Is de Tarraco de eerste fraaie VAG-SUV?

Auteur: , 20 Reacties

De echte foto's beloven veel goeds.

Het is iets dat we tegenwoordig erg vaak zien: persfoto’s waar je eigenlijk helemaal niets van kunt vinden. Kleine toelichting: met name merken als BMW en Audi zijn heer en meester in het bijwerken van hun persfoto’s dat het welhaast tekeningen of renders lijken te zijn. Daardoor kunnen de merken precies de nadruk leggen op datgene wat ze willen zien, maar de het eindresultaat komt nogal cartoonesk over. Wat dat betreft verdienenen echte foto’s de voorkeur om een goed beeld (en goede mening!) te kunnen vormen.

Maar bij sommige auto’s lijkt dat niet echt uit te maken. De gehele invasie van middenklasse crossovers van de Volkswagen Group lijkt een beetje een haastklus te zijn geweest. Tussen het sjoemelen en schraapveertjes repareren onder garantie moesten er in korte tijd een enorme hoeveelheid crossovers de showrooms in komen. De auto’s delen in technisch opzicht (MQB-platform) veel techniek met elkaar. Dit geldt voor de Seat Arona en Ateca, Skoda Karoq en Kodiaq en de Volkswagen Tiguan en T-Roc niet alleen in technisch oogpunt, maar ook visueel gezien. Wie bovenstaande succesvol uit elkaar kan houden, verdient zijn naam in chocoladeletters.

De Seat Tarraco is een welkome verandering. Met name op deze live-afbeeldingen kun je duidelijker zien dat de Tarraco meer een eigen gezicht heeft. De Tarraco is de grootste crossover van Seat en staat boven de Ateca gepositioneerd. Of er ook een Cupra-variant van komt is niet zeker, maar van ons mag het!20 reacties

Om eerlijk te zijn vind ik alleen de kleur groen die er op zit bijzonder mooi. Een Tiguan of T-roc (met R-line anders ziet zo’n auto er echt niet uit) vind ik persoonlijk beter geslaagd.
-edit: nutteloze bijdrage-
Het is weer een geslaagd fris Seat ontwerp met desondanks daarin de overduidelijke VAG-stijlelementen.

Naar mijn mening heeft Seat aangetoond dit vaker voor elkaar te krijgen met o.a. de tweede Leon en de Ibiza 6L. Als ik ze zie rijden vind ik het ontwerp daarvan nog steeds modern en fris ogen waar de Polo/Fabia en Golf/Octavia uit die tijd een stuk bedaagder ogen. De Tarraco kan wel eens goed mee gaan komen de komende jaren.
Ik rij liever dit dan de nieuwe Macan die 90 kaal kost.
Mooie KIA👌🏻
@jack_abarth: net wat ik ook dacht
@jack_abarth: van buiten heb je zeker een punt, komt voornamelijk ook door de velgen waar ie op staat. Van binnen echter totaal niet.
Dit kan natuurlijk nooit de eerste geslaagde VAG SUV zijn, dit is gewoon een Tiguan Allspace met een ander front en een andere kofferklep.
Nee, die moet nog komen
Mitsubishi outlander geüpdate met Seat looks en namaak panamera achterlicht dat is zeker geslaagd…
Vind m niet fraai. Gewoon weer copy+paste van het eigen snoetje op een overused platform.. zal vast een fijne degelijke bak zijn.
Lijkt wel een neus van Citroen
@mab: ik zie er ook een DS neusje in
Zeker fraai, want het lijkt op een Hyundai van vijf jaar geleden…
Een SUV is nooit fraai.

Misschien een F-pace een heel klein beetje.
Lijkt wel Chinees
Nu kan je mooi zien wat een verschil mensen zien in een model . Ik lees al 7 verschillende merken die ze hier in terug vinden.
@dijan: zeg nou niet dat ie op een audi of vw lijkt…
Nope. Mooi, VAG en SUV… Zelfde als Olie, water en zand.
t-roc met r line pakket is erg mooi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).