Gestolen Alfa Romeo uit Nederland is éindelijk gevonden

Auteur: , 28 Reacties

Je hoort het niet vaak, maar toch is het zo.

Jeroen Branderhorst zal de afgelopen maanden met een oog open hebben geslapen, want met de diefstal van zijn zeldzame Alfa Romeo 6C 2500 Sport Cabriolet werd zijn bijzondere machine hem abrupt ontnomen. In de nacht van 12 op 13 mei werd de auto, waarmee Branderhorst aan de start van de Mille Miglia had moeten verschijnen, gestolen voor de deur van zijn hotel. Nu, ruim een half jaar na het tragische voorval, is de unieke Alfa Romeo eindelijk teruggevonden.

Met de verlossende bevestiging dat zijn Alfa Romeo inderdaad is gevonden, is de terroriserende achtbaan waarin Branderhorst zat vastgebonden eindelijk tot stilstand gekomen. Aan het einde van november kreeg de beste man, die de cabriolet inmiddels alweer twintig jaar in zijn bezit heeft, verwarrende berichten te horen over de staat van zijn auto. Tot groot verdriet van de eigenaar bleek het destijds om loos alarm te gaan, want enkel de daders waren door de politie gevonden – niet de auto. Gelukkig hebben de autoriteiten in de tussentijd voldoende druk uit kunnen werken op de dieven. Na enkele weken verhoor gaven zij voldoende juiste aanwijzingen om de Alfa Romeo op te kunnen speuren.

En zo kwam afgelopen weekend, na maanden van drama, moedeloosheid en wanhoop, eindelijk een einde aan de terreur. Uitgerekend in een schuur tussen Pralboino en Leno, in het zuiden van Brescia, liep de politie te Alfa Romeo tegen het lijf. Een heuse “barnfind“, zo grapt de eigenaar. Wonder boven wonder was de auto volledig onbeschadigd. Sterker: zelfs de nummerplaten zaten nog op de bolide, zo vertelde Branderhorst in een gesprek met Autoblog. Verdere details over de vondst kon Jeroen voorlopig niet met ons delen. Hierover hopen we binnenkort meer te weten te komen.

Wel heeft de eigenaar van de Alfa Romeo ons kunnen vertellen dat het bij de diefstal van zijn auto niet om georganiseerde misdaad ging. Het is niet een op klassiekers uitzijnde bende maffialeden geweest, maar simpelweg een stel zigeuners. Dit werd bij de arrestatie in november al door de Italiaanse media geschreven, maar in zijn korte gesprek met ons bevestigt Branderhorst dat zijn auto inderdaad door een stel Roma’s was gestolen.

Het is nog niet precies bekend of de dieven van tevoren afwisten van het bestaan van de auto en de exacte locatie, of dat zij simpelweg tegen de trailer waarin de cabriolet werd vervoerd aanliepen. Wel is uit gepubliceerde camerabeelden gebleken dat het viertal de trailer vrij eenvoudig achter hun bestelebus wist te hangen, om er vervolgens mee op de vlucht te slaan. Door analyses van de beelden te maken en hun telefoons af te luisteren kwam de politie hen uiteindelijk op het spoor. Het gezin werd kort daarna gearresteerd. Het viertal wordt tevens verantwoordelijk gehouden voor andere autodiefstallen in de buurt van het Gardameer.

Een wijze les die Jeroen uit deze ervaring heeft gehaald is dat hij zich voorlopig niet meer tot een derde partij zal richten voor het vervoer van zijn bolides. Het was namelijk de eerste keer dat hij zijn gekoesterde Alfa Romeo door een transportbedrijf had laten vervoeren. Voortaan zal hij het heft als vanouds in eigen handen nemen.28 reacties

Wat een verhaal! Hier zakt je broek toch vanaf.
@moveyourmind: er zit een crack in de deur van de trailer
@moveyourmind: hahaha 100
Top!! Goed bericht!
De eigenaar laat dit stuk kunst regelmatig aan de wereld zien. Veel beter dan in een prive museum of in die oude schuur.
@SpiderIV: das getuige de foto niet het enige wat ie aan de wereld laat zien 😂
En Jeroen al die tijd maar denken dat HIJ het slachtoffer was ..
Roma, je verwacht het niet…..
@amersfoorter:

Possibilita perle ..
@amersfoorter: de Finnen van Zuid- en Oost-Europa
Goed nieuws voor de beste man, het aantal taal- en typfouten in het stuk is alleen iets minder goed nieuws..
@detroitthemotorcity: altijd weer die @ikschrijfookoverautos die wat mij betreft beter een andere hobby kan gaan zoeken…
@vroaaar: vraag je lidmaatschapsgeld terug zou ik zeggen!
Das nog eens goed nieuws!
Haha, terroriserende achtbaan, ‘tis een auto joh. Niet je oma.
@introductiemap: ben wel blij voor ‘m.
@introductiemap: er zijn erg veel mensen die meer met hun auto hebben dan met hun oma ;-)
@spideriv: In ruil voor deze Alfa mag je ze allebei hebben.
@introductiemap: de auto is al twintig jaar in zijn bezit, praktisch uniek, waarschijnlijk miljoenen euro’s waard en maanden zoek: ik vind het niet gek
@introductiemap: je kunt soms meer gesteld zijn op je auto dan een familielid
@sirprize: Telt een schoonmoeder als familie?🙄
@introductiemap: familie heb je, of je ze nou leuk vindt of niet. Een auto kies je, past bij je of niet, en als autogekkie bouw je er een band mee op. Je gaat samen op reis, maakt avonturen mee, bouwt historie op. Dat kan familie ook, maar vaak zijn dat van die verplichte familieweekendjes waar niemand in de familie echt blij van wordt…mijn punt is, ik snap de beste man wel, het is niet een auto die eventjes snel vervangbaar is..waar een 2de van rondrijdt of te koop is.
Kennis van mij heeft een grote, wat oudere, Mercedes camper met dubbellucht achter, een 508 als het goed is. Was ermee naar Italië, ook dat ding gejat door zigeuners, helaas voor de rondtrekkende vrienden, had de camper een bearlock, maar helaas te lang in zn 1ste versnelling gereden..

Conclusie; camper was vrij snel teruggevonden maar alles wat erin zat was allang verdwenen en een ontplofte motor. Om nog maar te zwijgen van je vakantie…probleemgevend volk die gasten..net een vervelende ziekte, je wilt het niet, maar krijgt het toch.
Fijn dat de auto terug gevonden is. Minder fijn als je met je bouwvakkersdecolleté op ‘t internet staat
@jochem99: Gooi er een muntje in en het autootje gaat rijden…
Was deze Alfa een paar jaar geleden niet zwart? Kan me herinneren dat hij naast een zwarte met hard dak stond op foto’s.
Mooi bericht! Fijn voor de beste man.

Ik vraag mij af hoe dat gaat wanneer je een bedrag uitgekeerd hebt gekregen van de verzekering en de auto wordt na maanden weer terug gevonden. Komen ze het dan toch terughalen of is het een kwestie van “tsja, op dat moment was ie gestolen, dus het geld is eenmaal daar waar het moest zijn”.
@gtr:

Als de verzekering jou betaald heeft is het niet langer jouw auto. Als de auto dan teruggevonden wordt is hij van de verzekering.

Heb er nooit mee te maken gehad, maar ik hoop dat je dan de optie krijgt om hem “terug te kopen”, voor het uitgekeerde bedrag. Anders zullen zij hem verkopen aan een andere partij.

Eigenlijk hetzelfde als met total loss schadeauto’s.
Je krijgt de dagwaarde en levert de auto in (die zij weer gaan verkopen). Of je krijgt dagwaarde min wrakwaarde en mag de auto houden.
@gtr: als de verzekering al uitgekeerd heeft… ze verzinnen altijd wel een list om er onderuit te komen… in dit geval wellicht verduistering. Waarschijnlijk heeft de beste man nooit een rotcent gezien

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).