het donkerrood leder. Om te zorgen dat niet alles rood is, zijn de zittingen in zwart leder bekleed, evenals het midden van het stuurwiel en de versnellingspookknop én hoes. Jazeker, deze auto is uitgerust met een ouderwetse handbak. Erg fraai zijn ook de aluminium sierdelen die in de exterieurkleur zijn gespoten, evenals de middenconsole. Ook de roosters van de ventilatie zijn in deze kleur gespoten. Wat dit geintje gaat kosten is niet bekend, maar je hebt zo wel even de ideale zomermobiel van 2018.17 reacties

Een lekkermakertje tot de Speedster.
Met een zwart dashboard was ‘ie echt beter geweest!….
@bennyweisz: dan is het opeens een 13 in een dozijn interieur.
Vind de kleuren zo wel goed passen bij de geschiedenis van Porsche.
Ben wel fan van dit soort interieurs.

Wel jammer dat je zo weinig auto’s nog een kleur aan de binnenkant hebben, of dat je er veel voor moet bijbetalen.

In de seventies en eighties waren gedurfd gekleurde interieurs nog vrij gebruikelijk. Zo kreeg je bij de Duitse merken vaak heerlijk foute groene bekleding als je voor een groen metallic lak koos. Of de bruin met oranje bekleding van Saab. Of wat te denken van een Mazda 626 met bordeauxrode bekleding en dashboard. En zelfs de rode vloerbedekking van de 205 GTI weet samen met de kuipstoelen van een relatief eenvoudig interieur een feestje te maken.
Ik vind die saaie zilveren lease kleur gewoon niet mooi, op zo’n auto. Het interieur is wel heel mooi met dat rode leer.
Nog redelijk stijlvol gebleven, het wil met rood nog al eens een hoger bordeel gehalte krijgen.
Snap niet zo goed wat hier “porsche exclusive” aan is. Rode bekleding staat toch ook wel op de reguliere optielijst?
@pallas: Dat is een andere kleur rood. Dit is ‘Crimson-rood’ en het andere is ‘Bordeaux-rood’.
@willeme: Anders dus duurder!
@pallas: jij begrijpt ‘t!
Heel fraai!
Geweldig precies zo zou ik hem ook samenstellen.
Whow prachtig. Ram het in een Targa en ik wil het.
Heel gaaf samengesteld. Een beetje een moderne Singer!
Dit vind ik nou echt mooi, ondanks dat het een 911 cabrio is…
Exclusive mijn kloten ja, als hij voor u neus staat zie je niets eens dat het 2 “exclusive” is
Zonde van het lease grijs, verder met dat interieur is ie wel echt top zo!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).