Gemeente Amsterdam verhoogt de parkeertarieven

Auteur: , 85 Reacties

Je moet iets voor een beter milieu.

Bugatti Veyron Super Sport '17

Binnenkort valt ‘ie weer: de jackpot voor de Staatsloterij. Natuurlijk, je weet dat het er nooit van gaat komen, maar iemand moet ‘m winnen. Waarom zou ik de Jackpot dan niet kunnen winnen? Vrij simpel, de kans is gewoonweg te klein. Wat je allemaal kunt doen met het geld, blijft iets waar je alleen maar over kunt dagdromen.

Denk aan een nieuwe Pagani, circuit en loods voor de rest van de verzameling. Je kan er ook voor kiezen door in Amsterdam te gaan parkeren. De hoofdstad staat bekend als redelijk prijzig. Welnu, die prijzen gaan nog een stuk hoger worden, zo meldt De Telegraaf.

De gemeente wil graag de tarieven harmoniseren. Dat kan natuurlijk op twee manieren. Je verlaagt de hoge belastingen of je verhoogt alle lage belastingen. Drie keer raden waar het overwegend linkse college voor gekozen heeft. Zo stijgen de parktarieven in De Rivierenbuurt met 60%. Ook bij het Museumkwartier en in De Pijp worden de tarieven verhoogd, zij het met 10%.

De parkeertarieven voor bezoekers werd al eerder verhoogd. In de binnenstad betaal je nu 7,50 euro per uur. Daar vlak buiten is goedkoper maar nog steeds niet goedkoop: 6 euro. Waarschijnlijk blijft het hier overigens niet bij. Het gemeentelijk college wil namelijk ook het aantal parkeerplaatsen naar benden brengen, 10.000 parkeerplaatsen moeten gaan verdwijnen. Ook worden er minder vergunningen vergeven. Het college wil zo meer ruimte hebben voor groen, voetgangers en dergelijke. De nieuwe tarieven gaan in vanaf 14 april 2020.

Fotocredit: @richard210680 via Autojunk.85 reacties

Ik ga met de trekker naar Amsterdam, geen last van parkeertarieven😜
@kobus1967: moet ook wel met zo’n naam.
@kobus1967: Haha goed bezig! Lekker met je dampende John Deere door de milieu zone!
@dutchdriftking: ik heb een Lamborghini😉
@kobus1967: ik zag vanochtend nog een boer in een Fent.
@soulmaster: dat zijn ze in Amsterdam toch wel gewent😜
Groot gelijk, wie gaat er nou ook in Amsterdam wonen. Dat is je eigen schuld.
@pielemuis: en doordat autoliefhebbers uit Amsterdam weg gaan wordt het er ook niet meer beter op.
@stefje: Dat is toch niet erg? Amsterdam wordt een reservaat voor mensen, die een hekel aan auto’s hebben.
@stefje: Daardoor heeft ‘de normale man in Amsterdam’ geen auto meer. Geeft niets, want ze kijken toch neer op ‘de provincie’.
@dare2think: Er wonen geen ‘mannen’ in Amsterdam meer, anders hadden ze nooit zo’n gestoorde burgermeester gekregen …
@dawwg: we hebben in Nederland helaas geen gekozen burgermeesters. Overigens heeft de burgermeester geen moer te zeggen over parkeertarieven. Dus…. blijf jij lekker met je poten in de modder staan in de provincie, dan genieten wij hier van alle geneugten van een grote stad. En kom vooral niet een dagje shoppen maar koop lekker alles lokaal bij een boze boer. Dan hebben we allebei wat we graag willen…
@pielemuis: Ik hoop dat de Linkse Gordel gek wordt van hun eigen politieke voorkeur, en de hoofdstad op termijn weer door normaal denkende mensen bestuurd gaat worden.
@dutchdriftking: Denk je echt dat die rijke lui omkijken naar die hoge parkeerkosten? Ze zijn er juist blij mee. Namelijk dat er weer een drempel is om ervoor te zorgen dat ze meer parkeerplek krijgen en de jan modaal te laten afschrikken om te parkeren. :) Rijke mensen in Amsterdam denken alleen maar: MOOI.
@pielemuis: Op zich logisch, het centrum van Amsterdam is verworden tot een soort Efteling. In de Efteling mag je ook niet parkeren in het park zelf…
@pielemuis: Ik woon er, met een oprit met carport. Maar goed, dat is uiteraard niet in het centrum. Dat gaat ook helemaal niet met al die auto’s in zo’n eeuwenoude stadskern.
> Het gemeentelijk college wil namelijk ook het aantal parkeerplaatsen naar benden brengen
Logisch. Waar een auto staat kan geen bakfiets staan. En wat heeft de gemiddelde import-Amsterdammer nou? En auto of een bakfiets? Lijkt me duidelijk dus.
Maak die parkeerplekken in Amsterdam nou maar gelijk €100,- per uur, dat er geen hond meer komt is uiteindelijk wat de milieu terroristen willen.
Weer een reede om niet naar Amsterdam gegaan
@bembem: reede
@moewat: 🤣
@moewat: ik reed, hij reed , bembem reede
@moewat: kan je lachen, maar als leerplichtambtenaren straks niet meer kunnen parkeren ga je nog veel meer van zulke gevallen krijgen.
@bembem: mooi!
Vorige week zaterdag dochter in A’dam bezocht. Veel spulletjes bij ons, dus met de auto. Parkeren: > € 70,- ! voor een middag en avond! Dagtarief konden we niet boeken want liep op …x uur af en daarna mocht je er weer bij gooien. Ongelofelijk.
@ttr6: als het goed is heeft jouw dochter een aantal ‘coupons’ die haar bezoekers met 50% korting kan laten parkeren. De zogenaamde bezoekersvergunning.
@e550: OK, goede tip. Zal eens vragen!
@ttr6: nooit van P R gehoord? En geen excuus veel spullen bij je.. dan gooi je eerst de spullen af en zet je m daarna in een P R parking..
@ttr6: kan je toch liever een boete van 60 euro riskeren.
@maroksahbe: boete is vaak 90
Met andere woorden: ze pakken de mensen aan die waarschijnlijk naar het centrum willen, maar daar net buiten parkeren. Prima.
In deze buurten is het vaak voor de bewoners zeer moeilijk om een plekje te vinden, ookal hebben ze een vergunning. Bezoekers die Amsterdam aandoen met de auto: of je moet gewoon dokken. OF je doet P+R, wat gewoon een prima prijs heeft.
@gregorius: P&R heel vaak vol. Of lugubere plekken zoals in noord, waar je de resten van ingetikte ruiten moet ontwijken tijdens het parkeren.

Ik parkeerde altijd in Rivierenbuurt want was redelijk oké (~3 eu), maar die hebben ze dus verhoogt naar bijna 5 euro lees ik hier.

Ugh. Gelukkig heeft Amsterdam geweldig OV…
Ik heb 8 jaar geleden een dag lang geparkeerd in die parkeerplaats bij de IJ tunnel naast de brandweer. €72 voor 10 uur. Sindsdien pak ik vaker de trein. Dit is niet leuk meer.
@loserboi932: wat ook de bedoeling is, dat je met het openbaar vervoer komt.
@rs18011: ja want met openbaar veroer kom je overal in Amsterdam, als je er een paar uur voor uittrekt.
60% verhogen in de Rivierenbuurt? Zijn ze helemaal gek geworden?
Van de zomer was ik geparkeerd op de Bijenkorf, mijn ticketje kwijtgeraakt tijdens een avondje Amsterdam. Bij terugkomst niemand van het personeel te vinden. Gelukkig had ik mijn step in de auto, ben ik over die inductielus aan de ingang gereden waardoor er een nieuw ticketje uit die automaat kwam waarmee ik verder kon, maw, al die uren niet moeten betalen. Idem dito ooit in Oostenrijk, per ongeluk op een parking gereden van een verlaten plaats waar waar we dus niet moesten zijn en waar we onmiddellijk 16 euro moesten betalen om terug buiten te raken. Naast de bareel lag er een metalen reclamepaneel, met dit metalen reclamepaneel liet ik mijn vriendin langs de andere kant over de inductielus lopen waardoor de bareel openging en ik naar buiten kon rijden met de auto. Handige tips niet?
@Volvo_440_turbo:

ik las alleen step in de auto..
@olivier420: ik weet dat jij ook enkel leest wat je graag leest my darling ;)
@volvo_440_turbo: En kenteken registratie dan? Zo niet, dan best goede tip.
@e550: Wel, geen idee. Ik ben een Belg, kan zijn dat ik nog een briefje van een incassobureau mag verwachten. In Gent stond ik een week geleden op een volautomatische parking met kentekenregistratie, daar hoef je het niet te proberen.
@volvo_440_turbo: Tips of gewoon diefstal? Treurig, triest gedrag. Gevolg is dat parkeertarieven voor andere (fatsoenlijke) mensen hoger gaan worden.
@spideriv: Schandige prijzen doen iets met de burger.
@spideriv: Dus jij vindt 16 euro voor een minuut parkeren geen diefstal? Wat Amsterdam betreft, tja, was een geval van nood…
@volvo_440_turbo: hm, ja, jij vindt dat burgerlijke ongehoorzaamheid. Stel dat dit een dingetje wordt en dat er een hele bedrijfstak ontstaat van jongeren die parkeerders aanbieden om met hun scooter over de inductielus te rijden, een nieuwe parkeerkaart voor een tientje, en stel dat de ouders van die jongeren uit Marokko komen, is het dan nog steeds burgerlijke ongehoorzaamheid, of is het dan opeens crimineel gedrag en gaan we met z’n allen roepen dat die scooterboys moeten “oprotten naar het land waar ze vandaan komen?”
@pomoek: dat is wel een héél erg hypothetische stelling
@bennyblisto: zeker. Maar goed, een ander voorbeeld dan. Stel je vindt dat de benzine prijs te hoog is. Ga je dan tanken zonder te betalen of slik je gewoon even bij de pomp en trek je gewoon de poeplap? Is denk ik wel een vergelijkbare situatie.
@pomoek: Laten we het zo stellen: Als ik een manier kon vinden, om bij een onbemand tankstation de (benzineflow) meter te foppen en zo minder te hoeven betalen, dan zou ik het wel weten.

Lekker voor Amerikaanse prijzen tanken
@theblazerunner: de definitie van diefstal dus.
@SpiderIV: Zoek anders even de definitie van diefstal op en je vraag wordt beantwoord.

16€ bij inrijden en direct uitrijden komt eerlijk gezegd dichter bij die definitie.
@karhengst:

€ 16,- bij inrijden en direct uitrijden staat bij de O en niet bij de D van Diefstal.

#Oplichting
@erik2907: Eens. En veelal staat het weliswaar aangegeven, maar zeker ook in Oostenrijk meestal op een bord wat niet te lezen is nadat je bent uitgestapt. In zulke gevallen of wanneer er dus geen service is waar je wel voor betaalt kan ik best sympathie voor alternatieve oplossingen opbrengen.
@Volvo_440_turbo: aardig McGuyver gedaan.
@volvo_440_turbo: Gevoelige inductielus, als die reageert op een step.
@koeberg: het ging niet van de eerste keer, enkele keren moeten proberen, je moet er wel over rijden, dus er moet beweging zijn, anders lukt het niet, heeft met magnetische inductie te maken.
@Volvo_440_turbo: werkschoenen met stalen neuzen: werkt prima!
@volvo_440_turbo: Dat is inderdaad een goede. Ik heb zoiets ook een keer getest met een maat van mij. Het werkt inderdaad met metaal! Denk niet dat ze dat handhaven, tenzij ineens het gros dat gaat doen.
Het gaat zo goed met Amsterdam dat ze die paar dagtoeristjes die niet met alternatief vervoer willen komen wel kunnen missen. En als je toch met de auto wil komen dan verdienen ze aan je.
Tip voor iedereen die met de auto naar Amsterdam wil…

Gewoon met de auto naar het vliegveld van Milaan rijden, met het vliegtuig naar Schiphol en vanaf daar je door een louche taxichauffeur die veel te veel rekent naar hartje centrum laten brengen…

Zelfs dan ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je de auto een dagje in Amsterdam parkeert.
Gewoon op een P+R zetten aan de rand en met de Metro de stad in.
Kost geen drol, dus hou je meer geld over voor de zakkenrollers en een scooterterroristen in het centrum.
@bertorelli: exact. Snel, geen stress, geen gezeik en zo weer thuis. Ik zie het probleem niet.
Een vriend van mij parkeert zijn auto altijd als hij een dag in Amsterdam moet zijn zonder te betalen. Als hij een keer een boete krijgt dan zij het maar zo maar vaak is hij goedkoper uit dan als hij gewoon betaalt, want geen boete. Hoe krom is dat?
@lecomte: hebben ze geen wielklemmen meer dan. Als die om je wiel zit mag je zomaar een paar 100 uit je portemonnee trekken voor je weer aan het rijden bent.
@gezondverstand: Gebeurt pas bij 5 openstaande bonnen.
@lecomte: indianenverhalen. Tegenwoordig met die scanauto’s gaat dat je niet meer lukken als je een dag blijft staan.
@vroaaaaaaaaaar: Ik maak het bijna wekelijks mee dat het hem meerdere keren lukt, dus die scanauto’s komen niet overal.
Knettergek links zal pas tevreden zijn als alles naar de kloten is. Een auto die gratis parkeert vervuilt evenveel als eentje die 7.50€ per uur betaalt, niks dus.
@johnwaters: een automobilist die geen €7,50 per wil betalen komt niet naar de stad en vervuilt dus niet. En als je ff goed gelezen had, gaat het aantal parkeerplaatsen ook omlaag.
@vroaaaaaaaaaar: dus is het eigenlijk niet meer dan een wegpestbelasting.
Tja. De linkse top ambtenaren die hun eigen parasijsjes hebben gekweekt, die niet boventallig kunnen worden gezet en indien weg, minimaal €75000 aan vergoeding krijgen, moeten ook betaald worden. Links lullen, rechts vullen. En de gewone man: die willen het niet zien. Die blijft geloven in de media.
@pa045: Ik ben ook zo’n type. Links lullen rechts vullen. Heb je daar wat op tegen dan? Heb elektrische auto en zonnepanelen. Levert me dik knaken op. Leuk het milieu, maar het gaat mij om de KNAKEN. Kunnen die anti-milieu mensen nog eens wat van leren. Die mensen moeten eens meer naar het geld kijken, in plaats van anti-milieu zijn. :) Men schiet zichzelf in de voet. Veel plezier. Had ook 800 euro in huis isolatie gedaan. Binnen paar jaar terugverdient. Je hebt van die nep rechtse lui die kankeren op het milieu, en niet echt kapitalistisch zijn. Van die nationalistische anti- EU gastjes.
@nissanfairladyz: Er zijn natuurlijk ook zat mensen zonder geld voor een lease-Tesla of een koophuis met zonnepanelen.

De gemiddelde Nederlander heeft geen technische HBO diploma
@nissanfairladyz: Ja ik heb problemen met jou om jouw woordgebruik. Wat je verder doet om knaken te verdienen moet je zelf weten.
Alleen val je mij aan als nep rechts. We hebben het hier over parkeertarieven in Amsterdam en ik schrijf iets over topambtenaren in deze stad die zichzelf verrijken en baantjes voor zichzelf aan het creëren zijn. Daar zit verband in.
De status van jouw woning en jouw auto doet hier helemaal niet aan toe. En jouw hypocriete gedachtegang zit ik al helemaal niet op te wachten!
Ga gewoon eens lekker normaal doen!
Gelukkig is AB geen nieuwsblog…
Ze (de semi-regenten) zullen het vast nodig hebben voor de aanstaande tekorten. Ik las ergens dat de Noord-Zuid-Nergens-Lijn een ROI heeft van 120 jaar maar dat er elke 17 jaar grootschalig onderhoud nodig is. Dit potje moet opgevuld worden door de altijd filantropische autobezitter in het 020-gebied.
Ze doen maar: ik ben er al 10 jaar niet geweest en zal de komende 10 jaar ook niet komen.
Je zal er maar ondernemer zijn. Je klanten zijn op gegeven moment klaar om nog langs te komen. Ik kom trouwens al jaren niet meer in klein africa!
Halsema moet nog wat pepernoten scoren om de pepernoten af te geven voor de taakstraf van haar man en zoon.
Ik heb nog nooit beyaald in Amsterdam. Doe altijd gevarenlichten aan, en bordje laden en lossen /- 10 min onder de voorruit. Midden op een brug op de grachtengordel. Werkt prima..!!
Ik woon in Amsterdam (met heel veel plezier) en ben net als jullie allemaal groot autoliefhebber. Toch is de stad nooit gebouwd op auto’s. Het staat overal vast en is verschrikkelijk smal. Auto’s ontmoedigen de binnenstad in te gaan vind ik dus best een redelijk idee. Zo kunnen er veel meer mensen gebruik maken van de ruimte en kan je lekker racen met de fiets daar. OV is ondertussen ook best aardig daar en ik zou eigenlijk iedereen aanraden om gewoon te lopen (het is toch klein) of lekker een fietsje te pakken. Buiten de stad lekker met de auto want daar is het superieur. Disclaimer: ik stem geen GroenLinks
@bastiaanstultjens: nou het is meer dat ze alles vast zetten door te versmallen en hoge drempels te plaatsen. Vergeet onnodige stoplichten niet. Kan ook 3 keer rechts ipv 1 keer links. Maar ze zoeken het maar uit daar inderdaad. Al maken ze het 100 Euro per uur als ik er wil staan doe ik het toch.
@3246cm252kw: ja, langs de grachten kun je bijna niet meer fatsoenlijk lopen want daar is alles zo smal geworden door al die parkeerplaatsen. Kademuren hebben daar ook enorm van te lijden, dus daar moeten weer de nodige gemeentelijke belastinggelden aan besteed worden. Die innen we dan natuurlijk via de parkeerbelasting.
Femke Halsema snuift echt teveel CO(2)ke….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).