Dit is het TAG-Heuer Porsche Formula E Team

Auteur: , 30 Reacties

Er lijkt geen einde te komen aan het autosportseizoen!

Porsche 99X Electric '19

Het Formule 1 seizoen zit er (helaas) alweer bijna op. Net nu het spannend begint te worden aan de voorkant van het veld. Maar er zijn meer soorten autosport. Zo konden we genieten van Richard Verschoor die op meesterlijke wijze won op het circuit van Macau.

Maar er gebeurt nog meer. Dit weekend begint het Formule E seizoen weer. Het is nog een relatief jonge raceklasse die telkens veelbelovender wordt. Grote fabrikanten en relatief grote namen stappen in de nieuwe raceklasse. Sterker nog, Formule E heeft meer fabrieksteams dan Formule 1! Om een idee te geven, stellen wij vandaag aan je voor: Porsche Formula E Team. Zij doen in het seizoen mee met de Porsche 99X Electric. De Porsche 99X Electric is, zoals de naam al verklapt, een geheel elektrische auto. Net als de nieuwe Porsche Taycan maakt de Formule E auto gebruik van 800V technologie.

Porsche 99X Electric '19

De reden dat Formule E interessant lijkt te gaan worden is dat er twee fabrieksteams uit Zuid-Duitsland bijgekomen zijn. Eerst kwam daar Mercedes en amper zes dagen later meldt Porsche ook dat ze gaan meedoen. Beide teams zijn gewend wel te winnen van de raceklasses waaraan ze deelnemen, dus dat belooft spektakel.

Porsche 99X Electric '19

André Lotterer (37)
Deze Belgische Duitser (zijn moeder is Belgisch, zijn vader is Duits) komt uit voor Duitsland, maar heeft een Belgische racelicentie. Ach ja, Robert Doornbos reed bij Minardi onder de Monegaskische vlag, destijds. Lotterer heeft bijna aan elke raceklasse wel een keer deelgenomen. Net als veel andere coureurs heeft Lotterer Formule 1 ervaring, maar stel er niet te veel van voor: hij heeft welgeteld 1 ronde gereden voor Caterham tijdens de Grand Prix van België in 2014. Maar zijn grootste prestaties heeft hij beleefd op Le Mans, hij won de 24 uurs race maar liefst drie keer met Audi. In middels begint hij na 25 races aan zijn derde seizoen Formule E.

Andre Lotterer

Neel Jani (35)
Ondanks dat autosport in Zwitserland niet is toegestaan, zijn er wel degelijk Zwitserse coureurs. Jamaica had ook een bobslee team. Ook Neel Jani heeft Formule 1 ervaring, maar dan als testrijder voor Toro Rosso. Neel Jani heeft nog tegen Jos Verstappen gereden in de A1 Grand Prix raceklasse in 2005. Uiteraard heeft Neel Jani ook successen beleefd op Le Mans, in 2016 won hij met Porsche de beruchte 24-uurs race.

Neel Jani30 reacties

Yes but dit lijkt niet op een 911 en dat is toch verplicht bij porsche?!
@piedlourd: chassis van alle Formule-E auto’s is hetzelfde. Porsche heeft alleen de aandrijflijn zelf mogen ontwikkelen. En die ligt, net als bij een 911, achterin de auto ;)
Deze klasse is op redelijke termijn de toekomst van de autosport op het hoogste niveau vrees ik. Niet verwonderlijk dat autofabrikanten hierin investeren.
@dwfc: ik denk het ook, alleen ik vrees er niet voor ik moedig het juist aan! Sjieke wagens, sjieke merken, sjieke circuits,…. nu nog een paar sjieke coureurs en we zijn vertrokken!
@willeme; Een meer recent voorbeeld in de F1: Grosjean is een Zwitser die onder Franse licentie Formule 1 rijdt.
@milan0: of nog een voorbeeld, een jonge knaap met dubbele nationaliteit (be-nl). in belgie geboren, in belgie geraced in zijn jeugd, daar ook bijna zijn hele leven gewoond. maar ook een nl licentie heeft omdat dat blijkbaar aantrekkelijker was.
@supercharged: ja die noemde ik voor de zekerheid maar niet omdat dit weer een discussie op zich op gang zou kunnen brengen ;-)
@supercharged: Dat zie wel vaker. Mensen met een Nederlandse nationaliteit, wonen en leven in bijvoorbeeld een Noord-Afrikaans land en plukken toch de financiële voordelen van het niet werken in het land van herkomst. Of heeft dit helemaal niks met racen te maken? Maar meer gewoon met uitkeringsfraude?
Wanneer is de eerste race?
@scuf1: dit weekend!
@willeme: en hoe volgen we dat?
Denk niet dat het me oout gaat lukken om die Formule E mooi te gaan vinden…

Na tien seconden begint dat geluid dat lijkt op een kudde op hol geslagen SRV-wagens me al op de zenuwen te werken.
@moveyourmind: als de modernste auto’s tegenwoordig ‘passende’ motorgeluiden uit de speakers (!) laten komen, dan moet dat voor de tv uitzendingen en live streams toch ook kinderspel zijn? Gewoon de video stream dubben met de audiotrack van een vette V12. Hoeveel leuker zou deze raceklasse wel niet worden?
@rrrobert: Niet veel vrees ik.
Geen fan van maar toch .. misschien dat Elon Musk die film Ford VS Ferrari/Leemans 66 is moet gaan kijken en dan met Tesla ook mee gaan doen 😜🙃🙃🙃
@tvr1974: Haha, dat zou wel leuk zijn!
Autosport verboden in Zwitserland? Huh??
@sanderz28: Wist dat ook niet, dus moest ook even Googelen. Blijkt dat Zwitserland heeft circuitraces verboden nadat in ’55 bij een ongeluk op Le Mans 81 mensen omgekomen waren.
@moveyourmind: gekkigheid
@sanderz28: Dit is een keer verteld bij Top Gear.
Ferrari dreigt er uit te stappen. Tenzij ze extra geld krijgen, ze lopen namelijk al mee vanaf 1949. Oh ja en n optie tot uitspreken van een vetorecht.
Had Porsche die twee veteranen niet beter voor de rollator-E klasse kunnen inschrijven?
@karaya: Die 2 veteranen rijden rondjes om jou circuit skills heen. Misschien een beetje respect voor mensen die op dit vlak wel wat hebben bereikt en zeker een aantal factoren beter zijn dan dat jij ook zult worden in dit soort werk?!
@laptom: Je kan natuurlijk alleen iemand zijn skills duiden als jezelf beter bent…

Apart soort logica. Laat ik het zo stellen, er loopt beter rijdersmateriaal rond. Maar dat geldt voor de hele Formule E.
@karaya: Waarom kraak jij dan die personen af terwijl het vrijwel zeker is dat jezelf niet beter bent? Nu ben je ook nog hypocriet… Overigens kan je naar mijn mening iemand prima beoordelen als jezelf niet beter bent. Als ik op het circuit rij heb ik binnen 2 rondjes door wie beter of slechter rijdt dan ikzelf. Overigens rijden de meeste beter dan ik hoor…
@laptom: Jij mag mij uitleggen wat twee coureurs in de herfst van hun carrière in een Formule E team te zoeken hebben.

Voor WEC kan ik het begrijpen, daar heeft ervaring een grote meerwaarde. Voor die paar rondjes om de kerk van de Formule E heb je meer aan rauwe snelheid denk ik.

Respect:

Neem Lance Stroll, is een veel betere rijder dan ik. Toch meen ik te mogen zeggen dat hij een tweederangs coureur is die door pappa’s z’n centjes in de Formule 1 mag rijden. Het staat jou vrij om respect voor Lance te hebben. Ik vind het een clown.
Welke kanalen is dit het best te bekijken? Ziggo Sport?
@rogierio: Gewoon lekker mee wachten tot dat er geen F1 meer is.
@rogierio: zowel Ziggo sport racing als Eurosport zenden het uit. Eer je alle makkelijke commentaren over geluidsgebrek en gemaakte baantjes negeert en gewoon kijkt, zie je dat FE met zo’n vrolijke chaos is als de gemiddelde RX wedstrijd. Het format neemt zelfs RX vormen aan want je kan al in de kwalificatie rondes punten scoren. En omdat de auto’s weer 36 pk extra hebben gekregen én de batterijen inmiddels lang genoeg meegaan voor een volledige race, houdt niemand zich meer in om te sparen. Gelukkig hebben ze de auto’s stevig genoeg gemaakt, er werd nogal wat afgebotst vorig jaar
Ah weer nieuws van de raceklasse met RC auto’s. Wat een blamage is dat hele Formule E, opgedrongen raceklasse op gemaakte baantjes omdat anders de batterij te snel op is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).