De Ferrari’s vliegen als warme panini over de toonbank

Auteur: , 30 Reacties

De Italiaanse sportwagenfabrikant verkocht afgelopen jaar een recordaantal auto's.

Ferrari's vliegen als warme panini's over de toonbank

De verkopen van Ferrari groeien gestaag. Sinds Ome Sergio met de staf zwaait zien de Italianen haast scheel van het grote aantal auto’s dat hun fabriek verlaat. Het zal Marchionne allemaal een worst wezen, want in de loop van 2017 heeft het zijn vruchten meer dan afgeworpen. Het ging zelfs zo goed met de verkopen dat Ferrari een recordaantal bolides aan de man wist te brengen.

De sportwagenfabrikant verkocht afgelopen jaar namelijk 8.400 bolides, waarmee ze het voorgaande jaar met 5 procent overtreffen. Al met al kwamen ze uit op een omzet van 2,5 miljard euro, waarmee ze zelfs een stijging van 13 procent noteerden. De uiteindelijke winst was helemaal over de top; Ferrari stond aan het einde van 2017 liefst 537 miljoen euro in het groen.

Volgens Ferrari zijn de sterke resultaten vooral te danken aan een influx in verkopen van haar V12-modellen, zoals de 812 Superfast, en een groei in de personalisering van de voertuigen.

Voor komend jaar draait Ferrari de kraan nog verder open. De Italianen willen in 2018 meer dan 9.000 auto’s verkopen en leggen de lat voor omzet ook niet bepaald laag. Ferrari wil dit jaar tenminste 3,4 miljard euro binnen zien komen.

Daarnaast liggen er voor de komende jaren nog heel wat vernieuwingen in het verschiet. Zo gaat Ferrari, net als rivaal Lamborghini, een SUV op de markt brengen, evenals een concurrent voor de Tesla Roadster.30 reacties

Waarom hebben ze die SUV eigenlijk nodig vraag ik me af? Het is het enige sportwagenmerk dat het ook zonder die onzin prima doet.
@berlinetta: je vergeet McLaren die ook keurig winst boekt voor zoon jong auto fabrikant
@kannito: jonge*
@kannito: zo’n*
@kannito: Ik zou mij als ik jou was eerder gaan focussen op de rest van mijn tekst.
@berlinetta: maar voor 1 rede en dat is nog meer winst genereren. Iets anders kan ik niet bedenken
@lekkerlinksrijden: goede rede, meestal zijn toespraken lang en zitten ze vol wollig taalgebruik.
@mashell: ik kan er om lachen #zelfspot
@berlinetta: Sorry Berlinetta, die SUV plaat van je is echt grijsgedraaid…inmiddels heeft elk merk er 1. Ben je naast een racist ook een autist?
@esprit84: Oh daar ben je weer. Nog altijd boos merk ik? Wat mij betreft hebben we laatst een discussie gehad waar we niet uit zijn gekomen. So be it. Als het aan mij ligt, gaan we nu gewoon op goede voet verder en weer gezellig over auto’s praten. Maar als jij me een racist blijft noemen en nu ook een autist dan ben ik ook wel klaar met je.
@berlinetta: goed bezig haha helder en duidelijk, zo mag ik het graag zien!!
@berlinetta: Jij gaat die SUV kopen he?! In het wit natuurlijk. Met zwarte velgen en getint glas. Ouwe autist en racist van me!
@esprit84: social justice warrior?
@berlinetta: Waarom verkoopt de Albert Heijn 37 soorten cornflakes in een land waar de meeste mensen een bruine boterham met wat dan ook als ontbijt nuttigen.Waarom draag ik liever een Speedmaster of SUB in plaats van een Seiko? Waarom verkocht ik in 2003/4 gigantisch veel Sorento’s ? Waarom zijn er zoveel sportscholen en zijn selfies daar niet verboten! Of überhaupt niet.En waarom moeten die torens in Dubai alsmaar groter?

Simpel; omdat men dat wil.En waarom? Uiteindelijk laat iedereen zich gek maken.
@berlinetta: omdat Ferrari laat zien dat ze net zo’n brute bank kunnen maken als een LM002 of een net zo’n stijlvolle als de RR Vogue.

#hoopik
@dunhozzie: Hoop doet gekken in vreugde leven.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@tmenges: Als je corrigeert, dan goed heh: het enkelvoud is paninoooo, niet paninaaa
@CarloAbarth: haha je snapt wat ik bedoel toch? :)
Kun je nagaan hoeveel auto’s ze hadden kunnen verkopen als die sportwagens van tegenwoordig een stuk mooier waren geweest.
@gregorius: nog mooier dan de 812 Superfast? Welke auto vind jij dan mooier! Ik vind dit een schitterende auto, ik denk mooier dan de Aventador!
@rufctr01: dat is heel erg zeker
@rufctr01: De Aventador is dan ook alleen mooi in de ogen van een blinde. Dat ding is gewoon bruut, lomp, een v12 lambo, maar niet mooi. De laatste echt mooie Ferrari is in mijn ogen de 599
@gregorius: gelukkig maar dat smaken verschillen toch?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@markie123: Er bestaat ook nog iets al een gestage groei. https://www.ensie.nl/redactie-ensie/gestaag
800pk, na V12 in de neus en rwd. Dan verkoop je iets wat andere niet hebben. Ben je in de markt voor een iets(je) minder dure bolide, dan is er concurrentie genoeg voor Ferrari.
Oeps ik las punani #metoo
Een van de weinigen die snapt dat het meervoud van panino, panini is. Altijd weer die teleurstelling als ik panini bestel en maar één panino geserveerd krijg.
het wordt tijd om eens een pakket Ferrari aandelen te kopen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).