Gasly rijdt zijn Red Bull wéér in de prak

Auteur: , 29 Reacties

Lekker gewerkt.

Gasly rijdt zijn Red Bull wéér in de prak

Pierre Gasly kent een wisselvallige start van het seizoen. De Franse Red Bull-coureur heeft tijdens de testdagen zeker een respectabel aantal rondjes gereden, maar vandaag beperkt hij zijn tijd in de auto. De teamgenoot van Max Verstappen vloog zojuist namelijk hard van de baan. Door de impact raakte zijn auto flink beschadigd.

Met nog bijna drie uur op de klok schoot de 23-jarige Gasly bij het uitkomen van bocht 9 van de baan. Hoewel hij aanvankelijk redelijk ongedeerd uit de auto leek te stappen, moest hij naderhand alsnog naar het medisch centrum voor de nodige controles. De Fransman was bezig met een racesimulatie.

Verschillende beelden op social media tonen aan dat de RB15 van het team met een behoorlijke vaart het rubber indook. De voor- en achterkant van de Red Bull raakten door de klap dusdanig beschadigd, dat het lastig te zeggen is of het team morgen nog in actie kan komen. Als de reparaties aan de enige auto van het team teveel tijd in beslag nemen, kan Verstappen (die morgen achter het stuur mag plaatsnemen) vrijdag wel eens in de problemen komen.

Het is inmiddels de tweede crash van Pierre Gasly. De voormalig Toro Rosso-coureur schoot vorige week ook al van het asfalt. Verstappen is vooralsnog crash-vrij. Gisteren schoot Sebastian Vettel in zijn Ferrari nog hard van de baan. De SF90 reed over “een object op de baan” en ging rechtdoor de bandenstapel in.



29 reacties

Ja goed, dat zal dit seizoen vast nog wel een paar keer gebeuren. Hij moet toch wennen aan de auto. Als ie maar niet teveel schadevrije jaren verliest…
@E34M5Touring: hopelijk heeft ie een No-Claim beschermer!
@ukbob: Misschien zelfs wel nieuwwaarde dekking!
@ukbob: Ook zijn no claim zou hij na de 2e keer kwijt zijn geraakt
@ukbob: Het zijn weer de Doei – Doei dagen….
Vaak ben je te bang.
@awesome: remmen is angst
@sirprize: angst is een emotie, en emoties kun je uitschakelen.
@bmwfreak038: pijn is fijn. Onderkoeling is de bedoeling.
@sirprize: gang is alles
@mrrallycross: gas op links en dooooor!
Beetje als Max begin vorig jaar… komt vast wel goed…
Dit mag gewoon niet gebeuren tijdens een pre-season test. Zeker niet 2x. Zou met meer marge moeten rijden, wellicht voelt hij teveel druk.

Als het een technisch defect is heb ik niks gezegd.
@onnes: als dat niet mag is het wel gek dat ze het ‘trainingsdagen’ noemen vind je niet?
@stuko: het is niet “training” om in een F1 auto te leren rijden… Het gaat om data verzamelen. Tijdens q3 mag je op/over de limiet gaan.
@onnes: als je niet de grenzen opzoekt en er eens overheen gaat, doe je niet goed genoeg je best.
Mogen ze eigenlijk maar met één auto testen of hebben beide coureurs een eigen auto? De tekst suggereert namelijk dat Max morgen in deze opgelapte auto moet stappen.
@berlinetta: Er mag maar met één auto getest worden.
Beter nu dan tijdens een race..
@ghost: Op deze manier krijgen de monteurs iig ook hun benodigde training. 😉
Hij moet wennen aan de snelheid die ze vorig jaar niet voor hem hadden denk ik
Gelukkig heeft deze Franse crashtestdummy tijdens het seizoen zijn eigen auto!
Het gaat zogenaamd om de hoeveelheid laps maar las iemand een 1:16 of 1:15 rijdt is dat wel groot nieuws.. de snelheid is echt wel af te lezen aan de rondetijden kom op man laat je niets wijsmaken.
UPDATE: Horner geeft aan dat Verstappen morgen gewoon zal kunnen rijden.
@w0o0dy: Hebben ze ook gezegd met welke auto? De Aston Martin of de Honda NSX?
@gandini: Honda geeft je vleugels: een Goldwing!
Red Bull geeft je vleugels.
Pierre Gasly mist vleugels.
Tich heb ik het idee dat de RB15 niet de makkelijkste auto is om te besturen. Max liet ook al ergens iets doorschemeren over balans e.d. plus het feit dat Gasly vandaag op de zachte band nauwelijks harder ging dan op de medium. Beetje zoals MB in 2017 maar die werden wel kampioen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).