Hybride Toyota RAV4 eindelijk voor de petrolhead

Auteur: , 18 Reacties

Met dank aan elektropower.

De Toyota RAV4 is een van de meest verstandige auto’s die je maar kunt kopen. Het is typisch zo’n auto die je niet snel zelf zou aanschaffen, maar wel aan iedereen zou aanraden. Daarmee valt de auto in het rijtje van broccoli, joggen, Ed Sheeran en The Wire. Volgens de critici uitstekend, maar zelf heb je leukere alternatieven.

Eén van de redenen dat de RAV4 havermout op wielen is, komt door de leverbare motoren. Vanaf het begin sinds de carrière van de RAV4 variëren deze van slaapverwekkend tot tergend saai. Zowel qua prestaties als qua betrouwbaarheid. Gelukkig is er nu een RAV4 plug-in hybride. Gelukkig? Jazeker, want naast het feit dat de RAV4 potentieel erg milieuvriendelijk is, heb je eindelijk een fatsoenlijke dosis vermogen tot je beschikking: 306 pk!

Toyota RAV4

Ondanks dat de RAV4 Plug-In Hybrid er lang niet zo saai uitziet als voorheen, kun je de prestaties van de RAV4 complementeren met deze bodykit. De verantwoordelijke partij voor deze bodykit is de firma Rowen. Ze zijn niet subtiel te werk gegaan. De voorbumper is grotendeels gelijk, maar heeft een onderstuk met alle mogelijke vormpen om snelheid uit te stralen, inclusief LED-lampen onderin. Oh, en check die grille: ook helemaal nieuw.

Toyota RAV4

Tevens is de RAV4 verlaagd. Heel flink verlaagd. Dusdanig erg dat je bovenkant van de banden aan de achterzijde nauwelijks ziet zitten in de wielkast. Dat komt mede door de enorme velgen met waanzinnig platte banden. Hopelijk doet de RAV4 het zo beter in de Elandtest. Verder zien we aan de zijkant een soort halve ‘sideskirt’ en bijzondere chique striping. De jaren ’80 komen weer helemaal terug, zo te zien. Ook zien we een grotere achterspoiler. Of de kit van Rowen ook in Nederland leverbaar wordt, is vooralsnog niet bekend. Maar als het het geval is en je hebt zo’n 306 pk sterke Toyota RAV4 zouden we zingen in koor:

ach bestel mar, bestel mar, bestel mar
ge wet dat ik ’t neet kan loate
nog efkes en dan begin ik
d’r wir duchtig langs te proate18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Een verbetering!
Als ze hem helemaal zwart hadden gemaakt en hem voor een zwarte muur hadden gezet, zou je er bijna niks van gezien hebben.

Zonde van de koffie dit.
Mijn god wat heb ik medelijden met de jongeren van nu . Niet alleen worden ze gek gemaakt met geneuzel over het milieu maar ze moeten ook nog eens tegen dit soort plastic fantastic aankijken. Dan zou ik ook liever gamen dan met auto’s bezig zijn.
@seicilindri: Tupperware bestond 20 geleden ook al. En met mij is het ook goed gekomen als het om auto liefhebberij gaat.
@seicilindri: Ach maar als die gamer een beetje een nerd is, zijn het ook leuke tijden hoor. Tesla motor scoren en ergens in schroeven, en accu’s kiezen. Voor sommige mensen is het makkelijker geworden om te rommelen met auto’s, voor anderen moeilijker.
Echt een toffe toevoeging voor een 4×4……
Het zou al zoveel beter staan met wielen met een wat agressievere ET waarde…
Nauwelijks milieuvriendelijker dan een gewone rav4 die al heel milieuvriendelijk is. Wellicht zelfs milieu onvriendelijker door het grote accupakket dat geproduceerd en later weer gesloopt moet worden. Meergewicht veroorzaakt meer fijnstof van de banden.
Verschrikkelijk geneuzel allemaal. Het blijft een muesli creatie met die indirecte autmaat eronder. Ik heb er helemaal niks mee. Ik moet zeggen dat het voor de petrolhead het er niet interessanter op wordt qua nieuwe auto’s en autorijden in zijn algemeenheid.
Nederlandje heeft wel grotere problemen dat dit gemiep.
Bij het aanschouwen van de foto’s kreeg ik net zo’n pruillip als de auto zelf…
Voor de EVhead in dit geval🤔
Stoer, vermogen, trekcapaciteit, dat word dus een cbrtrck.
De petrolhead moet dan wel stekkeren.
Laat maar …
Leuke show auto zo
Grote griebels wat een spookhuis!
Even je huiswerk doen Willeme, https://www.ad.nl/auto/dit-zijn-de-meest-verkochte-auto-s-ter-wereld~a4d938bf/
@fastfear: Want? Ik beweer toch niet dat de auto niet verkoopt? ;-)
Duidelijk geschreven door iemand die the wire nog niet gezien heeft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).