Ford Nugget is een perfect alternatief op McNuggets

Auteur: , 16 Reacties

Sowieso veel gezonder.

Het is voor weggebruikers een noodzakelijk kwaad: wegrestaurants. Deze zijn niet altijd even denderend. Met name de kwaliteit van veel van origine Amerikaanse hamburgerketens laat erg veel te wensen over. Het zijn geweldige locaties als je een chronisch tekort hebt aan glucose, natrium en vet, maar voor normale vitamines kun je er niet echt terecht.

Ford heeft gelukkig een fantastisch alternatief op matige snelwegrestaurants. Ironisch genoeg heeft voor een opmerkelijk naam gekozen: de auto op de afbeeldingen is namelijk de Ford Transit Custom Nugget, een van de specialiteiten die je juist bij een snelwegrestaurant kan aanschaffen.

Ford Transit Custom Nugget '19

De Transit Custom Nugget is een compleet ingerichte camper. In plaats van zo’n polyester opbouw, is alles in de Transit gebouwd. Om te zorgen voor extra ruimte, kan het dak verhoogd worden. Er is plaats voor 2 personen om te slapen. Om toch het gevoel te geven van thuis, heeft de Transit Custom Nugget een wi-fi hotspot. De Transit Nugget heeft een 2.0 EcoBlue diesel onder de kap die 185 pk levert, naar keuze wordt deze gekoppeld aan een automaat of handbak. Als ze bij Ford die PHEV aandrijflijn nu leverbaar maken, heeft de leaserijder er wellicht ook wat aan. Die houden die fastfoodketens in stand, natuurlijk.

Ford Transit Custom Nugget '19

Maar het belangrijkste is natuurlijk het keukentje. Zoals je kunt zien op de afbeeldingen is deze uitstekend geschikt om groente en andere gezonde dingen te bereiden. Kun je onderweg tenminste een fatsoenlijke maaltijd nuttigen. Er is alleen nog een Britse prijs bekend, 56.273 pond. Of de auto naar Nederland komt, is niet bekend. De Transit Custom Nugget wordt op dit moment onthuld op de Birmingham Motorhome and Carvanshow. Helaas zijn @CasperH en @Wouter niet aanwezig om verslag te doen van de Ford Transit Custom Nugget. Gelukkig hebben we de foto’s nog.16 reacties

Wat een naam hey… Fart nugget.
Heb je zo’n keuken met alles erop en eraan in je camper, én wat staat er op tafel?

https://www.autoblog.nl/gallery/Ford/Transit_Custom_Nugget_2019/ford-transit-camper-2019-008.jpg

Een appel met cashewnootjes én een heerlijke boterham met cashewnootjes en een pot jam… Dat wordt smullen!

Gelukkig zit er nog een handig schuifraampje in de eethoek. Kunnen ze bij de McDrive zo alles naar binnen schuiven op tafel.
@moveyourmind: Alle kastjes vol met aardappelen, of kipnuggets….
Word al claustrofobisch van de foto’s..
Er zou ook een versie komen met een vast hoog dak en een verlengde versie… of dat goed is weet ik niet maar ze zouden komen. Er staat trouwens best wzt info hierover op een Belgische dealer…
Staat bij Feyaerts te Aarschot al bij de dealer, heb hem dit weekend zien staan toen ik met de Focus op onderhoud ging :)
Transit met een bed erin, een Bedford it is!
Jammer dat Kip caravans hier nooit mee aan de slag is gegaan.
@gamma81: dat hebben ze in de jaren ‘80 wel gedaan, samen met Mitsubishi hebben ze een campertje gemaakt dat de Japanse naam voor kip droeg. Was op basis van het kleine hoekige busje L200 of 300?
Vind het maar een krappe bedoeling.
Als deze nu eens wat sneller in prijs zakt dan een Transporter, dan gaat het bezitten van een compacte camper wellicht wat bereikbaarder worden. Niet dat ik er dan eentje ga aanschaffen, maar het gaat om het idee.
Ligt het aan mij of is het bed heel kort? Of slaap je in de breedte? Dan nog lijkt het me kort.
Ja. Een wifispot. Fijn. Maar schijten doe je volgens Ford dus blijkbaar achter een struik. Een camper zonder wc is nutteloos.
@pomoek: Ligt eraan wat het doel is.
@pomoek: ik denk dat er vrij weinig campers van dit formaat zijn die een wc aan boord hebben. Ik laat me graag het tegendeel bewijzen maar ik kan me er weinig bij voorstellen!
Nugget – totaal onpraktische indeling en het maar blijven vasthouden. Het zou zo’n mooi alternatief voor de Cali kunnen zijn :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).