Heeft de Corvette Z06 de Ring in <7 minuten gelapt? [updated]

Auteur: , 48 Reacties

Als dit gerucht waarheid blijkt te zijn dan nemen we daar, bij monde van Theo Maassen, ons petje heel diep voor af.

Corvette Z06 Ring

Eerder deze week bracht de site Horsepowerkings naar buiten dat Ford met de beestachtig lekkere GT350R een rondje Nordschleife in 7:32.19 gedaan zou hebben, maar liefst 5 seconden sneller dan de Camaro Z/28. Deze tijd, die zich in Porsche-territorium begeeft, werd breed overgeneomen door diverse erkende media, maar we wachten nog steeds opm bevestiging en een video.

Dat gezegd hebbend, hetzelfde medium klapte zojuist uit de school dat de nieuwe Corvette Z06 een tijd van 6:59.13 neergezet zou hebben. Dit klinkt te gek voor woorden, want het is slechts 2 seconden langzamer dan de Porsche 918 Spyder, en royaal sneller dan eigenlijk al het andere dat de Groene Hel heeft gelapt, inclusief de LFA met Nurburgring Pack en de GT-R Nismo.

Het lijkt ons heel sterk dat het is gelukt 20 seconden sneller te zijn dan de snelste vorige Corvette – de ZR1 – maar wie weet…

HPK beweert dat er ‘snel’ een bevestiging en video uit zal komen. Tot die tijd (als het gebeurt) houden wij een slag om de arm, maar ze hebben onze interesse wel gewekt!

UPDATE: De C7 mag dan retesnel zijn, maar een tijd van onder de zeven minuten is toch wat teveel gevraagd. Een woordvoerder van Chevrolet heeft naar verluidt aangegeven dat de rondetijd inderdaad niet klopt. Jammer, we hadden wel zin in een stevige ‘Ringbattle tussen de verschillende merken.48 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Lijkt me sterk, maar ik hoop stiekem wel dat het waar is. Eat shit, mensen die denken dat Amerikaanse auto’s niet om de bocht kunnen!
@kapiteinaudi: Amerikanen wel, Audi’s daarintegen..
@lekkaah: 3 plaatsen naar voor en kussen van de jury voor meest relevante reactie van 2015. Proficiat!
Toch liever een AMG GT
En is de paus moslim?
En dan te bedenken dat de overtreffende trap, de ZR-1, nog moet komen
@Edge: misschien blijkt straks dat die tijd van de ZR1 is en niet van de zo6 (ongetwijfeld met z07 trackpack). Het lijkt mij te snel voor een 650pk auto, maar als Lexus een NA v10 met “maar 570pk naar 7:14 kan krijgen en Nissan de GT-R naar 7:08.69… Wie weet wat er met een lichte 650pk supercharged Corvette mogelijk is…
@w0o0dy: Nouja, die nieuwe ZR-1 zou een middenmotor krijgen en die is nog niet in de buurt van de Nürburgring gespot, dus dat verwacht ik niet. En deze tijd vind ik best plausibel voor een Corvette Z06, aangezien ze bij Chevrolet/Corvette al jaren meedoen aan allerlei enduranceraces en dus de Nürburgring op hun duimpje kennen. Scheelt toch wel, als je die ervaring hebt bij het ontwikkelen van eens sportauto. Overigens vind ik de tijd van de LFA om die reden ook behoorlijk indrukwekkend, aangezien Lexus/Toyota de laatste jaren toch maar weinig met racerij doet (Le Mans project begon na de LFA) en ook weinig sportieve auto’s gebouwd heeft.
@Edge: Ehh, de LFA is gebouwd met techniek van en deels in de fabriek die ze over hadden van het Toyota Formule1 team.
Toch niet het minste plateau in autosportgebeuren lijkt mij.
@Edge: dit is de ZR-1 waarschijnlijk. Vanwege emissie eisen (op papier althans) was het onmogelijk om een armosferische V8 te gebruiken die 600pk kan leveren. Deellast enzo…
De tijd dat Amerikanen alleen maar rechtdoor willen liggen achter ons. Wat betreft de kwaliteit, afwerking en gebruikte materialen kan het beter maar daar is de prijs dan ook naar.
Amerikanen gaan alleen maar hard rechtdoor? myth busted
Las een paar dagen een artikel op Jalopnik over de GT350R en het vernietigen van de Z/28. Daar zijn ze niet echt te spreken over Horsepowerkings, die gasten schijnen het wel vaker compleet mis te hebben en maken dit soort claims als clickbait voor artikel: http://goo.gl/5SBN2w).

En een Corvette Z06 slechts 2 seconden langzamer dan een 918, het toppunt van Duitse engineering? Dat lijkt mij heel sterk.
@gijsso:
want duitse engineering resulteert altijd in een snellere auto?

vorsprung durch marketing heet dat geloof ik
@super:
Voorsprong door techniek is anders wel de leus die onomstotelijk bewijst dat wij Duitsers weldegelijk humor hebben….
Wat is zo’n Corvette toch een geweldige auto. In Amerika nog enigszins betaalbaar, maar in Nederland…….. Boeven!!
@lolllolo: houden zo! Anders zie je dat ding op elke straathoek… Moet wel exclusief blijven, hè! ;)
@e1000bmw523i: Dat jij daar een probleem inziet.
Als dit al bijna net zo snel is als een 918 dan ben ik echt benieuwd naar de zr1! Monsterlijk dik apparaat is die c7 ook!
Het klopt toch dat het zwarte op de achterkant gewoon plastic is?? Verder vind ik de C7 echt prachtig maar dat ziet er zooo goedkoop uit.
@jrmpower24: wat dacht jij dan dat het was? Iridium?
Lijkt mij wel haast onmogelijk met een achterwielaandrijver. Wel een ongelofelijk dik apparaat deze Z06!
@dutchdriftking: RWD’s zijn vaak sneller op het circuit dan 4WD’s of FWD’s.
@dutchdriftking: Waarom is dat onmogelijk? 4WD heb je niet nodig op het circuit en is alleen maar extra gewicht.
@berlinetta: dat is ook wat te kort door de bocht (jaja humor! ). Het hangt nogal af van het circuit. Heb je veel langzame bochten (hairpins) afgewisseld met korte recht stukken dan wint een 4wd veel tijd bij het uit accelereren en heb je relatief weinig last van het hogere gewicht…
@w0o0dy: Of dat is gewoon een saai circuit.
@w0o0dy: Correct, maar het gaat hier om de Nürburgring…
Dat is een pak snel
Lijkt mij versneld afgespeelde opname.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Geloof echt niet dat hij op 2 seconde de 918 heeft geklopt
Das ernstig rap. Zou wel
Tof zijn!
I do not buy it.
Ik twijfel ook nog wel. Het zal ongetwijfeld een beest van een auto zijn die heel erg snel de Groene Hel kan afleggen, maar dit is wel erg snel. Die Porsche heeft wel even meer peekaatjes en bij Porsche weten ze donders goed hoe ze een auto de bocht om moeten krijgen. Maar aan de andere kant, in Amerika snappen ze nu ook eindelijk hoe dat moet.
Bladveren for teh winnnnn!!!!!!!!!11
Met al dat verkeer er omheen ? Het zal wel een prestatie zijn. Het filmpje komt nog niet echt overtuigend over naar mijn mening, maar wie weet. Ik wacht op de bevestiging.
Ik ben benieuwd, het is wel een sterk verhaal..
Helaas fanboys, de tijd klopt niet:

UPDATE: It sounded too good to be true and now a Chevrolet spokesman has confirmed the time is not correct

Amerikaanse auto’s kunnen nog steeds niet een bocht om.

Begin het idee te krijgen dat die horsepowerkings beetje onzin zitten te schreeuwen alleen maar om wat hits en naamsbekendheid te krijgen.
Tip @autoblog: Laat het “nieuws” van horsepowerkings voortaan links liggen anders zit je ongewild mee te werken aan dit soort onzin.
@Rick-dos: Vandaar dat de Camaro Z28 op plaats 44 staat en de m4 op 89 zeker ??
Ik ben benieuwd, maar wat een mooie auto zeker als cabrio.
Gun het ze van harte maar denk dat dit gewoon een stunt is.
Kwestie van de bronnen eerst te checken en desnoods te dubbel checken alvorens over te gaan tot publicatie. Basis regels van ‘journalistiek’.
@Pixed: Bedankt voor de nuttige tip. Stuur je alle journalistieke media (Car & Driver, Autobild, enz) die over de Ford GT350R-ringtijd berichtten ook even een mailtje met deze raad?
Leek me ook al vrij sterk, toch ben ik benieuwd naar de tijd van de Z06, en dan al helemaal naar die van de ZR1.
Een van de eerste vergelijkingen met een andere supersportwagen valt toch tegen… De GT-R Nismo was ruim sneller op Willow Springs. Commentaar bij de Corvette : too loose and it’s losing on the straights. And with all that power this should not happen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).