Waarom Max Verstappen dit jaar kampioen kan worden

Auteur: , 70 Reacties

Het is écht mogelijk.

Waarom Max Verstappen dit jaar kampioen kan worden

Ieder jaar weer roept Red Bull Racing vol overdreven goede moed dat het voor de wereldtitel zal strijden, maar sinds het einde van het V8-tijdperk blijken de kreten van het Brits-Oostenrijkse Formule 1-team weinig waarde te dragen. Hoewel het team mede dankzij de opkomst van stercoureur Max Verstappen overwegend positief heeft durven zijn over haar kansen, is het er door eigen toedoen, het tegenvallende materiaal van Renault en een soms té bevlogen Verstappen nog niet in geslaagd wederom het ultieme doel te bereiken. Toch is het goed mogelijk dat dit in 2019 zal veranderen.

We hebben dan misschien pas drie van de in totaal eenentwintig Grand Prixs achter de rug, na de ongelooflijk saaie wedstrijd in China mag het duidelijk zijn dat Mercedes vooralsnog de zaken het beste op orde heeft. De formatie uit Brackley heeft voor het eerst in zijn geschiedenis drie achtereenvolgende races afgesloten met een één-twee finish en zodoende staat het fier bovenaan het klassement. Ondanks het feit dat Mercedes niet de beste auto heeft gebouwd, heeft het team maximaal kunnen profiteren van de fouten van Ferrari.

Net als in de afgelopen jaren zit Red Bull de twee best presterende teams, Mercedes en Ferrari, ook dit jaar op de hielen. Ditmaal is de situatie echter totaal anders dan voorheen. Red Bull heeft dan nog maar één podium gescoord, het presteert in ieder geval constant. Althans, Max Verstappen dan. En dit is zo mogelijk een van de belangrijkste voorwaarden om als underdog het beste uit de bus te komen.

Waarom Max Verstappen dit jaar kampioen kan worden

Hoewel Red Bull ieder van zijn vier kampioenschappen te danken heeft aan de Renault-krachtbron, kon het de samenwerking met de Fransen na 2018 niet langer doorzetten. Het is natuurlijk nog maar de vraag of het team met een andere motor wél kampioen was geworden, dat de Renault-motor het zo vaak begaf tijdens de wedstrijden hielp uiteraard allerminst mee. Als we de seizoensstart van Red Bull dit jaar vanuit dan oogpunt bekijken, dan zien we dat het de juiste keuze heeft gemaakt door met Honda in zee te gaan. Waar beide coureurs in de eerste drie wedstrijden van 2017 en 2018 tenminste eenmaal door pech de strijd moesten staken, kennen Verstappen en Gasly vooralsnog een (technisch) probleemloos seizoen. Als Honda deze betrouwbaarheid gedurende het jaar kan aanhouden, dan heeft Red Bull sowieso een goede kans toe te slaan wanneer het zich in een gunstige positie bevindt.

Betrouwbaarheid is een ding, maar rauwe snelheid is minstens zo’n belangrijk aspect. Waar Honda sinds zijn terugkeer eerder weinig hoge ogen heeft kunnen gooien op beide vlakken, heeft het dit jaar overduidelijk stappen in de juiste richting gezet. Ferrari en Mercedes moet het nog voor zich dulden, de Japanners lijken Renault inmiddels ruim te zijn gepasseerd. De dubbele uitvalsbeurt van het fabrieksteam in Bahrein is hiervan het meest uitgesproken voorbeeld.

Waarom Max Verstappen dit jaar kampioen kan worden

Het zal voor Red Bull een wonderbaarlijke gewaarwording zijn, want dit betekent dat het de komende achttien wedstrijden mogelijk op nog meer plekken dan gebruikelijk om de winst zal kunnen strijden. Doorgaans is het team in Monaco en Mexico de snelste, als Honda een beetje zijn best doet en het door Adrian Newey ontworpen chassis naar behoren functioneert, dan zal Red Bull wellicht ook in Oostenrijk, Hongarije, Singapore, de Verenigde Staten en Brazilië met de overwinning aan de haal kunnen gaan, of in ieder geval héél sterk kunnen optreden.

Zij die de kalender helder op het netvlies hebben, zullen ongetwijfeld in de gaten hebben dat het meerendeel van deze circuits in de tweede helft van het seizoen bezocht zullen worden. En laat dit – historisch gezien – nu juist het moment zijn dat Red Bull het beste presteert. Het team mag dan niet altijd even spectaculair aan het jaar beginnen, geregeld sluit de renstal van Dietrich Mateschitz het wél af in stijl. In 2018, bijvoorbeeld, wist Max Verstappen op Lewis Hamilton (195 punten) na de meeste punten te scoren. De Nederlander sprokkelde 144 punten bij elkaar, 13 stuks meer dan Sebastian Vettel. Als Red Bull zijn auto ook in 2019 op magistrale wijze kan blijven doorontwikkelen, dan zal Verstappen ongetwijfeld het maximale uit zijn machine trekken en ver bovenaan het rijdersklassement te vinden zijn. Toch?

Dit is een fantastisch bruggetje naar ons volgende punt: het presteren van Max Verstappen zelf. Hoeveel hij ook de hemel in wordt geprezen, in zijn eerste paar jaren in de koningsklasse waren de uitvalbeurten of tegenvallende resultaten van Verstappen ook aan hem te wijten. Zondag in Shanghai kregen we hiervan nog een perfect voorbeeld voorgeschoteld: in de haarspeldbocht aan het einde van het lange rechte stuk haalde hij Vettel moeiteloos in, terwijl hij op diezelfde plek een jaar eerder nog een potentiële overwinning vergooide. Voorbeelden zijn er te over, maar het punt is: anno 2019 lijkt de geboren Belg zijn impulsen beter onder controle te hebben en is hij, ondanks zekere uitspraken tegenover het journaille, een volwassener karakter achter het stuur. Als hij niet terugvalt in zijn oude gewoonten, dan zal ook dit zijn kansen de jongste wereldkampioen in de geschiedenis van de Formule 1 te worden vergroten.

Waarom Max Verstappen dit jaar kampioen kan worden

Binnen Red Bull is daar ook nog Pierre Gasly. Aangezien Max’ teamgenoot klaarblijkelijk nog zijn draai moet vinden, zal Red Bull er gedurende het jaar geen moment aan twijfelen de Fransman in te zetten om Verstappen een voordeel te bieden. Of Gasly nu als rijdende chicane gebruikt zal worden, collega’s als een Rouense torpedo van de baan moet rossen of met Max van positie moet wisselen om hem meer punten te bezorgen: als hij zijn stoel wil behouden, dan zal hij de rol van tweede viool zonder enige twijfel op zich moeten nemen.

Een ander hoopgevend punt dat de titelkansen van Verstappen in leven houdt, is het parket waarin Ferrari en Mercedes momenteel zitten. Bij Mercedes zagen we aan het begin van het seizoen de wederopstanding van Valterri Bottas, die de eerste race van het jaar op zeer overtuigende wijze naar zich toetrok. De Vliegende Fin is sindsdien iets minder sterk voor de dag gekomen, meer van zulke weekenden dit jaar zullen teamgenoot Hamilton absoluut koppijn bezorgen als hij zijn zesde titel wil binnenhalen. Bij Ferrari zit de vork anders in de steel, maar minder problematisch is het zeker niet. Nieuwkomer Charles Leclerc heeft in zijn vrij korte tijd bij de Scuderia aangetoond korte metten te kunnen maken met “eerste rijder” Sebastian Vettel. Als zijn auto hem niet in de steek had gelaten in de vorm van het falen van een van zijn zes cilinders, dan had de 21-jarige Monegask een fenomenaal weekend in Bahrein kunnen bezegelen met een spectaculaire eerste zege in de Formule 1. In China had Leclerc zijn teamgenoot overigens net zo goed achter zich kunnen laten, als een uitermate paniekerig Ferrari hem niet op een alternatieve strategie had gezet. Leclerc mag dan professioneel over de situatie hebben gesproken, dit seizoen zal hij het vuur aan de schenen van Vettel blijven leggen. En van dit gekibbel zal een geduldige Max Verstappen, net als hij afgelopen weekend in China deed, met een grote glimlach kunnen profiteren.

Natuurlijk is de combinatie van bovenstaande redenen geen belofte dat Max Verstappen er dit seizoen ineens als über-underdog met de wereldtitel vandoor zal gaan, maar zoals gezegd vergroot het zijn kansen ten opzichte van voorgaande jaren aanzienlijk. En aangezien men geen wereldkampioen wordt in de eerste paar wedstrijden, durven we Verstappen en Red Bull dit jaar stiekem wel te geloven als zij zeggen voor de titel te willen strijden. Wanneer alles de juiste kant op valt, dan is het zeker niet te ver gezocht om alvast te beginnen dromen van de allereerste Nederlandse wereldkampioen der Formule 1.70 reacties

Nee jongens, kom op. Mogelijk wordt het een prima jaar door Red Bull’s befaamde ontwikkeling gedurende het seizoen, en kan Max wat mooie dingen laten zien. Maar het kampioenschap wordt niets meer.

Alleen al de nadelen van Gasly die geen goede tweede rijder kan vormen, en een foutloze Hamilton op zijn peak. De Red Bull is op dit moment de derde auto, en dat zie ik niet snel veranderen. Ook niet met de Honda-update in Barcelona welke 20pk erbij zou moeten halen.

Ik hoop dat Ferrari die wispelturigheid van die outflow-voorvleugel voor elkaar krijgt, en dan een mooi gevecht tussen Mercedes en Ferrari.
Hierbij de samenvatting: als als als als als als als als, dan wordt Max kampioen.
@sirprize: kijk, als we dat echt willen, moet er meer geld zijn bij Red Bull, ik stel voor dat wij Autobloggers allemaal een tray’tje nucleair paardenpis bijhalen, dan wordt Max gewoon kampioen!
@ghost: hahahaha
Weet je waarom hij kampioen kan worden? Omdat hij meedoet.

Mijn hemel, wat een uiteenzetting om een ‘misschien’ te beschrijven.

Wellicht een leuk weetje: er is meer in de Formule 1 dan de Gezalfde, de Uitverkorene, de Max dei tutti Maxi, Optimus Maximus, de heerser over alle dieren in het bos en vissen in de zee, Max Verstappen.
@vaakbenjetebang: Je vergeet Eindbaas des Vaderlands
@pallas: Ja, ik vergeet er vast nog wel een paar. Het is wat dat betreft net Idi Amin.
Kent er iemand nog een goede site in het Nederlands om auto nieuwtjes te lezen?
Ik ben het echt beu die Verstappen artikels na 5 andere echte auto artikels.
@bloodseaker:
Klik.dan.niet.
@harrie: ik klik niet, ik tik met men vinger 😉
Ik lees het ook niet meer.ben een F1 fan maar is er gewoon over.
@bloodseaker: Als Autoblog alleen echt autonieuws zou brengen ben ik bang dat Autoblog op dit zou gaan lijken:

https://youtu.be/-GDjIiNWB4I

Maar dan op internet in plaats van op tv. Maar net zo saai.
@moveyourmind: Dat linkje ga ik niet aanklikken, maar ik geloof je op je woord dat er iets saais achter zit. Autoblog hoeft ook niet saai te zijn, daar is het een blog voor.

Maar… Wat volgens mij wel duidelijk is, is dat autoblog niet zomaar een beetje op de hypetrein is gesprongen, maar er een handvol wagons aan vast heeft geknoopt. Dat begrijp ik enerzijds wel, want ‘clicks, likes, fame, geil!’ zoals een zeer fout Duits gezelschap al langer weet. Anderzijds zou het de site wel goed doen als de balans wat beter was, want nu overheerst de Max-mania in hinderlijke mate.

Wat misschien zou helpen: er staat links op de site een kopje ‘actueel’ met daaronder ‘Max Verstappen’. Als daar nou een inverse-functie van zou zijn… voilà, iedereen blij.
@vaakbenjetebang: Aangezien het een autosite is, behandelen we ook autosport. In dit geval doet er een Nederlander mee in de hoogste tak van autosport. Het zijn zeer populaire artikelen. Als niemand meer op F1-artikelen klikt, dan zal er ook minder over geschreven worden. We proberen altijd artikelen te maken met onderwerpen die leuk zijn voor de lezers. Gelukkig is er ook een voordeel: bijna altijd staat er een 1 uur later weer een nieuw artikel voor je klaar!
@willeme: Snap ik heus wel, maar de balans lijkt wat zoek. Populair is ook prima, maar bedenk dat De Toppers ook populair zijn. Populair is dus niet per definitie goed.
@vaakbenjetebang: Bwoah. Die vind ik iets te makkelijk. Ik vind het namelijk een goed artikel. Sterker nog, het ís gewoon een goed artikel. Er is geen speld tussen te krijgen. Wellicht dat je het niet eens bent met de inhoud, daarover kan gediscussieerd worden.

Ik heb niet het idee dat de balans zoek is. Er gaan zat dagen voorbij dat er geen ‘Verstappen’ of F1 artikel voorbij komt. Daarbij is populair wel degelijk goed! Aangezien we de service voor iedereen gratis aanbieden, zijn we afhankelijk van de populariteit.

Het is ongetwfijeld veel cooler om alleen maar wetenschappelijke techniekartikelen en uiteengezette marktanalyses te schrijven, maar dat is zeer tijdrovend en bijna geen hond is er in geïnteresseerd.
@willeme: bwoah??

Kimi, is that you?
@willeme: Fair enough, ik zal er ook geen minuut minder om slapen hoor. Voor techniek hoef je hier sowieso niet te zijn, en dat is verder ook prima. Nogmaals, ik snap ook wel hoe het werkt, maar ik mag dan nog niet lang ‘reaguren’, ik lees al wel sinds het prille begin mee – en wat mij (mening van 1 persoon) betreft is het wel wat doorgeslagen, maar als de goegemeente het nog lust, leef je uit!
En ik heb dus WEL geklikt: nice! @moveyourmind:
@moveyourmind: haha, geweldig dit! Wim Bosboom gaat los. Al herinner ik me de rubriek ‘die zien we nooit meer terug’ nog wel, als er een afgerachte golf, met te grote wielen die tegen het spatbord schuurden, door de schredder ging
@moveyourmind: ik vond het een leuk filmpje!
@bloodseaker: bluf dat je je account verwijdert dan..😂👊🏼
goed verhaal…
Ikschrijfookoverautos lang artikel, dan weet ik al genoeg… Ga ik niet lezen. 🤷🏻‍♂️
@tocae: ik ben eigenlijk wel benieuwd waarom.
@ikschrijfookoverautos: Nou, omdat te weten zou ik eerst het artikel moeten lezen. Maar ik zei net dat ik dat niet ga doen.
@tocae: kijk, duidelijkheid.
@ikschrijfookoverautos: Inderdaad, en dat met zo weinig woorden… 🤔
@tocae: de een kan het, de ander niet
@ikschrijfookoverautos: Helaas weet de andere dat blijkbaar niet.
@tocae: Dude :-D. Je kunt ook zeuren om het zeuren, natuurlijk ;-). Je hoeft het niet eens te zijn met de inhoud, maar dan zou ik zeggen: kom met een paar argumenten om het tegen te spreken. De discussie kan eveneens interessant zijn. Enkel afgeven op mijn collega zonder er inhoudelijk op in te gaan vind ik persoonlijk een zwaktebod.
@tocae: Hoe weet je dan toch al genoeg als je nu zegt dat je het eerst zou moeten lezen…?
@ikschrijfookoverautos: ik zal het wel doen, zelfs positief: je gaat als schrijver vooruit! Ik snap wat je schrijft, en dat is best belangrijk.
@tocae: goed besluit ik kwam halverwege
Niet in deze wagen, max is 0.2 sneller dan de rest, maar das niet voldoende om de Ster te verslaan, helaas … asap naar de Ster verhuizen Max, dan ben je 0.5 sneller dan de rest …
@dwfc: 😂
‘Ondanks dat Mercedes niet de beste auto heeft gebouwd’?
Mercedes heeft juist absoluut de beste auto gebouwd. Het wil Ferrari graag in de favorietenrol duwen. Zoals bij de wintertesten en door het jaar heen. Vervolgens verliest Ferrari en heeft Ferrari onrust en moet er weer een kop rollen. Alleen op circuits met hoge temperaturen kan Ferrari zijn vermogen kwijt. Maar dat zijn er niet veel.
Nee Mercedes heeft de trofee alweer stevig vast. Zeker met een drie keer 1-2 start van het seizoen. Ik verwacht dat ze zeggen dat ze werk hebben te doen en dat Ferrari weer favoriet is in Azerbeidzjan…
Er is een stem in mijn achterhoofd die de hele tijd roept: MERCEDES! Die hebben sinds 2014 zo’n goede basis met hun motor, dat het eigenlijk geen zin heeft tot 2021 om überhaupt mee te doen. Je zou bijna denken dat ze Bahrein expres probeerden te verliezen.

Aan de andere kant: waarom niet? Die Honda motor is verrassend betrouwbaar. Qua snelheid komt ie nog niet eens zo heel erg veel tekort. Dat was met Renault veel erger. Red Bull weet over het algemeen goede stappen te zetten tijdens een seizoen. Ze hebben nu meer geld (dankzij Honda) en een betere motor (dankzij Honda).

Tot nu toe gaat het nog niet zo heel erg lekker, maar juist dan is het best indrukwekkend om derde te staan in het kampioenschap. Gasly als tweede rijder is een prettige gedachte. Die kan fungeren als rijdende chicane. Bottas lijkt dit seizoen meer gif te hebben en Leclerc is er op gebrand om voor Vettel te blijven. Dat kan problemen opleveren.

De kans is niet heel erg groot, maar zeker niet onmogelijk. Het enige wat mij echt dwarszit is dat de races nogal erg saai zijn. Het is niet om aan te gluren.
@willeme: het intressante aan afgelopen races in china en bahrain is, is dat ferrari nu de overhand heeft op het gebied van motorvermogen en topsnelheid, maar dat mercedes het beste all-round pakket heeft
@willeme: eens met je verhaal, behalve je laatste alinea. Tot nu is wat mij betreft alleen China saai geweest, Australië en zeker Bahrein waren behoorlijk leuk om naar te kijken.
@willeme: ik ben echt grote fan van F1 en kijk al jaren naar elke gp. Ik moet echter eerlijk toegeven dat ik de laatste seizoenen vrede neem met de ruime samenvattingen op het F1 YouTube kanaal. Bij motogp en andere sporten betrap ik me er wel op nog naar de ganse race te kijken. Tis misschien technisch de meest hoogstaande autosport, maar zeker niet de leukste om naar te kijken.
Ik hoop mee.
Maar ergens heb ik het idee dat het Mercedes blok nog steeds een gigantische reserve heeft wat ze niet tot nauwelijks gebruiken, omdat ze dan ook wel weten dat de sport dood bloedt.
Gewoon doen alsof het allemaal heel spannend is maar als het erop aankomt de boel lekker opendraaien.
Wanneer is de laatste keer dat een Mercedes blok plofte?
@harrie: Maleisië 2016, dacht ik.
@willeme: Meen me te herinneren dat Mercedes vorig jaar in Oostenrijk een dubbele uitvalbeurt had.
@harrie: de sport is al doodgebloed, kijk maar naar de “races”
@harrie: echt ploffen niet, maar de dubbele dnf van oosterijk 2018 was op de versnellingsbak. daarvoor ga je inderdaad naar maleisie 2016…
@harrie: Niet vanwege de sport maar een beetje van het gas af zorgt voor nog meer betrouwbaarheid.
Daarom hou ik van Autoblog!

Altijd optimistisch!
Of max nou kampioen word of niet, ik vind dat de f1 niet spannend is, te weinig echte gevechten,meer strategieën en dat is het, ik mis dat ze mekaar tot het laatst richting de streep de vleugels van de auto rijden om de overwinningen, daarom heb ik zo genoten van de Motogp op Cota
Ach hou toch op. Zet die oranje bril nou eens af en bekijk nou gewoon eens de afgelopen 3 races…
Dit jaar wordt het weer 1. Mercedes, 2. Ferrari en 3 Red bull.
Je hebt misschien wat gerommel in de marges, Max kan misschien boven Vettel of Leclerc eindigen, maar ook dat lijkt me misschien wat optimistisch.

Dit jaar wordt weer een treintje…
Leuk artikel! Er er zit ook iets in. Max is geen topfavoriet voor de titel, maar zeker een kanshebber. Ben benieuwd hoe het seizoen zich verder ontvouwt!
@mpgc: eensch!
Wanneer Max boven de Ferrari’s eindigt is het seizoen geslaagd!
2020 maybe … Nu zeker niet …
Als Mercedes geen hele grote fouten maakt gaat Hamilton gewoon winnen. Maar Max als 2e is zeer goed mogelijk.
@dutchdriftking: 2e in wk stand? Onmogelijk man.
Max mag blij zijn als ie als 4de eindigt einde van het seizoen. Dat Honda betrouwbaar is, mag al als grote winst worden gezien. Hopen maar voor seizoen 2020.
Wat een enorm onzin stuk zeg. Max heeft nu al een onoverbrugbare puntenachterst and betreft wk. Mercedes heeft duidelijk wel de beste auto, en nee red bull is voorlopig geen bedreiging. Renault waren ze al voorbij. Alsof de auteur enkel de lulverhalen van marko leest. Wacht, dat is het natuurlijk.
@niex: Mercedes had in Bahrein mega veel geluk door de pech van LeClerc en de fout van Vettel. Australië en China zijn niet helemaal representatief voor de rest van het seizoen. Er kan nog heel erg veel gebeuren.

Het is goed om te kunnen discussiëren, maar ik vind de toon van de reactie vrij overdreven. Naast het feit dat het inhoudelijk niet klopt ;-).
Als Hamilton, Bottas, Vettel en Leclerc stoppen met racen om hun lang gekoesterde droom, het runnen van een camping in de Ardennen, te verwezenlijken dan wordt Max Verstappen dit jaar gewoon met twee vingers in de neus kampioen. Maar lukt het de heren niet om een juist grondstuk te vinden (beekje, bos en veldjes) dan is dit artikel gewoon verbrande turf.
Jongens, wat een onzin.
Bottas is beter begonnen dan vorig jaar.
LeClerc heeft meer snelheid dan Raikonen.
M.a.w. op een normale dag zijn de 4 die een snellere auto hebben ‘sneller’ dan die 4 vorig jaar.
Daarnaast had RB setup-problemen in Bahrain: dat is ook geen goed teken; want dat leek vorig jaar niet bepaald zo te zijn: daarom zie ik ze nog niet per se de snelste zijn in Monaco, Singapore of Mexico.
In Oostenrijk waren ze vorig jaar ook niet de snelste: alleen had de competitie problemen.
En in Hongarije is RB al jaren niet de snelste.

Die Honda is een vooruitgang, maar het totale pakket is gewoon auto nummer 3.
En: underdogs in de F1 winnen af en toe een race, ze worden geen kampioen. Zeker niet als er 2 oppermachtige teams zijn.
@gregorius: knap verwoord. Dit is een accuratere voorstelling van zaken. Als iemand outsider is dan zijn dat eerder Botas of Lecrerc.
Waar zijn de beste odds (wedkantoren) dat verstappen wk wordt
@steelfighter: je weet dat google bestaat, toch?
Meeste zitten tussen de 25 en 31 (keer je inleg). Da’s nog altijd minder dan Gasly, die overal op 500 staat
Als als als….. november weten we het.
@dakloos1981: eigenlijk weten we nu ook al wel dat Max Verstappen dit jaar geen wereldkampioen zal worden…
Wat men doet om een artikel te kunnen schrijven.
Als de Ferrari’s en de Mercedes rijders elkaar punten blijven afsnoepen dan komt Max wel voorin d stand te staan als hij telkens op het podium komt. Daarbij zijn er een paar banen waar we bijna mogen rekenen op een overwinning. Als dat zo verloopt dan kan het. Maar zolang Hamilton voor Bottas blijft eindigen en steevast voor de beide Ferrari’s… Dan niet.
“Stats are so fucking stupid, you know? Not that they’re stupid. It’s the way people apply ’em. You already have your mind made up, and then you go to i’mright.com, you start memorizing a bunch of shit, then you just… blaaah! Just throw it up at people. ” — Bill Burr

Ik denk dat de bovenstaande citaat een beetje past bij dit artikel. De auteur had waarschijnlijk een bepaalde gedachte en ging daarna wanhopig op zoek naar statistieken om z’n voorspelling te onderbouwen. Helaas onderbouwen deze statistieken niets tot weinig of worden ze gebruikt in de verkeerde context.

Max kan wereldkampioen worden omdat Keke Rosberg dat ook kon. Wanneer de koplopers het verprutsen moet je de punten pakken zoals Raikkonen deed in 2007. Je bent niet zo’n lang artikel nodig om tot deze conclusie te komen.
21 GP punten meer als vorig seizoen na drie grand prix.
UPDATE: Honda geeft RedBull al in Baku 20pk extra!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).