Ford sloopt pedalen en stuur uit je auto

Auteur: , 13 Reacties

En ze hebben de techniek ook nog eens gepatenteerd.

Momenteel bevinden zelfrijdende auto’s zich nog in een soort twilightzone. De techniek gaat met grote stappen vooruit en binnen afzienbare tijd zitten we vast en zeker een krantje te lezen achter het stuur, maar nu zal de bestuurder van een semi-autonome wagen nog altijd de handjes aan of in elk geval heel dichtbij het stuur moeten houden.

Ford is echter druk bezig met zelfrijdende voertuigen en daarom heeft The Blue Oval techniek gepatenteerd die het mogelijk maakt om het stuurwiel en de pedalen uit de auto te verwijderen. Je raadt natuurlijk al dat deze techniek het tevens mogelijk maakt om de onderdelen zonder al te veel moeite weer terug op hun plek te duwen.

De verklaring die het merk geeft luidt als volgt:

“[A] steering wheel for development purposes, and enables the easy provision of a steering wheel as a customer-requested option.”

Het is overigens niet duidelijk of de afneembare onderdelen nog mechanisch werken of dat Ford bezig is met elektronische systemen. In het patent is wel een uitleg opgenomen waarin wordt gemeld dat mogelijk gebruik wordt gemaakt van software die weerstand in het rempedaal simuleert.

Je zult echter nog een poosje geduld moeten uitoefenen voordat we deze techniek in auto’s terugvinden, want de tijd van de volledig zelfrijdende auto is nog niet daar. (via: Motor1)13 reacties

“Vriendin zit te zeuren over je rijstijl”
Verwijder het stuur en de pedalen rustig.
Werp het spul richting vriendin.
“Als het je niet bevalt dan rij je zelf maar!”
@robert110: Welke vriendin?
@alcantara: Excuus: vriendin/vrouw/vriend/man/denkbeeldig figuur/schaap/varken/anders nl: (doorhalen wat niet van toepassing is)
@robert110: leuke techniek dan, maar beter het probleem bij de bron aanpakken ipv symptoombestrijding; een systeem om je vriendin cq vrouw uit de auto te verwijderen…
@davelepeef: James Bond heeft daar een erg goede oplossing voor. Bij fast and furious kreeg alleen die donkere het aan de praat.
Ik heb Alonso anders al aardig wat keren zijn stuurtje zien verwijderen, en dat was niet in een Ford! 🤡
Dat noemen ze een quick-release?
Wat een vreselijke onrwikkelingen! Ik verklaar hier een millenium van nationale rouw!😉
En dan het stuur voorzien van een airbag.

Revolutionaire gedachte.

Ik zou eerder minder veiligheidsvoorzieningen verwachten.
Binnenkort mag je bij ford dus bijbetalen als je een stuur in je auto wilt.
Ik moet zeggen, ik zou best een auto willen die zelfrijdend is maar nog steeds toestaat dat ik als ik zin heb ook gewoon kan rijden. Ik rij vaak snachts na een opdracht nog een flink stuk terug, en naarmate ik ouder word begin ik daar steeds meer moeite mee te krijgen. Vooral het wakker blijven gedeelte. Heerlijk als je dan gewoon achterin kan gaan zitten en je ogen kan sluiten. Lijkt me een stuk beter dan weer wat blikjes Red Bull weg pompen…
Ik ben wel benieuwd hoe de toekomst eruit ziet. wanneer ik in mijn glazen bol kijk dan zie ik geen autoliefhebbers meer, verbod om zelf te rijden (zoals in i robot), eenheidsworsten; want het maakt dan toch geen kont meer uit of je in een sportwagen rijd of in een koektrommel. Veredelde taxibedrijven gerund door fabrikanten waarbij een auto op bestelling voor komt rijden en je per kilometer betaald. Alles elektrisch, want waterstof haalt het niet. Oftewel de ondergang van het eigen autobezit, zelf rijden, het plezier en zelfs van deze site!
@sirdrinksalotofpetrol: Want we hebben ook geen paardenliefhebbers meer? Dat het aanzienlijk zal veranderen ben ik wel met je eens trouwens!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).