Italdesign’s nieuwste creatie is een meesterwerk

Auteur: , 22 Reacties

We hadden niets anders verwacht.

De tekenaars van Italdesign produceren al sinds de oprichting van het bedrijf bijzondere apparaten. De term “bijzonder” is in het geval van Turijnse designhuis waar in vrijwel ieder mogelijke zin van het woord. Van krankzinnige MPV’s en zeer luxe bestelauto’s tot omgebouwde Lamborghini’s en een Nissan GT-R met nieuw koetswerk: Italdesign laat zijn ontwerpers zich maar wat graag wagen aan een creatieve ontdekkingsreis.

Anno 2019 is Italdesign zijn eigenzinnige manier van doen nog lang niet verloren. Integendeel, binnenkort is het aanwezig op het Autosalon van Genève om aldaar de doeken te trekken van zijn nieuwste project. Een week voor het zover is, geeft het ons alvast een idee van wat we kunnen verwachten. We zijn eerlijk, van het eerste beeldmateriaal begint het bloed sneller te stromen.

Italdesign wil vooralsnog niet zeggen in hoeverre de eerste beelden van het project overeenkomen met de daadwerkelijke productieversie van de nieuwe auto. Het is goed mogelijk dat het eindproduct iets minder heftig voor de dag zal komen dan de bolide waarnaar we nu kijken, aan de andere kant hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. Immers, de auto’s van het bedrijf hebben vrijwel altijd een druk doch samenhangend ontwerp. De Zerouno is hiervan een goed voorbeeld.

Hoewel het op het moment lastig te zeggen is waarmee we precies te maken hebben, zijn er een aantal dingen die we op het zicht kunnen “bevestigen”. Een van de belangrijkste zaken zijn de gigantische vleugeldeuren van de coupé. Daarnaast denken we dankzij het formaat van de wagen dat het gaat om een tweezitter, of een 2+2. Over de aandrijflijn is eigenlijk niets bekend, maar dankzij de plaatsing van de auto lijkt het een plug-in hybride of volledige elektrische auto te worden.

UPDATE 1 maart 2019: foto’s toegevoegd aan de gallery. De auto heeft de naam DaVinci Concept.22 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dit is toch gewoon een A7 coupé?
Nice! Gebaseerd op iets anders? A7?
@italdesign: A7, Panamera zoiets inderdaad.
@italdesign: zag er inderdaad ook wel een beetje de grote lijnen van een a7 in
@italdesign: jullie hebber er een Lamborghini Model S A7 van gemaakt!
@italdesign: Ja een A7 die bij Mazda is langs geweest. Audi zal nooit zulke mooie verrassende lijnen gebruiken in een model.
@italdesign:
De proporties zijn totaal anders.
Waarom zou dit überhaupt op iets anders gebaseerd moeten zijn?

Ontopic;
Ziet er goed uit, ben benieuwd of we dit ooit op de weg terugzien, en zo ja, onder welke merknaam.
@stationcar: Want VAG…
@stationcar: Nu ja, das wat kort door de bocht, maar ItalDesign is deel van de Volkswagen Group, dus sowieso is het technisch gebaseerd op iets wat al bestaat. Op zich niets mis mee, tis niet alsof het een bestaande auto is met een ander logo en een extra streepje chroom of zo…
Lekker snoepje dit!
Doet denken aan de Audi E-Tron GT concept.
De nieuwe mazda 6!
Hallo ik denk dat dit een elektrowaggi is kijk maar naar die motorkap met luchthappers daar past toch helemaal geen motor in. En ja leuk die grote deur maar je carrosserie stijfheid die gaat helemaal naar ze malle moer met zo een grote deur dus die gaat er ook niet komen. Oh ja en als je die vleugeldeur vol opengooit in een lage parkeergarage krijg je van mij vijf euro. Dus ja ga maar lekker rondjes rijden op fantasy island met deze auto.
Prachtig!!!
Moest bij de daklijn direct aan Porsche denken.. Iets tussen de 911 en Panamera.
@duittenb: nu komt er een model aan tussen die twee. De Taycan en qua proporties wijkt dit er niet veel vanaf, dus ik denk: de Taycan krijgt een wel een Lamborghini zusje.
A7 meets Mistang Fastback meets Gumpert Apollo ?

Zo geweldig mooi vind ik hem eigenlijk niet, vooral die voorkant met die enorme neusgaten; niet echt mijn ding. Desalniettemin: andere voorkant erop en je hebt een erg mooie bak.
@sudbina: mustang, niet Mistang..
Estoque Coupé
@deeberton: precies, dat frontje is heel duidelijk Lamborghini. Eigenlijk lijkt ie er helemaal wel erg op.
@etronabt: het zou zomaar de Lamborghini variant van de Porsche Taycan kunnen worden.
Wat doet dat Italiaans vlaggetje op die Volkswagen… ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).